Φυσική ομορφιά και αξύριστες μασχάλες συνδυάζονται;
© Billie/Unsplash

Φυσική ομορφιά και αξύριστες μασχάλες συνδυάζονται;

Φεμινισμός, αντισυμβατικότητα ή δικαίωμα επιλογής;
  • A-
  • A+
Ο φωτογράφος Ben Hopper ξεκίνησε το project του Natural Beauty το 2007. Ένα φωτογραφικό project με σκοπό να καταγγείλει τη «βιομηχανία της ομορφιάς».

Ο φωτογράφος Ben Hopper ξεκίνησε το project του Natural Beauty το 2007. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό project που έχει ως σκοπό να καταγγείλει την πλύση εγκεφάλου που προκαλεί η «βιομηχανία της ομορφιάς» και να θέσει νέα, φυσικά πρότυπα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το εν λόγω project «ένα είδους διαμαρτυρίας». Το γεγονός ότι η τρίχα στην γυναικεία μασχάλη έχει στιγματιστεί αρνητικά σε ολόκληρο τον κόσμο προτρέπει τον καλλιτέχνη να υποστηρίξει πως η αξύριστη μασχάλη με τη γυναικεία φυσική ομορφιά μπορούν να συνυπάρξουν.

«Όσο ωρίμαζα ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης συνειδητοποίησα πως μου αρέσει η τρίχα στη μασχάλη. Νομίζω πως μπορεί να είναι ένα όμορφο look».

Ο φωτογράφος συνειδητοποίησε πως ούτε καν τα κορίτσια που ήθελαν να συμμετάσχουν στο project δεν ήταν πλήρως απαλλαγμένες από την προκατάληψη κατά της αξύριστης μασχάλης και μερικές από αυτές δεν κατάφεραν να μείνουν αξύριστες αρκετό καιρό για τη φωτογράφιση. «Σκοπός της φωτογράφισης είναι η αντίθεση μεταξύ της γυναικείας ομορφιάς που είναι στη μόδα και του ωμού αντισυμβατικού look της αξύριστης γυναικείας μασχάλης. Οι φωτογραφίες θεωρώ πως θα προκαλέσουν έκπληξη σε πολλούς ανθρώπους και νομίζω πως, κατά κάποιο τρόπο, αυτή είναι και η πρόθεσή μου», δήλωσε ο Hopper στην εφημερίδα Huffington Post.

Πρόθεση του καλλιτέχνη δεν είναι να πει στις γυναίκες τι να κάνουν και τι να μην κάνουν αλλά ότι πρέπει να έχουν την επιλογή. Χαρακτηριστικά δηλώνει «Δε θέλω να πω πως θέλω οι γυναίκες να αρχίσουν να μένουν αξύριστες. Πιστεύω μόνο πως αυτό είναι μια πιθανότητα που δεν πρέπει ο κόσμος να απορρίψει. Το μόνο που θέλω είναι ο κόσμος να αμφισβητήσει τα πρότυπα ομορφιάς».

Η σελίδα του φωτογράφου στο facebook

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

Το Μάρτιο του 2014 η Madonna ανέβασε φωτογραφία της στο Instagram επιδεικνύοντας την αξύριστη μασχάλη της. Στο παρελθόν και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες έχουν κάνει το ίδιο, όπως η Julia Roberts και η Drew Barrymore.

n


Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο άρωμα Burberry Hero με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σράιβερ κι ένα άλογο.
Burberry Hero: Ένα άλογο κι ένας ιδρωμένος άντρας σε διαφήμιση
Back to top