Ένα one-piece μαγιό από τη Zeus + Dione για την Common Seas

Ένα one-piece μαγιό από τη Zeus + Dione για την Common Seas

Το μπλε της Ελλάδας, το φωτεινό κίτρινο του καλοκαιρινού ήλιου και το ζεστό μπορντό, αναδεικνύονται μέσα από τη δεξιοτεχνία της Zeus + Dione
  • A-
  • A+
Ο Οίκος Zeus + Dione δημιουργεί για της Common Seas ένα μαγιό-ορόσημο για τη βιώσιμη μόδα.

Με γνώμονα την πεποίθηση πως ένα καλύτερο μέλλον βρίσκεται σε κάθε δημιουργική έκφραση και με κοινό όραμα προς τη βιωσιμότητα, την ηθική μόδα και την αγάπη για τη θάλασσα, η Zeus + Dione μετουσιώνει στοιχεία της ελληνικής παράδοσης σε ένα one-piece μαγιό για την Common Seas, αναδεικνύοντας την κοινή φιλοσοφία μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Η Common Seas, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα Clean Blue Paros στο νησί της Πάρου, εργάζεται με πίστη και αφοσίωση στην αντιμετώπιση της κρίσης της πλαστικής ρύπανσης και πρωτοπορεί μέσω μιας συστημικής προσέγγισης χαρτογραφώντας μια πορεία προς υγιείς θάλασσες για όλους.

Το μπλε της Ελλάδας, το φωτεινό κίτρινο του καλοκαιρινού ήλιου και το ζεστό μπορντό, αναδεικνύονται μέσα από τη δεξιοτεχνία της Zeus + Dione και βρίσκουν σημείο έκφρασης στα τρία χρώματα του μαγιό που δημιουργήθηκε για την Common Seas. Το σχέδιο του μαγιό είναι συνεπές με τις σχεδιαστικές αρχές του brand ενώ η όμορφη λεπτομέρεια των ιδικά σχεδιασμένων κουμπιών λειτουργεί σαν κόσμημα στο μπροστινό μέρος. Η λεπτομέρεια αυτή προέρχεται από τις στολές του 19ου αιώνα της επανάστασης.

Το μαγιό είναι κατασκευασμένο από Econyl 100% regenerated nylon, ύφασμα που έχει δημιουργηθεί εξολοκλήρου από πλαστικά απορρίμματα. Είναι ακριβώς το ίδιο με το νάιλον ύφασμα, αλλά μπορεί να ανακυκλωθεί, να αναδημιουργηθεί και να αναδιαμορφωθεί ξανά και ξανά. Μέσα από αυτή την κατεύθυνση, το brand κρατά την υπόσχεση του προς την κυκλική οικονομία και τη μείωση του αποτυπώματος της βιομηχανίας της μόδας, υποστηρίζοντας τη φιλοσοφία της Common Seas για έναν πλανήτη με λιγότερο πλαστικό. Το μαγιό συνοδεύεται και από μια fishnet bag με στρογγυλή λαβή από το ίδιο ύφασμα Econyl.

Η τσάντα αποτελεί ένα ακόμα σημείο αναφοράς, καθώς είναι πλέον κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί για ανακομιδή πλαστικών απορριμμάτων που βρίσκονται στις παραλίες, ώστε να εμπνεύσει το κοινό να γίνει μέρος της λύσης και να βοηθήσει προς την κατεύθυνση για την υπεύθυνη χρήση και απόρριψη του πλαστικού.

Για την ενίσχυση των δράσεων της Common Seas και του Clean Blue Paros, ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις του μαγιό θα προσφέρονται στον οργανισμό, συνδράμοντας στις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, μέσα από την κουλτούρα μιας νέας και σφαιρικής πολιτικής, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία και στον τρόπο που χρησιμοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό.

Το limited edition μαγιό είναι διαθέσιμο στο zeusndione.com, στο flagship store Zeus + Dione, Βουκουρεστίου 6, Αθήνα και την boutique Zeus + Dione, Ματθαίου Ανδρόνικου, Μύκονος.

Το brand συνεργάστηκε με τους Peter Diseris και το μοντέλο Leah Dewavrin για την lifestyle φωτογράφιση και Γιώργο Καπλανίδη για την studio φωτογράφιση.


Σχετικά με την Zeus + Dione
H Zeus+Δione είναι ένα ελληνικό lifestyle brand που χρησιμοποιεί την ελληνική κληρονομιά και παράδοση ως πηγή έμπνευσης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων που απευθύνονται σε ένα διεθνές κοινό. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από τους γονείς της αρχαίας ελληνικής θεάς του έρωτα, της ομορφιάς και της αιώνιας νεότητας – Αφροδίτη. Με τη δημιουργικότητα, το σχεδιασμό, τη καινοτομία και τα στοιχεία πολιτισμού στον πυρήνα του, η Zeus+Δione γεννήθηκε από το πάθος να αναβιώσει και να επαναπροσδιορίσει την τοπική τέχνη και τους τεχνίτες σε όλη την Ελλάδα. Οι δημιουργοί της πειραματίζονται με τις πρώτες ύλες και τα μοναδικά υφάσματα που προμηθεύονται από αγροτικές περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, παράγουν το δικό τους μετάξι στην κωμόπολη του Σουφλίου και συνεργάζονται με βιοτεχνίες στην Αθήνα και στο Άργος για το κέντημα των ρούχων, διατηρώντας ζωντανές τις τεχνικές που κληροδοτήθηκαν από γενιά σε γενιά. Χειροποίητα υψηλής ποιότητας ρούχα, μαγιώ, σανδάλια, γυαλιά και αξεσουάρ εκλεπτυσμένης κατασκευής, μεταμορφώνουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με μια ανανεωμένη μορφή σχεδιασμού. Οι δωρικές γραμμές, καθώς και οι λιτές χειροποίητες λεπτομέρειες, προσθέτουν ένα στοιχείο πολυπλοκότητας στον αέρα της διαχρονικής απλότητας που αποτελεί τον πυρήνα του brand.

Σχετικά με την Common Seas
H Common Seas είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ιδρυθεί από τους Αντώνη και Φίλιππο Λαιμό και την Jo Royle και δημιουργήθηκε με αποστολή της να επιτύχει την ταχεία και σημαντική μείωση της ποσότητας των πλαστικών απορριμμάτων. Να σταματήσει την πλαστική ρύπανση σε θάλασσες και ποτάμια. Βασικός στόχος είναι οι πιο υγιείς θάλασσες για όλους μας! Η Common Seas αντιμετωπίζει την πλαστική ρύπανση, μέσα από μια νέα και σφαιρική πολιτική, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία και στην αλλαγή της γενικότερης κουλτούρας του τρόπου που χρησιμοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Clean Blue Paros, μέσω του σχεδιασμού και δοκιμής συστημικών λύσεων που μειώνουν σημαντικά την πλαστική ρύπανση στο νησί της Πάρου.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αντηλιακή σειρά της NIVEA συνοδεύει και φέτος τις ξέγνοιαστες στιγμές των διακοπών μας
Η αντηλιακή σειρά της NIVEA σας συνοδεύει και φέτος!
Σημαντική διάκριση για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ»
Σημαντική διάκριση για την «ΠΙΝΔΟΣ»
Back to top