Πώς να δουλέψετε με επιτυχία από το σπίτι μαζί με τα παιδιά
© Standsome Worklifestyle / Unsplash

Πώς να δουλέψετε με επιτυχία από το σπίτι μαζί με τα παιδιά

Μετά από τόσους μήνες καραντίνας όλοι οι γονείς συνεχίζουμε να κάνουμε την ίδια ερώτηση
  • A-
  • A+
How are you mum: Η Σοφία Τσώνου δίνει συμβουλές για να μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι ενώ έχετε και τα παιδιά μαζί

Ως μαμά που δούλευε και πριν την καραντίνα από το σπίτι έχω συνηθίσει να έχω το 1 μικρότερο παιδί μου γύρω μου την ώρα που στέλνω mail, μιλάω στο τηλέφωνο ή γράφω άρθρα που έχουν deadline. Αυτό που δεν έχω συνηθίσει είναι να έχω και τη μεγάλη μου κόρη στο σπίτι και να πρέπει να είμαι ταυτόχρονα στο δικό μου laptop αλλά και στο δικό της όταν κάνει τηλεκπαίδευση, ενώ η μεσαία μου κόρη θέλει να της διαβάσω για εικοστή φορά το αγαπημένο της παραμύθι και ταυτόχρονα να πρέπει να ψυχαγωγήσω την πιο μικρή, να ετοιμάσω άπειρα σνακ, να πλύνω, να σιδερώσω, να μαγειρέψω κ.ο.κ.

Αλλά... Είμαι ακόμα ζωντανή και παρόλο που στους περισσότερους η εργασία από το σπίτι με τα παιδιά φαντάζει αδύνατη –και υπάρχουν στιγμές που όντως είναι– μπορώ να σου δώσω μερικές συμβουλές που με βοήθησαν να μείνω όσο πιο παραγωγική γίνεται.

Ντύσου (όχι πρόχειρα, και βάλε το κραγιόν σου).
Βγάλε τις πιτζάμες σου και ντύσου σαν να πήγαινες στο γραφείο, ακόμα και αν δεν έχεις κάποιο call. Νομίζω πως όλοι μας ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να βάλεις ρούχα και να μην είσαι σαν τη λεχώνα την ώρα που δουλεύεις από το σπίτι. Ακόμα καλύτερα, να κάνεις και ένα ελαφρύ make up. Αμέσως η ψυχολογία σου θα ανέβει πολλά levels.

Προγραμμάτισε τη δουλειά σου ώστε να μπορείς να δουλέψεις με πολλά διαλείμματα
Βολεύει γιατί ούτως ή άλλως τα παιδιά θα σε διακόψουν 10 φορές μέσα σε ένα μισάωρο για να τους σκουπίσεις τη μύτη, να κόψεις μήλο σε κομματάκια, να λύσεις πολλαπλασιασμό με διψήφιους αριθμούς ή να τερματίσεις έναν τσακωμό, οπότε προσπάθησε να τελειώνεις μικρές εκκρεμότητες και να κάνεις πολλά διαλείμματα ανάμεσα.

Να κλειδώνεις πάντα την οθόνη του υπολογιστή
Δεν θέλεις το παιδί να διαγράψει μια εργασία 2 εβδομάδων ή να στείλει κάποιο ακαταλαβίστικο mail σε κάποιον συνάδελφο. Πιίστεψέ με, είναι πολύ περίεργο, αλλά τα παιδιά όντως μπορούν να καταφέρουν άνετα τα παραπάνω.

Δούλεψε όταν τα παιδιά κοιμούνται
Αυτό ιδανικά «πιάνει» όταν τα παιδιά είναι μωρά και απολαμβάνουν ακόμη τον υπνάκο τους το πρωί αλλά και το μεσημέρι. Σε αυτές τις δύο με τρεις ώρες μπορείς να βγάλεις πολύ μεγάλο όγκο εργασίας, ειδικά αν είσαι super συγκεντρωμένη.

Όρισε μια ώρα που θα δουν τηλεόραση για να δουλέψεις με ησυχία
Είτε είναι τηλεόραση είτε tablet, το ζητούμενο είναι να τα κρατήσει απασχολημένα και ήρεμα συγκεκριμένη ώρα και εσύ να δουλέψεις ανενόχλητη.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαμά στο σπίτι: Μα τι κάνεις όλη μέρα;
Back to top