Οι Ωραίοι Άνθρωποι

Οι Ωραίοι Άνθρωποι

Οι ράτσες της ψηφιακής Αθήνας
  • A-
  • A+

«Το “παραδοσιακό” fashion blogging δεν με έχει απασχολήσει – σκέφτηκα ότι αφού, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, fashion blogging στην Ελλάδα σήμαινε να φωτογραφίζεσαι φορώντας τα ρούχα μαζικής παραγωγής που έχουμε όλοι, εγώ θα φωτογραφίζω τους άλλους με τέτοια ρούχα. ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ: Είμαστε όλοι fashion bloggers.

Έτσι ξεκίνησα το #sartoriagram, κάτι σαν τον Sartorialist του φτωχού, όπου φωτογραφίζω όποιον μου αρέσει, με ό,τι φοράει τη στιγμή που τον βλέπω κάπου στο δρόμο, οπουδήποτε, και τον ανεβάζω πρώτα στο instagram, μετά στο site.

Όσο για τα editorials, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Εκεί δεν θέλω οι φωτογραφίες να είναι μέτριες. Ευτυχώς έχω φίλους, τον Θοδωρή Μάρκου, τον Χρήστο Σαρρή, τη Δανάη Ίσαρη και τη Στέλλα Παναγοπούλου, που τραβάνε χωρίς να τους πολυπαρακαλέσω, επειδή με συμπαθούν.

Κάτι άλλο που δεν θέλω, είναι να φωτογραφίζω μαϊντανούς. Προσπαθώ να βρίσκω ανθρώπους με μικρό βαθμό χιπστερικότητας, όσο γίνεται (δεν είναι και εύκολο σε τόσο μικρή πόλη), που στα μάτια μου είναι κάπως ξεχωριστοί.

Οι φωτογραφίσεις γίνονται σε μέρη της Αθήνας που μου αρέσουν, ένα ωραίο στενό, μια είσοδο πολυκατοικίας, τις κολόνες του Ζαππείου. Έχω την περίεργη πεποίθηση, μπορεί βλακωδώς, ότι το μέρος που ζεις επηρεάζει λίγο το πώς ντύνεσαι: όσο πιο όμορφο το σκηνικό, τόσο πιο όμορφος θέλεις να νιώθεις και εσύ. Και η μόδα αυτό κάνει, σε βοηθάει να νιώσεις όμορφος. Στη θεωρία μου, αναπόδεικτη φυσικά, ισχύει και το αντίστροφο: όσο πιο ωραίοι άνθρωποι, τόσο πιο ωραία πόλη». Βρείτε τους: www.fashionism.gr twitter: @some_chrs

n

n

Χρύσα Οικονομοπούλου

n

n

Φωτογράφιση: The Flat Athens (πλατεία Αμερικής) από τον Θοδωρή Μάρκου

n

Φωτογράφιση: Εξάρχεια από τη Δανάη Σαρρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μοto Femmes Hellas:Ελληνίδες που κατακτούν τους δρόμους με τις μοτοσικλέτες τους
Μοto Femmes: Ελληνίδες που κατακτούν τους δρόμους με μοτοσικλέτες
Back to top