Η Yamamay υπέρ της διαφορετικότητας με μία χορογραφία
© Alfonso Onhur

Η Yamamay υπέρ της διαφορετικότητας με μία χορογραφία

Everybody for Every Body!
  • A-
  • A+
Η Yamamay υπερασπίζεται την ομορφιά της διαφορετικότητας με μία χορογραφία και την Georgina Rodriguez, σύντροφο του Cristiano Ronaldo, να ηγείται

Μιλάνο, Αύγουστος 2019. Η Yamamay, συνεχίζοντας την περσινή της προσπάθεια μεταφέρει το μήνυμα ότι: Η αληθινή ομορφιά ξεκινά από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να είσαι ο εαυτός σου. 

O καθένας από εμάς είναι τόσο όμορφος, όσο όμορφα αισθάνεται με τον εαυτό του και κάθε άνθρωπος είναι όμορφος γιατί είναι μοναδικός, ξεχωριστός, με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό, η Yamamay επιλέγει να επανερμηνεύσει τους κανόνες της ομορφιάς, δίνοντας χώρο σε μια μόδα αποκλειστικά σχεδιασμένη για όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία, τη σωματική διάπλαση ή την εθνικότητα.  Έτσι, η ομορφιά γίνεται «αυτοπεποίθηση» κάνοντας μας να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στην εξωτερική εμφάνιση. Έτσι λοιπόν,  η Yamamay, επιλέγει να διαδώσει το μήνυμα της πληρότητας και να αναδείξει τη ρεαλιστική στάση του σώματος μέσα από το  χορό, μια μορφή τέχνης υψηλής απήχησης , όπου το σώμα είναι ο πρωταγωνιστής. 

Τέσσερεις επιτυχημένες χορεύτριες διαφορετικής ηλικίας, εθνικότητας και σωματικής διάπλασης, με επικεφαλής τη Georgina Rodriguez, τη σύντροφο  του Cristiano Ronaldo, η οποία ήταν ήδη το πρόσωπο της εκστρατείας για την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι  2019, χορεύουν μαζί, φορώντας κομμάτια από τη συλλογή Yamamay Basic- Φθινόπωρο του 2019, σε μια χορογραφία εμπνευσμένη από την δεκαετία του '90 που ερμηνεύεται με σύγχρονο και σέξι τρόπο. 

dsc_0721.jpg

© Alfonso Onhur

Ανάμεσα στις χορεύτριες συναντάμε την Giulia Pauselli. Γεννημένη στην Φλωρεντία το 1991, ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση, ενώ το 2014 πρωταγωνίστησε στο «Crazy Horse Cabaret» στο Παρίσι. Με γυμνασμένο σώμα και γεμάτη θετική ενέργεια, αγάπησε το χορό μέσα από τη γιαγιά της, η οποία εργαζόταν στο Teatro Comunale της Φλωρεντίας και την έπαιρνε συχνά μαζί της στις παραστάσεις. Δίπλα της βρίσκεται η Greta Zuccarello, χορεύτρια κλασσικού χορού, με καταγωγή από το Treviso, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πρίμα μπαλαρίνα στο New York’s Peridance Contemporary Dance Company, αλλά και την Becky Namgauds, αγγλίδα χορεύτρια, διεθνή χορογράφο και κινησιολόγο, η οποία έγινε γνωστή μέσα από την πειραματική χορογραφία που δίνει έμφαση στην γυναικεία δύναμη επί σκηνής και που μπορεί να είναι κάθε άλλο παρά ψηλόλιγνη και συμβολίζει την εξέλιξη των στερεότυπων που συνδέονται με την ομορφιά και το γυναικείο χορό. Την χορευτική ομάδα ολοκληρώνει η Demi Rox Mensah, έγχρωμη χορεύτρια που θεωρείται μία από τις πιο όμορφες γυναίκες της Αφρικής, ενώ έχει εμφανιστεί πολλές φορές δίπλα αστέρες της ποπ, μάλιστα, το 2019 έλαβε μέρος στην περιοδεία των Spice Girls.  

dsc_0372.jpg

© Alfonso Onhur

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο απεικονίζουν σώματα κάθε άλλο παρά στερεότυπα - καλλιτέχνες με διαφορετικές ιστορίες, ενωμένοι μ’  ένα ισχυρό κοινό παρονομαστή: Τη διαφορετικότητα! Kάτι που πρέπει να σεβόμαστε και να εκτιμούμε. Να ζούμε μια υγιή ζωή, χωρίς να έχουμε ένα αισθητικό πρότυπο. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους και να εκτιμούμε τον εαυτό μας αντί να νιώθουμε άσχημα αν δεν ταιριάζουμε σε ένα συγκεκριμένο αισθητικό πρότυπο.  

Σκοπός της Yamamay είναι να δώσει, μέσα από το project αυτό, σε όλους φωνή. Οι συλλογές Yamamay σχεδιάζονται για όλους τους σωματότυπους. Βασικό της σύνθημα είναι το «EVERYBODY for Every Body». Για τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς διακρίσεις: η ποικιλομορφία είναι ομορφιά και ο καθένας μας είναι πολύτιμος πρώτα απ΄ όλα για τον εαυτό του και μετά για τους όλους τους άλλους. Ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσουν το μήνυμα αυτό ήταν όχι μόνο να διαλέξουν κορίτσια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά και να το κωδικοποιήσουν μέσω της γλώσσας του χορού, μιας γλώσσας που διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες της μόδας. 

«Ζητήσαμε από τη Georgina να ηγηθεί της χορευτικής ομάδας, μιας και πιστεύουμε ότι είναι το τέλειο πρόσωπο για το μήνυμα θετικότητας που θέλουμε να μεταδώσουμε. Στην πραγματικότητα, η Georgina δεν ταιριάζει με τη στερεότυπη έννοια της «κλασικής» ομορφιάς, αλλά είναι όμορφη με τον γενναιόδωρο και μεσογειακό της τρόπο, καθώς είναι διαφορετική στην αυτοπεποίθηση της ομορφιάς της», σχολιάζει η Gianluigi Cimmino, Διευθύνων Σύμβουλος της Pianoforte Holding. 

«Επέλεξα να λάβω μέρος σ’ αυτό το project, όχι μόνο γιατί αποτελεί την φυσική εξέλιξη της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019, αλλά κυρίως, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να πρεσβεύσω ένα μήνυμα στο οποίο  πιστεύω ακράδαντα: τη σημασία της αποδοχής του σώματός μας και συνεπώς την αυτοεκτίμηση του καθενός από εμάς, πέρα από οποιοδήποτε μοντέλο και στερεότυπο.  

Και το σημαντικότερο είναι ότι το εκφράζουμε μέσα από το χορό, διαδίδοντας το μήνυμα με πιο ισχυρό και άμεσο και δραστικό τρόπο.  Είναι γεγονός ότι ο χορός και η μόδα μπορούν να κάνουν πολλά μαζί» προσθέτει για το εγχείρημα η Georgina Rodriguez. 

Yamamay - Fall Collection 19

Περισσότερες πληροφορίες στο Yamamay.com.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

​Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών, (15 Οκτωβρίου), το Noxzema γιορτάζει και υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα του πλυσίματος των χεριών.
Το Noxzema γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών
Back to top