Βιωματικό δωρεάν σεμινάριο

Βιωματικό δωρεάν σεμινάριο

Μάθε όλα τα μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής στο χώρο της Apivita
  • A-
  • A+

Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί; Πώς η καθημερινή διατροφή επηρεάζει την ψυχολογία μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε; Πότε γίνεται προβληματική η σχέση με το φαγητό; Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται οι διαταραχές στην πρόσληψη της τροφής (ανορεξία, βουλιμία κ.ά.);

Το APIVITA Experience Store και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν σε βιωματικό σεμινάριο με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο και συγγραφέα, Ευάγγελο Ζουμπανέα, με αφορμή το νέο του βιβλίο «THIN…POSITIVE».

Σε αυτό το σεμινάριο θα βρούμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τη διατροφή μας.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν αναφορές στα σημαντικότερα κομμάτια της ανθρώπινης φυσιολογίας της πείνας, όπως η λειτουργία των αισθητήρων πείνας, των ορμονών, νευροδιαβιβαστών και θρεπτικών συστατικών που επηρεάζουν την πείνα, την όρεξη και τον κορεσμό. Επιπλέον, θα γίνει επεξήγηση των φυσιολογικών μηχανισμών που επηρεάζονται, όταν ένα άτομο πάσχει από διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πώς η καθημερινή διατροφή επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται ένα άτομο σε σχέση με τους μηχανισμούς πείνας και κορεσμού. Θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις βασικές αρχές διαμόρφωσης ενός διατροφικού πλάνου κατάλληλου για τη λειτουργική επαναφορά των μηχανισμών πείνας και κορεσμού, καθώς και συμβουλές για τρόφιμα και συνδυασμούς που είναι απαραίτητο να εφαρμόσει το άτομο στην καθημερινή του διατροφή, προκειμένου να επανέλθει σε φυσιολογικό σωματικό βάρος, καθώς και για συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να λάβει ώστε να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

Εισηγητές: Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος-διατροφολόγος, συγγραφέας, Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας «Διατροφή» (www.diatrofi.gr), Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ( www.keadd.gr), Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Επ. Σχινά, κλινική ψυχολόγος, συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

image

Info: 23/05/15, 12.00, The APIVITA Experience Store, Σόλωνος 6 και Κανάρη, Κολωνάκι. Είσοδος ελεύθερη. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.: 210 3640560, ή στο e-mail: experience_store@apivita.com, σημειώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα επικοινωνίας) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Cara Delevingne
Εσύ έστειλες sms στην Cara Delevingne;
Back to top