6 tips για λαμπερό χαμόγελο

Το χαμόγελό σου έχει μεγαλύτερη δύναμη από ότι πιστεύεις!

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Αν σκεφτεί κανείς ότι το χαμόγελό μας είναι το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι άλλοι σε μας, δεν είναι να απορείς γιατί προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το βελτιώσουμε. Ένα πιο λευκό, λαμπερό χαμόγελο εκπέμπει αυτοπεποίθηση, κάνει θετική εντύπωση και μπορεί ακόμα και να μας κάνει να δείχνουμε μικρότεροι σε ηλικία. Δυστυχώς, το σμάλτο των δοντιών μας ταλαιπωρείται πολύ από διάφορα αίτια. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να σώσουμε τα δόντια μας και να αποκτήσουμε πιο λευκό και πιο λαμπερό χαμόγελο.

1. Πες όχι στο τσιγάρο

Μια από τις βασικές αιτίες αποχρωματισμού του σμάλτου είναι ο καπνός. Η πέτρα συσσωρεύεται στα δόντια οδηγώντας τα σε φθορά. Απόφυγε όσο μπορείς το κάπνισμα.

2. Σωστή στοματική υγιεινή

Η σωστή φροντίδα των δοντιών περιλαμβάνει καθημερινό βούρτσισμα, νήμα και οδοντικό διάλυμα. Δοκίμασε το Listerine Advanced White για να απομακρύνεις αλλά και προλάβεις τους επίμονους λεκέδες, σε μόλις 2 εβδομάδες. Καλό θα είναι να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου κάθε έξι μήνες.

3. Απόφυγε συγκεκριμένα φαγητά και ποτά

Όσα τρόφιμα είναι όξινα και περιέχουν έντονες χρωστικές αποχρωματίζουν και λεκιάζουν τα δόντια. Με την πάροδο του χρόνου οι χρωστικές διεισδύουν στην πορώδη επιφάνεια του σμάλτου και δημιουργούν «μόνιμους» λεκέδες. Καλύτερα να αποφεύγεις τα μούρα, τα κεράσια, τα παντζάρια, τον καφέ, το κόκκινο κρασί και τα αναψυκτικά. Έαν δεν μπορείς να συγκρατηθείς -το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό- καλύτερα να πλένεις κατευθείαν τα δόντια σου μετά την κατανάλωσή τέτοιων τροφών.

4. Φάε λιγότερη ζάχαρη

Αν θες να καταστρέψεις εντελώς τα δόντια σου, η ζάχαρη είναι ο σίγουρος τρόπος να το κάνεις. Φθείρει το σμάλτο και θρέφει την τερηδόνα. Εν ολίγοις, όπου βλέπεις ζάχαρη, φεύγε τρέχοντας!

5. Πιες περισσότερο νερό

Ένας άλλος τρόπος να λευκάνεις φυσικά τα δόντια σου είναι να πίνεις πολύ νερό. Πίνοντας περισσότερο νερό μετά από ένα γεύμα ή μετά από κάποιο χρωματισμένο ποτό ή αναψυκτικό, ουσιαστικά ξεπλένεις τα δόντια σου από πιθανούς λεκέδες. Πίνοντας νερό επίσης ξεπλένεις το στόμα και τον οργανισμό σου από ανεπιθύμητες τοξίνες. Είναι μια συνήθεια που σε βοηθάει να νιώθεις καλύτερα εσωτερικά και να δείχνεις καλύτερα εξωτερικά.

6. Προσοχή στα λευκαντικά προϊόντα δοντιών

Στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητα προϊόντα λεύκανσης δοντιών, ωστόσο δεν είναι όλα ασφαλή. Κάποια έχουν πολύ υψηλό pH και μπορούν να βλάψουν το σμάλτο και να δημιουργήσουν υπερευαισθησία στα δόντια. Πριν χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν λεύκανσης, καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον οδοντίατρό σου. 

Περισσότερα για το νέο Listerine Advanced White μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice