Όταν το «παραμύθι» δεν έχει happy end

Όταν το «παραμύθι» δεν έχει happy end

Μια πρωτότυπη καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της ενδοοικογενειακής βίας
  • A-
  • A+

Όλες έχουμε διαβάσει ή δει τα παραμύθια της Disney και έχουμε ονειρευτεί τον τέλειο έρωτα, τον τέλειο γάμο και φυσικά το τέλειο happy end. Αυτό το κακό έχουν όμως τα παραμύθια, σταματάνε στο σημείο που η πριγκίπισσα παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της και δε σου λένε τι γίνεται μετά. Μήπως δεν ταίριαξαν κι έκανε λάθος; Μήπως χώρισαν; Μήπως από πριγκίπισσα κατάντησε δούλα και κυρά στο σπίτι να πλένει τα σώβρακα του «πρίγκιπα»; Μήπως την κερατώνει; Ή ακόμα χειρότερα, μήπως κατέληξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και δε το καταγγέλει από φόβο, όπως τόσες χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο;

Με το σλόγκαν «Πότε σταμάτησε να σου φέρεται σαν να είσαι πριγκίπισσα;» ο καλλιτέχνης από τη Μέση Ανατολή με το ψευδώνυμο Saint Hoax, παρουσιάζει τις λατρεμένες μας πριγκίπισσες ως θύματα κακοποίησης, σε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της ενδοοικογενειακής βίας με τον τίτλο «Happy Never After», θέλοντας να τονίσει ότι καμία κοπέλα ή γυναίκα δεν είναι ασφαλής από το να κακοποιηθεί σωματικά, συναισθηματικά ή σεξουαλικά. Ακόμα κι αν είναι η Γιασμίν, η Άριελ, η Σταχτοπούτα ή η Ωρόρα(Ωραία Κοιμωμένη).

«Ως καλλιτέχνης από τη Μέση Ανατολή, νιώθω πάντα την ανάγκη να υψώνω τη φωνή μου για την αδικία και την ανισότητα που επικρατεί στην περιοχή μου» είπε ο Saint Hoax στην Huffington Post, εξηγώντας από που αντλεί την έμπνευση για τα έργα του, ενώ πρόσθεσε «Τα θύματα κακοποίησης δεν είναι μόνα και δεν είναι ποτέ αργά για να αντιδράσουν».

Στόχος της καμπάνιας, είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και να ενθαρρύνει τα θύματα να καταγγείλουν τις περιπτώσεις και τους θύτες τους, προκειμένου οι αρχές να αποτρέψουν τυχόν επανάληψη αυτών των φαινομένων.

n

n

n

n

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μένουμε σπίτι
Αποφάσεις που δεν πρέπει να πάρεις στη διάρκεια της καραντίνας
Back to top