Πώς να σταματήσεις ένα γάμο

Πώς να σταματήσεις ένα γάμο

Οι σωστές κινήσεις πριν και κατά τη διάρκεια του μυστηρίου
  • A-
  • A+
Τι να κάνεις για να μην αφήσεις τον έρωτα της ζωής σου να παντρευτεί άλλον.

Είναι ο έρωτας της ζωής σου και δεν θέλεις να τον χάσεις με τίποτα. Ιδιαίτερα τώρα που θα παντρευτεί μια άλλη/ έναν άλλο, πρέπει να δράσεις γρήγορα για να σταματήσεις αυτό το γάμο.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί –ιδίως αν νομίζεις ότι παίζεις σε διαφήμιση/σίριαλ ή ταινία– αλλά εδώ μιλάνε οι έμπειροι αναγνώστες του wikihow. Για να σταματήσεις ένα γάμο υπάρχουν δύο βασικοί δρόμοι: οι κινήσεις πριν το γάμο (η πιο μουλωχτή μέθοδος) και οι κινήσεις κατά τη διάρκειά του.

Αυτές είναι οι σωστές κινήσεις για να σταματήσεις ένα γάμο, με στιλ και αξιοπρέπεια...

Πριν το γάμο

1. Σκέψου γιατί θέλεις να διαλύσεις αυτό το γάμο και αν αξίζει τον κόπο.

Α) Μη βάζεις μόνο τον εαυτό του στην εξίσωση. Μη στηριχθείς στη δική σου πεποίθηση ότι ο έρωτας της ζωή σου δεν θέλει με τίποτα να παντρευτεί αυτόν τον/την άλλο/άλλη. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν σχέσεις που να δίνουν σταθερότητα και αξιοπιστία παρά μια βαθιά και παράφορη μεγάλη αγάπη.

Β) Προσπάθησε να δεις το μέλλον της σχέσης τους από την δική τους οπτική – όσο είναι αυτό δυνατόν. Κρίνε όσο πιο αντικειμενικά μπορείς το γαμπρό και τη νύφη.

Γ) Πάρε και καμιά άλλη γνώμη. Πολύ συχνά αυτό που σου φαντάζει προφανές και λογικό για κάποιον άλλο μπορεί να είναι τρελό. Όλοι έχουμε λαθεμένες μνήμες και η θραυσματική επαναφορά τους δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος.

2. Εξέφρασε την αμφιβολίες σου στην/στον ενδιαφερόμενη/ο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση. Η ακύρωση ενός γάμου έχει εφέ στη ζωή πολλών ανθρώπων, όπως στην οικογένεια και τους φίλους του ζευγαριού.

3. Σιγουρέψου ότι το να σταματήσεις αυτό το γάμο είναι η μόνη σου επιλογή. Σκέψου αν σταματώντας το γάμο υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθείς με αυτό τον άνθρωπο. Αν το κάνεις για άλλους λόγους (λιγότερο ρομαντικούς) αναλογίσου πόσο θα επηρεάσεις την ζωή αυτών των ανθρώπων.

4. Να αποφύγεις του μελοδραματισμούς και τις «σκηνές». Κάνε μια ήρεμη κουβέντα με τους ενδιαφερόμενους – αν γίνεται.

5. Προσέγγισε τη νύφη και/ή το γαμπρό αρκετό καιρό πριν το γάμο, ώστε να έχουν χρόνο να σκεφτούν τις αμφιβολίες σας και ίσως ακυρώσουν τον γάμο. Όσο πιο γρήγορα ακυρωθεί ένας γάμος τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος.

6. Βάλε όλη σου τη γοητεία. Ιδίως όταν το ζευγάρι αντικρούσει τις θέσεις σου και δείχνει ευτυχισμένο μαζί. Συνέχισε τη ζωή σου και ευχήσου τους βίο ανθόσπαρτο.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου

1. Αν δεν είσαι καλεσμένη/ος, μάθε πού και πότε γίνεται ο γάμος. Ρώτα διακριτικά κοινούς φίλους, ενώ για να μην κινήσεις υποψίες πάρε σβάρνα τις σελίδες γάμων στις εφημερίδες.

2. Ετοίμασε αυτά που θα πεις. Πρόκειται να εναντιωθείς σε κάτι που οργανώνεται για μεγάλο διάστημα και πρέπει να είσαι πειστικός. Αναλυτικά: δυνατά και σύντομα επιχειρήματα, καλούς λόγους που να αποδεικνύουν ότι πάει να παντρευτεί το λάθος άνθρωπο. Τέλος, εξέφρασε όλη την αγάπη σου για την ενδιαφερόμενη/ο.

3. Μην περιμένεις στο χώρο του γάμου, ξάφνιασέ τους. Περίμενε σε ένα κοντινό σημείο μέχρι να σιγουρευτείς ότι όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους. Τότε μπορείς να ρίξεις το γνωστό «μπουρλότο», αλά Σαπφώ Νοτάρα.

4. Πρέπει να είσαι στη σωστή θέση, όταν αρχίζει η τελετή. Το καλύτερο σημείο είναι η πίσω πόρτα του χώρου που γίνεται ο γάμος, αν γίνεται σε εξωτερικό χώρο, στο διάδρομο που θα περπατήσει το ζευγάρι.

5. Για τους γάμους καθολικών: Πες ότι έχεις αντίρρηση όταν ρωτήσει ο κληρικός και εξήγησε γιατί δεν θέλεις να γίνει αυτός ο γάμος. Μην ξεχνάς ότι στους γάμους μεταξύ ορθοδόξων δεν ρωτάει κανένας, αν υπάρχει κάποιος που να έχει αντίρρηση. Πρέπει να έχεις κάνει όλη του δουλειά πριν…

6. Περίμενε τις αντιδράσεις του υποψήφιου ζευγαριού. Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγισες, ζήτα συγνώμη και φύγε από το γάμο όσο το δυνατόν πιο διακριτικά. Καλό είναι να σε περιμένει ένα ταξί.

7. Πάρε την ευθύνη αν πέτυχες να σταματήσεις αυτό το γάμο. Πρέπει να απομακρύνεις άμεσα τον έρωτα της ζωής σου από τα «πυρά» συγγενών και φίλων και τις σχετικές ερωτήσεις. Ένα μεταφορικό μέσο σε αναμονή είναι η σωστή κίνηση.

8. Τα κατάφερες. Αν δεν είσαι ερωτευμένος με αυτόν που του χάλασες το γάμο, πρέπει να ξέρεις ότι είναι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και θέλει στήριξη. Αν είναι ο έρωτας της ζωής σου, άντε, καλά να ζήσετε, αλλά για ξανασκέψου, είναι για μόνιμη σχέση και δεσμεύσεις κάποια/κάποιος που έφυγε από το γάμο του;

n

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες φιλίες μπορούμε να αντέξουμε στη ζωή
Back to top