Ο Κάρολος ανακρίθηκε κρυφά για τον θάνατο της Νταϊάνα

«Ο άντρας μου σχεδιάζει ένα ατύχημα» έγραφε σημείωμα που άφησε η Νταϊάνα

Newsroom |

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, ανακρίθηκε από τον επικεφαλής της Scotland Yard για το θάνατο της συζύγου του, Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ένας επικεφαλής της αστυνομίας αποκαλύπτει γιατί αναγκάστηκε να ανακρίνει τον Πρίγκιπα Κάρολο για  να αποκλείσει  ισχυρισμούς που τον ήθελαν να σχεδιάζει τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο Λόρδος Στίβενς, πρώην επικεφαλής της Scotland Yard, λέει ότι έπρεπε να «ακολουθήσει τα στοιχεία» και να ανακρίνει τον πρίγκιπα Κάρολο για ένα σημείωμα που έγραψε η πρώην σύζυγός του, ισχυριζόμενη ότι ο άντρας της σχεδίαζε  ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της.

Η ανάκριση πραγματοποιήθηκε μετά την δημοσιοποίηση του σημειώματος το 2003, εν μέσω τεράστιας μυστικότητας στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου, κατά τη διάρκεια της τριετούς έρευνας του θανάτου της Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Κρίσημο σημείο της έρευνας αποτέλεσε το σημείωμα που ανέφερε τον Πρίγκιπα Κάρολου αλλά και το ότι προέβλεπε πως η Νταϊάνα θα πεθάνει λόγω «χαλασμένου φρένου και σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι», προκειμένου ο Κάρολος να παντρευτεί την πρώην νταντά των γιων του, Tiggy Legge-Bourke.

Στο σημείωμα η Diana πρόσθεσε: «Η Camilla δεν είναι παρά δόλωμα».

Ο Λόρδος Στίβενς επιβεβαιώνει ότι διάβασε τα εμπρηστικά λόγια της, τα οποία αργότερα θα τροφοδοτούσαν θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατό της, στη ανάκριση του Καρόλου στις 6 Δεκεμβρίου 2005. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνος και η ομάδα του δεν είχαν ιδέα για το τι έκανε την Νταϊάνα να ανησυχεί τόσο πολύ για την ασφάλειά της. 

Ωστόσο ούτε ο Κάρολος, ο οποίος ανακρίθηκε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος, μπόρεσε να εξηγήσει γιατί η πρώην σύζυγός του είχε γράψει το σημείωμα τον Οκτώβριο του 1995 και το άφησε στο ντουλάπι του παλατιού για τον μπάτλερ Paul Burrell.

Σχεδόν δύο χρόνια αφότου γράφτηκε το μυστήριο σημείωμα, η 36χρονη Diana, ο φίλος της Dodi Al Fayed και ο οδηγός τους Henri Paul σκοτώθηκαν όλοι όταν το αυτοκίνητό του συνετρίβη σε μια σήραγγα στο Παρίσι.

 

 

Σήμερα, ο Λόρδος Στίβενς αναφέρει ότι ο αδίστακτος πρώην δημοσιογράφος του BBC Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε ψεύτικες εφημερίδες για να παρακινήσει την πριγκίπισσα να του δώσει μια συνέντευξη στο BBC το Νοέμβριο του 1995, μπορεί να έχει εκμεταλλευτεί την ευπάθειά της και την έκανε εμμονική με την ασφάλειά της την εποχή που έγραψε το σημείωμα.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι αυτός και οι αξιωματικοί του δεν ανέκριναν ποτέ τον Μπασίρ κατά την έρευνά τους.

«Δεν βρήκαμε άλλα στοιχεία που να στηρίζουν το σενάριο στο σημείωμα της Νταϊάνα. Είχαμε απλώς το σημείωμα, που από μόνο του δεν ήταν αρκετό να καταστήσει τον Κάρολο επισήμως ύποπτο», δήλωσε ο Λόρδος Στίβενς, ενώ τόνισε πως ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συνεργάστηκε με την  Scotland Yard, σε αντίθεση με τον πατέρα του Φίλιππο ο οποίος αρνήθηκε να βοηθήσει τις έρευνες αλλά και να σχολιάσει το σημείωμα της Νταϊάνα.

Πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ