Το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της Swatch σας γυρνάει στο 1984

Με τη νέα της συλλογή 1984 Reloaded, η μάρκα αντλεί έμπνευση από τις ρίζες της

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η Swatch κάνει μια αναδρομή στο 1984, τώρα σε βιοκεραμικό, παρουσιάζοντας retro σχέδια με ένα twist υπευθυνότητας του 2021.

Το νέο κεφάλαιο της βιο-καινοτόμας ιστορίας της Swatch σας γυρνάει πίσω στο 1984, μια χρονιά που άφησε τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα σε πολλούς τομείς. Μιλάμε για την παρουσία πολλών επιδραστικών θρύλων και πρωτοπόρων.

Είναι η χρονιά που κυκλοφόρησαν το Purple Rain του Prince, το Like a Virgin της Madonna και το video game Tetris. Και ας μην ξεχνάτε ότι το 1984 η Swatch μπήκε στο βιβλίο Guinness για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου ρολογιού, βάρους 13 τόνων και ύψους 162 μέτρων, το οποίο τοποθετήθηκε στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της Commerz bank στη Φρανκφούρτη. Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί επιπλέον τα πρώτα γενέθλια της μάρκας που έφερε μια πολύχρωμη επανάσταση στον τομέα της ωρολογοποιίας.

Με τη νέα της συλλογή 1984 Reloaded, η μάρκα αντλεί έμπνευση από τις ρίζες της

Η αξία του χρόνου έγκειται στην αξιοποίησή του (Time is what you make of it), και η Swatch αφήνει τη σφραγίδα της στον κόσμο όσο αφορά στην καινοτομία και την αυτό-έκφραση. Με τη νέα της συλλογή 1984 Reloaded, η μάρκα αντλεί έμπνευση από τις ρίζες της και συνδυάζει κάποια από τα πιο εμβληματικά και επιτυχημένα σχέδια του 1984 με το ΒΙΟΚΕΡΑΜΙΚΟ, ένα νέο επίτευγμα στα βιώσιμα και υπεύθυνα υλικά. Το μοναδικό μείγμα κεραμικού και βιολογικής προέλευσης πλαστικού προερχόμενο από το καστορέλαιο έχει ως αποτέλεσμα ένα δυνατό και ελαφρύ υλικό, ανθεκτικό στις γρατσουνιές αλλά παράλληλα απαλό στο άγγιγμα. 

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, το 1984 δεν ήταν ποτέ τόσο 2021. Πέντε μοντέλα που επαναπροσδιορίζουν μερικά από τα πρώτα, ξεχωριστά ρολόγια Swatch και αποτυπώνουν το απελευθερωτικό πνεύμα και την ανεμελιά της δεκαετίας του '80.

Όσο παράτολμη ή αμφιλεγόμενη και αν έχει χαρακτηριστεί η μόδα της δεκαετίας του 1980, υπάρχει μια έντονη αναβίωση των τάσεων της σήμερα.

Τα μοντέλα New Gent & Gent αναδεικνύουν κάποια από τα πιο εμβληματικά χρώματα της δεκαετίας, όπως το κίτρινο, το κόκκινο, το μαύρο, το γκρι και το λευκό συνδυάζοντάς τα με έντονα μονόχρωμα γραφικά στο καντράν. Ωστόσο, είναι η ΒΙΟΚΕΡΑΜΙΚΗ κάσα ρολογιού και το λουρί και το κούμπωμα από φυσικές πηγές που φέρνουν τα μοντέλα 1984 Reloaded στη σύγχρονη εκδοχή του 2021.

Το λευκό New Gent και το γκρι Gent είναι διαθέσιμα και ως special set. Τα δύο μοντέλα της συλλογής 1984 Reloaded έχουν αναφορές στο αντι-μοντερνιστικό σχεδιαστικό κίνημα Memphis και κυκλοφορούν ξεχωριστά αλλά και σε μια special edition συσκευασία. Κατασκευασμένα από ΒΙΟΚΕΡΑΜΙΚΟ και φυσικά υλικά, το λευκό New Gent έχει ένα πολύχρωμο καντράν, ενώ το γκρι Gent έχει ένα μονόχρωμο σχέδιο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice