Ένας Έλληνας σχεδιαστής ντύνει την Barbie

Ένας Έλληνας σχεδιαστής ντύνει την Barbie

Η αγαπημένη κούκλα αλλάζει εμφάνιση και επαγγέλματα για φιλανθρωπικό σκοπό.
  • A-
  • A+

Το καλύτερο και πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της κούκλας Barbie δεν είναι η εμφάνιση της ή τα πλούσια μαλλιά αλλά το γεγονός πως για εκείνη δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να καταφέρει. Κανένα άλλο παιχνίδι δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσα διαφορετικά στιλ, υιοθετώντας άλλες κουλτούρες και παραδόσεις κάθε φορά. Για κάθε επάγγελμα που τα νεαρά κορίτσια ονειρεύονται να αποκτήσουν, υπάρχει μία Barbie που ήδη το ζει και λειτουργεί ως παράδειγμα.

Η ιταλική Vogue σε συνεργασία με την Matel προσκάλεσε τη νέα γενιά σχεδιαστών να συμμετέχουν σε ένα project που έχει ως σκοπό να εκφράσει την παγκόσμια σημασία της ομορφιάς της Barbie και ονομάζεται Barbie Global Beauty. Είκοσι διαφορετικοί οίκοι ανέλαβαν, λοιπόν, να σχεδιάσουν τα πάντα για την κούκλα που τους ανατέθηκε, από τα ρούχα μέχρι τα μαλλιά και το μακιγιάζ.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Έλληνας σχεδιαστής Angelos Bratis, που προτίμησε ένα ύφος κλασσικού Hollywood για την Barbie του ντύνοντάς την με μία μακριά σκούρα μπλε τουαλέτα ενώ τα χείλη της τονίζονται με κόκκινο κραγιόν, αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας.

Φυσικά και τα 20 «κορίτσια» είναι συλλεκτικά ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην ιταλική οργάνωση FAI για την ανακατασκευή του ναού Oratorio della Madonna del Sole στην κωμόπολη Capodacqua της Ιταλίας που δυστυχώς επλήγη από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία «Spencer»
9 ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Back to top