«Όχι απλά ένα κορίτσι»

«Όχι απλά ένα κορίτσι»

Τι κάνει μια φωτογράφος με την 5χρονη κόρη της
  • A-
  • A+

H φωτογράφος Jaimie Moore από το Τέξας, όταν η κόρη της Emma έγινε 5 ετών αποφάσισε να κάνει κάτι για να απαθανατίσει αυτή τη μέρα σε εικόνες. Καθώς έψαχνε για έμπνευση στο ίντερνετ, αποθαρρύνθηκε βλέποντας πως η πλειοψηφία των φωτογραφημένων κοριτσιών σε αυτή την ηλικία ήταν ντυμένες σαν πριγκίπισσες.

n

Amelia Earhart - Πρώτη γυναίκα αεροπόρος, συγγραφέας και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Jaimie έψαxνε για ένα πιο δυνατό concept και μαζί με την Emma, επέλεξαν πέντε γυναίκες που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για ένα μικρό κορίτσι. Έτσι κατέληξε στην Susan B. Anthony, στην Coco Chanel, στην Amelia Earhart, στην Helen Keller, και στην Jane Goodall. H συλλογή που δημιουργήθηκε με τον τίτλο «Όχι απλά ένα κορίτσι» απεικονίζει το 5χρονο κορίτσι στο στυλ αυτών των μοναδικών γυναικών. Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακό!

n

Ηelen Keller - Aμερικανίδα συγγραφέας και ακτιβίστρια

Η φωτογράφος και μητέρα αναφέρει στο blog της: «Μη με παρεξηγείτε, αγαπώ της πριγκίπισσες της Disney. Αλλά είναι απλά χαρακτήρες. Η κόρη μου δε γεννήθηκε στα πλούτη αλλά γεννήθηκε σε μια χώρα που μπορεί να ψηφίζει, να γίνει γιατρός, πιλότος, αστροναύτης ή ακόμα και πρόεδρος της χώρας, εφόσον το επιθυμεί, και αυτό είναι που πραγματικά έχει σημασία».

n

Susan B. Anthony - Αγωνίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα των γυναικών

Οι φωτογραφίες έχουν κάνει θραύση στον ιντερνετικό χώρο με τη συνεχή αναδημοσίευσή τους σε site και blogs.n

Jane Goodall - Βρετανίδα ηθολόγος και ανθρωπολόγος

n

Εmma 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

20 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη νέα αντιπρόεδρο της Αμερικής
20 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη νέα αντιπρόεδρο της Αμερικής
Back to top