Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, δίνοντας μια σημαντική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τη συγκεκριμένη νόσο
  • A-
  • A+

Ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, δίνοντας μια σημαντική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τη συγκεκριμένη νόσο. Στο πλαίσιο αυτό, οι Estee Lauder Companies πραγματοποιούν κάθε χρόνο εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό να μεταδώσουν το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.  

Η Βάσω Γιοχάη είναι μία από αυτές τις γυναίκες, δίνοντας τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βγαίνοντας νικήτρια! Ήταν μόλις 29 χρονών όταν τυχαία ψηλάφισε κάτι στο στήθος της. Έπειτα, από την επίσκεψη στον γιατρό της ενημερώθηκε πως είχε καρκίνο. Τα συναισθήματα που την κυρίευσαν ήταν θυμός κι απορία. Αναρωτιόταν για καιρό γιατί να συνέβη σε εκείνη αυτό το άσχημο γεγονός. Με τον καιρό συνειδητοποίησε πως η συγκεκριμένη νόσος δεν κάνει διακρίσεις.
Έπειτα από τη διάγνωση, ο γιατρός της τη συμβούλεψε να δράσει άμεσα. Έτσι, η Βάσω μέσα σε τρεις ημέρες υποβλήθηκε σε ογκεκτομή και λεμφαδενικό καθαρισμό. Η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Λίγες μέρες μετά την επέμβαση, ο ογκολόγος της την ενημέρωσε πως θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπείας και ακτινοβολίες – άγνωστες μέχρι τότε λέξεις για την 29χρονη κοπέλα. Το νοσοκομείο είχε γίνει το δεύτερο σπίτι της και η καθημερινότητά της ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για την ίδια και τους δικούς της ανθρώπους. Χάρη, όμως, στην υπομονή και την ελπίδα που έτρεφε για το μέλλον, η Βάσω συνέχισε την καθημερινή της ρουτίνα, πηγαίνοντας κανονικά στη δουλειά της, προσπαθώντας να αποδείξει στον εαυτό της ότι είναι δυνατή.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» μπήκε στη ζωή της μετά από προτροπή του χειρουργού της. Στην αρχή, αντιμετώπιζε την ασθένειά της με μια συστολή. Άλλωστε, για μια γυναίκα το στήθος είναι το σύμβολο της θηλυκότητάς της. Στον σύλλογο, η Βάσω έλαβε Ψυχοκοινωνική Στήριξη, η οποία τη βοήθησε να ξεπεράσει τους φόβους και τις ανασφάλειες της. Με το πέρασμα του χρόνου, η σχέση της με το «Άλμα Ζωής» έγινε πιο δυνατή. Δυο χρόνια μετά, η νεαρή κοπέλα πήρε την απόφαση να εκπαιδευτεί από τον Σύλλογο ως εθελόντρια μέσω του Προγράμματος Reach to Recovery και να μπορεί με τη σειρά της να στηρίζει συναισθηματικά γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού.
Σήμερα, η Βάσω είναι πιο δυνατή από ποτέ, κρατώντας τα θετικά που της προσέφερε αυτή η δύσκολη περιπέτεια. Πλέον, η ίδια αντιμετωπίζει με άλλη οπτική τη ζωή. Διαχωρίζει τα σημαντικά από τα ασήμαντα πράγματα στην καθημερινότητά της και απολαμβάνει πολύ περισσότερο τις στιγμές με τους δικούς της ανθρώπους!

Η συγκινητική ιστορία της Βάσως δίνει το δικό της ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας για όλες τις γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο του μαστού. Οι Estee Lauder Companies στέκονται με τη σειρά τους στο πλευρό τόσο της Βάσως όσο και όλων των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.

Φέτος, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιούν κάθε χρόνο, οι Estee Lauder Companies προχώρησαν σε μια συμβολική φωταγώγηση των δύο σημαντικότερων μνημείων της πόλης των Αθηνών, του Ολυμπίειου και της Πύλης του Αδριανού, στις 24 Οκτωβρίου. Το φετινό μήνυμα της εκστρατείας εστιάζει στην ανάγκη για δράση, μέσα από ένα απλό, αλλά δυνατό μήνυμα με παγκόσμια απήχηση: Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους. Ας βάλουμε ένα τέλος! It’s #TimeToEndBreastCancer.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα καμπάνια Pepe Jeans με την υπογραφή του Brooklyn Beckham
Νέα καμπάνια Pepe Jeans με την υπογραφή του Brooklyn Beckham
Back to top