Η νέα “Tree – Kånken” αποκτά βιώσιμο χαρακτήρα
Tree – Kånken

Η νέα "Tree – Kånken" αποκτά βιώσιμο χαρακτήρα

Η πρωτοπόρος σουηδική μάρκα συνδυάζει το design των backpacks Kånken του 1978 με την ειδική ύφανση "Pine Weave"
  • A-
  • A+
Το νέο backpack "Tree-Kånken" της Fjällräven είναι κατασκευασμένο από ειδική ύφανση με βάση το ξύλο από πιστοποιημένα δάση της Σουηδίας.

Η Fjällräven, πρωτοπόρος σουηδική μάρκα ρούχων και εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση, παρουσιάζει τη νέα "Tree- Kånken", που συνδυάζει το design των εμβληματικών backpacks Kånken του 1978 με την ειδική ύφανση "Pine Weave", που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τη Fjällräven, με βάση το ξύλο από πιστοποιημένα δάση στα βόρεια της Σουηδίας.

Η νέα “Tree – Kånken” αποκτά βιώσιμο χαρακτήρα

Εμπνευσμένη από το παρελθόν και προχωρώντας στο μέλλον, η Fjällräven δημιουργεί τη νέα "Tree- Kånken", που συνδυάζει τις βασικές αξίες της μάρκας, τη διαχρονικότητα και τη λειτουργικότητα, με τη χρήση νέων βιώσιμων υλικών. Η ιδιαίτερη διαδικασία επεξεργασίας του υλικού Pine Weave είναι και αυτή που κάνει το προϊόν τόσο ξεχωριστό: Το ξύλο μετατρέπεται σε πολτό κι έπειτα σε ίνες που δημιουργούν το ύφασμα. Η νέα αυτή πρωτοποριακή ύφανση που συνδυάζει ένα μείγμα από PU και κερί, πέρα από τον οικολογικό της χαρακτήρα, ενισχύει την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα των backpacks, καθιστώντας τα ιδανικά για όλες τις ώρες τις ημέρας και για κάθε είδους δραστηριότητα στη φύση.

Η διαδικασία που μετατρέπει το ξύλο σε ύφασμα δεν μπορεί να διαχωρίσει το ιχνηλάσιμο ξύλο από άλλες πηγές ξύλου, γι’ αυτό και ο πολτός που χρησιμοποιείται στο "Pine Weave" αναμειγνύεται με τη συνολική ποσότητα ξύλου που οδηγείται σε πολτοποίηση, εξασφαλίζοντας μια μαζική ισορροπία. Με αυτήν την επιλογή, η Fjällräven συμβάλλει στην αυξανόμενη χρήση ανιχνεύσιμου και πιστοποιημένο ξύλου σε όλες αυτές τις βιομηχανικές διαδικασίες. Η μάρκα αναζητά νέους τρόπους χρήσης αλλά και άντλησης βιολογικών υλικών στα προϊόντα της.

Η νέα “Tree – Kånken” αποκτά βιώσιμο χαρακτήρα

Η Product Developer, Johanna Mollberg αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Η ανάπτυξη του υφάσματος Pine Weave είναι ένας τρόπος να ακολουθούμε τις εξελίξεις, με νέους και καλύτερους τρόπους προμήθειας υλικών. Αυτή μας η επιλογή, είναι μέρος της προσπάθειας μας να βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα συνεχώς.»

fjallraven.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Johnson’s: Επιστροφή στο σχολείο και τις αγαπημένες συνήθειες
Johnson’s: Επιστροφή στο σχολείο και τις αγαπημένες συνήθειες
Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula One™, Lewis Hamilton, φόρεσε Tommy Hilfiger στο Ολλανδικό Grand Prix 2021.
Ο Lewis Hamilton της Formula One εντυπωσιάζει με TommyXRomeo
Back to top