7 κόλπα στο μακιγιάζ για πιο αδύνατο πρόσωπο

Ή πώς να αναδείξεις τα καλύτερα σημεία σου

Μερικά τρικ μακιγιάζ με τα οποία το στρογγυλό ή όβαλ πρόσωπό σου θα δείχνει πιο λεπτό ή μακρύ.

Το μέικ-απ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας είτε για να μας μεταμορφώσει εντελώς – χαρακτηριστικό παράδειγμα οι σταρ του Χόλιγουντ. Αν έχεις στρογγυλό ή όβαλ πρόσωπο και θα ήθελες να είναι πιο λεπτό ή μακρύ, υπάρχουν μερικά τρικ μακιγιάζ με τα οποία μπορείς να πετύχεις το στόχο σου...

1. Περίγραμμα

image

Το περίγραμμα δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις καθημερινά γιατί είναι αρκετά χρονοβόρο. Σε ειδικές περιστάσεις όμως μπορεί να κάνει θαύματα στο να δείχνει το πρόσωπό σου πιο αδύνατο. Χρησιμοποίησε πιο σκούρο χρώμα για να «εξαφανίσεις» τις πλευρές του προσώπου που θέλεις και ένα πιο ανοιχτό για να φωτίσεις τα σημεία που θες να αναδείξεις.

2. Φώτισε τα κατάλληλα σημεία

image

Το highlighter είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο τραβώντας την προσοχή μακριά από τα μάγουλά σου. Θα πρέπει να το απλώσεις στο κέντρο του προσώπου σου. Αρχίζοντας από το σημείο ανάμεσα στα φρύδια και κατεβαίνοντας προς τα κάτω, στο κέντρο της μύτης, πάνω από το άνω χείλος και στο κέντρο του πηγουνιού.

3. Έμφαση στα μάτια

image

Σε ένα πρόσωπο με εντυπωσιακά μάτια κανείς δεν προσέχει τίποτα άλλο. Χρησιμοποίησε μια σκιά που κολακεύει τα χρώματά σου και πρόσθεσε λίγη λάμψη στη γωνία του ματιού και κάτω από το κόκαλο του φρυδιού. Προσοχή, ωστόσο, για να μην τραβήξεις την προσοχή στα μάτια σου για τους λάθος λόγους, φρόντισε να καλύψεις πολύ καλά τυχόν μαύρους κύκλους.

4. Στρουμπουλό σαγόνι

image

Αν το σαγόνι σου δεν είναι όσο αδύνατο θα ήθελες, το μπρονζέ σου θα φανεί πολύ χρήσιμο. Άπλωσέ το κατά μήκος του σαγονιού σου αλλά σβήσ’ το ομοιόμορφα στις άκρες, έτσι ώστε να μη φαίνονται ξεκάθαρες γραμμές. Οι σκιές που θα δημιουργήσει, θα κάνουν το σαγόνι σου να φαίνεται πιο τετραγωνισμένο.

5. Αποχρώσεις μαλλιών

image

Τα μαλλιά είναι ακόμα ένας τρόπος για να φανεί το πρόσωπο πιο αδύνατο. Αντί να τα χρησιμοποιείς για να κρύψεις το πρόσωπό σου, το οποίο δεν είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό, χρησιμοποίησε συγκεκριμένες αποχρώσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεγελάσεις το μάτι. Κάνε τα μαλλιά σου όμπρε (σκούρα ρίζα, ανοιχτές άκρες) ή εναλλακτικά ένα σκούρο χρώμα με πιο ανοιχτές λεπτομέρειες κοντά στο στεφάνι.

6. Cat eye

image

Το «γατίσιο» μάτι είναι πάντα στη μόδα και οι γραμμές του κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδύνατο. Αυτό συμβαίνει επειδή η γραμμή του eyeliner εκτείνεται προς τα πάνω, τραβώντας την προσοχή μακριά από τα πλατιά σημεία του προσώπου.

7. Λάμψη

image

Ένας άλλος τρόπος για να επιστήσεις την προσοχή μακριά από το πλάτος του προσώπου σου είναι με ένα προϊόν λάμψης. Εφάρμοσε το προϊόν κατά μήκος της κλείδας και των ζυγωματικών σου. Όπως και το highlighter, θα αντανακλά το φως στη δομή των οστών και έτσι θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδύνατο. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν σε σκόνη ή κρέμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice