Ποιος πληρώνει τη νύφη;

Ποιος πληρώνει τη νύφη;

Πόσο κοστίζει ο πολυαναμενόμενος γάμος του Πρίγκηπα William και της Kate Middleton για τους Άγγλους φορολογούμενους;
  • A-
  • A+

Οι σκηνές της τελετής στο Αββαείο του Westminster, η βόλτα της χρυσοποίκιλτης άμαξας στους δρόμους του Λονδίνου με κατέυθυνση την δεξίωση στο Παλάτι του Buckingham μπορεί να είναι εικόνες τηλεοπτικής «μέθης», συναγερμού για τους παπαράτσι και έτοιμες να πολλαπλασιαστούν σε χιλιάδες κούπες για το τσάι των 5 μ.μ., όμως στα δύσκολα χρόνια για πρίγκηπες, οι Άγγλοι αναρωτιούνται τι θα τους κοστίσει όλο αυτό.

Οι «κύκλοι» λένε ότι θα είναι ένας από τους ακριβότερους γάμους όλων των εποχών – αλλά αυτό, συνήθως, δεν είναι είδηση. Όπως καινούργιο δεν είναι και το ότι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το κόστος. 

Το μόνο ευχάριστο προς το παρόν, από οικονομική άποψη, είναι ότι δεν θα πληρώσουν οι Άγγλοι φορολογούμενοι την νύφη. Η βασίλισσα και ο ίδιος ο Πρίγκιπας δήλωσαν ότι «θα πληρώσουν το μερίδιό τους», κάτι που σπάνια συνέβαινε στο παρελθόν. Άλλωστε ποιος θα πει πόσο ακριβώς είναι «το μερίδιό τους»;

Η παράδοση θέλει την οικογένεια της νύφης να πληρώνει για την τελετή και οι γαλαντόμοι γονείς της Kate επιμένουν, λένε οι εφημερίδες, να πληρώσουν κι αυτοί «το μερίδιό τους» αλλά φοβόμαστε ότι στο τελικό ποσό θα τους κοπεί κάθε διάθεση γαλαντομίας και θα δεχτούν με χαμόγελο αξιοπρέπειας το «δεν ακούω κουβέντα» του γαμπρού.

Ρεαλιστικές εκτιμήσεις υπολογίζουν το τελικό κόστος του γάμου να χτυπάει δωδεκάρι – μύρια λίρες- όλο δε το ποσό, θα καλυφθεί από ιδιωτικούς φορείς. Η πολιτεία θα πληρώσει κάποια «παρελκυόμενα» έξοδα όπως εκείνα για την αυξημένη αστυνομική δύναμη την ημέρα του χαρμόσυνου γεγονότος.

Οι πιο αισιόδοξοι όμως, σκέφτονται ότι ο γάμος θα ανεβάσει και την τουριστική κίνηση. Η αισιοδοξία είναι πολύ ‘80ς κατάσταση μυαλού, mate.

Διαβάστε περισσότερα για τον γάμο στο:  

http://tlc.howstuffworks.com/weddings/who-pays-for-royal-wedding.htm#mkc...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κέιτ Μίντλετον, βασίλισσα Ελισάβετ, πριγκίπισσα Νταϊάνα, βασίλισσα Ελισάβετ
Γιατί το Μπάκιγχαμ έχει τέτοιο «κόλλημα» με τα ρουμπίνια;
Back to top