Φωτογραφία από τις προετοιμασίες για την επείδηξη μόδας του Dior στο Καλλιμάρμαρο©ΑΠΕ-Παντελής Σαίτας
Σε λίγες ώρες ξεκινά η επίδειξη μόδας «Dior celebrates Greece» που είναι αφιερωμένη στη χώρα μας©ΑΠΕ-Παντελής Σαίτας
LOOK

Dior: Αντίστροφη μέτρηση για την επίδειξη μόδας στο Καλλιμάρμαρο

Στις 21:30 ανάβουν οι προβολείς στο Παναθηναϊκό Στάδιο

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σε λίγες ώρες ξεκινά η επίδειξη μόδας «Dior celebrates Greece» που είναι αφιερωμένη στη χώρα μας.

Λίγες ώρες απομένουν για την εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και ο Οίκος υψηλής ραπτικής Dior θα ξεκινήσει την εκδήλωση μόδας «Dior celebrates Greece», που είναι αφιερωμένη στη χώρα μας και θα τραβήξει τα βλέμματα όλου του πλανήτη. 

Καλλιμάρμαρο πριν την επείδειξη μόδας του οίκου Dior©EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Στις 21:30 ανάβουν οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου©EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι δεν θα μπορούσε να έχει επιλέξει καλύτερη τοποθεσία από την Ελλάδα, εκεί όπου η μυθολογία τους γέννησε ένα τάγμα από θεότητες: από την Αθηνά στη Νέμεσι», ήταν το σχόλιο του WWD. 

Η Dior επέλεξε να καλέσει στο αποψινό υπερθέαμα μόνο τους μόνιμους πελάτες και τους στενούς συνεργάτες της, αλλά και εκπροσώπους μουσείων που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την επίδειξη μόδας.

Οι προσκεκλημένοι δεν θα ξεπερνούν τους 400 και θα καταφθάσουν από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Ωστόσο, την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια κόσμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Dior, αλλά κι εκείνοι που θα την παρακολουθήσουν ζωντανά από το Σινέ Παρί και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Καλλιμάρμαρο πριν την επείδειξη μόδας του οίκου Dior©EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πρόκειται για μία φαντασμαγορική εκδήλωση που δεν μένει στο στενό πλαίσιο της επίδειξης μόδας, αφού έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Παράλληλα, ο Οίκος Dior ταυτίζεται με τις έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά), που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Δυστυχώς, από την αποψινή βραδιά θα λείπει η Σοφία Κοκοσαλάκη. που έφυγε από κοντά μας τον Οκτώβριο του 2019. «Κάνω μόδα για το σήμερα, όχι για το πριν, όχι για το αύριο», είχε πει η σχεδιάστρια τoυ Dior και όλοι περιμένουμε τί έχει να μας δείξει σήμερα ο γνωστός οίκος υψηλής ραπτικής. 

Καλλιμάρμαρο πριν την επίδειξη μόδας του οίκου Dior©EUROKINISSI/ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στα Social Media του Dior δημοσιεύθηκε υλικό από επισκέψεις που πραγματοποίησε η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior στην Κνωσό, τη Σαντορίνη αλλά και τους Δελφούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice