Kαπελωθείτε!

Καπέλα και παλιά αθηναϊκά πιλοποιΐα

Μust αξεσουάρ για το καλοκαίρι, όχι μόνο για την πρακτική του πλευρά, αλλά και για την αισθητική του φυσικά. Το καπέλο ό, τι τύπο, υλικό και μέγεθος κι αν επιλέξετε θα σας φανεί απαραίτητο είτε για να διαβάσετε ένα βιβλίο άνετα στη παραλία είτε για να στρολλάρετε με το σορτς και το μαγιό σας στα πλακόστρωτα του νησιού.

n

Φέτος μέσα στο τοπ 4 προστίθεται το τύπου τένις, το ψάθινο ή πλεκτό στρογγυλεμένο με το γείσο και τη κορδέλα ενώ κονταροχτυπιούνται στη πρωτιά το κλασσικό πάναμα, μαζί με το υφασμάτινο μεγάλο ρετρό.

Το τι σας ταιριάζει καλύτερα θα το δείτε εσείς στο καθρέφτη, εκείνη τη στιγμή, εγώ μπορώ μόνο να σας πάω στα πιο παλιά και ultra style πιλοποιΐα της Αθήνας καθώς και σε κάποια new entry ελληνικά brands που συστήνονται με συλλογές από φανταστικά καπέλα.

Shop!

n

Giorgio Hatter: Το «GIORGIO HATTER» ειδικεύεται στη παραγωγή,εισαγωγή κ πώληση από το 1978 παντός τύπου καπέλων. Mπορείτε να βρείτε μια πλούσια συλλογή από τραγιάσκες, καβουράκια, ρεπούμπλικες, αντρικά & γυναικεία καπέλα σε τιμές χονδρικής. Αθηνάς και Βορέου 15, Μοναστηράκι, 2103214510


n

n

Ibo Maraka: Τα κλασσικά πάναμα καπέλα ζωγραφίζονται στο χέρι από εξωτικές παραστάσεις και ultra chic ελληνικά σύμβολα. Made in Greece με υπερηφάνεια, δημιουργικότητα και πάρα πολύ elegance. ibo-maraca.com


Σαρηγιαννίδη: Παραδοσιακή ελληνική βιοτεχνία που κατασκευάζει χειροποίητα ψάθινα καπέλα, το εργαστήριο τους βρίσκεται σε όροφο στην Αγίας Ελεούσης σε απόλυτα οικογενειακό κλίμα.

Ψάθινα καπέλα, Αγίας Ελεούσης 7, 1ος όροφος


Κατερίνα Καρούσσου: Εδώ θα βρείτε χειροποίητα ελληνικά καπέλα απίστευτου γούστου και λεπτομέρειας, με ιδιαίτερα στολίσματα ή και για ειδικές περιστάσεις και καλέσματα.

Δορυλαίου 17, Αθήνα 11521, Τηλέφωνα: 2106455821


Επίσης, στην οδό Βορέου στο Μοναστηράκι θα ανακαλύψετε και άλλα μικρά μαγαζάκια που πουλάνε old school καπέλα.

#Ιnfo

#1 Ουσιαστικά η λέξη πιλοποιΐα στην ελληνική γλώσσα προκύπτει από την τέχνη κατασκευής καπέλων.

#2 Παναμά: Είναι σχεδόν πάντα λευκό, ανάλαφρο και ευκολοφόρετο, από μαλακό χόρτο του Ισημερινού. Ονομάστηκε παναμάς γιατί το φορούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρούζβελτ, σε ένα ταξίδι του στον Παναμά, το 1906.

#3 Κλος: Βαθύ γυναικείο καπέλο που φοριόταν ως το μέτωπο. Η εποχή του ήταν στις αρχές του αιώνα μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice