7+1 τρόποι να διατηρήσεις την καλοκαιρινή σου λάμψη

Ο καιρός γίνεται μουντός αλλά δεν χρειάζεται να γίνει και το πρόσωπό σου

Η θέρμη του καλοκαιρινού ήλιου μας εγκαταλείπει μέρα με τη μέρα, ενώ οι βροχές βάλθηκαν να μας μεταφέρουν άμεσα σε φθινοπωρινό mood. Σιγά σιγά ξεπροβάλλουν τα πρώτα μακρυμάνικα, φούτερ και τζιν μπουφανάκια και φυσικά βλέπεις την μπρονζέ σου απόχρωση, που με τόσο κόπο (και ηλιοθεραπεία) απέκτησες να σε εγκαταλείπει κάθε μέρα και περισσότερο. Λοιπον, άσε τον καιρό να είναι μουντός, ότι το δέρμα σου. Ακόμα κι αν δεν μπορείς (και δεν χρειάζεται) να διατηρήσεις το μαύρισμά σου ολοχρονίς, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις τη λάμψη του προσωπού σου. 

1. Συνέχισε τις αντηλιακές σου συνήθειες

image

Ναι, ναι είναι δελεαστική σκέψη να πετάξεις το αντηλιακό σου μαζί με τα μαγιό και τα παρεό στο πατάρι και να μην το ξανασκεφτείς μέχρι του χρόνου αλλά συγκρατήσου. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο να το φοράμε όλο το χρόνο, αν θέλουμε το δέρμα μας να δείχνει (και να είναι) πιο υγιές. «Τα αντηλιακά όχι μόνο προστατεύουν το δέρμα σου αλλά διασφαλίζουν ότι θα διατηρήσεις την υγιή σου λάμψη. Το κολλαγόνο καταστρέφεται από τις ακτίνες UV, κάνοντας το δέρμα με την πάροδο του χρόνου θαμπό και με στίγματα. Το αντηλιακό είναι το αντίδοτο», λέει ο πιστοποιημένος δερματολόγος Dr. Joel Schlessinger. Άρα, φοράμε το αγαπημένο μας SFP 365 μέρες το χρόνο, για δέρμα τόσο υγιές που λάμπει μόνο του.

2. Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα (τουλάχιστον)

image

Χωρίς σωστή απολέπιση, το δέρμα μπορεί να αναπτύξει μια θαμπάδα που είναι αρκετά δύσκολο να καλύψεις με μέικαπ. Το φαινόμενο αυτό ενισχύεται όταν κρυώνει ο καιρός. Υπάρχουν λοιπόν, τρία είδη απολέπισης: Η φυσική, η οποία αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα μέσω της τριβής χάρη σε συστατικά όπως το αλάτι, η ζάχαρη ή τους κόκκους jojoba. Η χημική, η οποία χρησιμοποιεί οξέα φρούτων για να σπάσει την κολλώδη ουσία που κρατάει τα νεκρά κύτταρα μαζί. Η ενζυματική, η οποία περιέχει ένζυμα φρούτων που κυριολεκτικά τρώνε τα νεκρά κύτταρα. Όποια κι αν προτιμήσεις, η επανάληψή της μία φορά την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα στο ρπόσωπό σου.

3. Δοκίμασε αυτή την αυτοσχέδια μάσκα απολέπισης

image

Αν θες, αντί να σαρώσεις την αγορά ψάχνοντας για το καλύτερο απολεπιστικό προϊόν, μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις ένα στο σπίτι με αγνά υλικά. Ανάμειξε μισή κούπα κακάο, μισή κούπα κόκκους καφέ, μια κούπα γάλα και μια κουταλιά του γλυκιού λάδι. Μπορείς πάντα να πειράξεις τα υλικά, με άλλα της επιλογής σου αλλά αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή που περιέχει αντιοξειδωτικά-ενισχυντικά λάμψης.

4. Απέκτησε μπρονζέ χρώμα με ασφαλή τρόπο

image

Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ξέχνα τα solarium. «Αν αυτό που θέλεις είναι ένα λαμπερό υγιές δέρμα, το τεχνητό μαύρισμα είναι ο λάθος τρόπος να το αποκτήσεις, καθώς θα σε αφήσει με ένα πιο στεγνό, λιγότερο λαμπερό δέρμα σε χρόνο dt. Τα ινστιτούτα συνήθως φιλτράρουν τις ακτίνες UVB για να μειώσουν τον κίνδυνο εγκαύματος, οπότε το κύριο συστατικό είναι η UVA, η οποία είναι περισσότερο καρκινογόνα» λέει η δερματολόγος Dr. Dendy Engelman. Επομένως, αν θέλεις ντε και καλά μαύρισμα και το Δεκέμβριο, προτίμησε τα προϊόντα self-tanning και φρόντισε να ακολουθήσεις επακριβώς τις οδηγίες που αναγράφονται. Όχι πειράματα.

5. Διόρθωσε άμεσα τυχόν self-tanning λάθη

image

«Το ενεργό συστατικό στα περισσότερα προϊόντα self-tanning ονομάζεται διϋδροξυακετόνη, το οποίο βασικά είναι ζάχαρη, οπότε είναι απόλυτα ασφαλές για το δέρμα», ισχυρίζεται η Dr.Engelman. Αν ωστόσο έκανες κάποιο λάθος κατά τη χρήση του, καλύτερα να κάνεις άμεσα απολέπιση στην περιοχή και να εφαρμόσεις toner για να απομακρύνεις οποιαδήποτε χρωστική μπορεί να έχει παραμείνει.

6. Άπλωσε μια shimmer πούδρα

image

Ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος να προσθέσεις χρώμα στο πρόσωπό σου είναι η μπρονζέ πούδρα φυσικά. Πέρασε με ένα πινέλο λίγη πούδρα στα σημεία που συνήθως σε χτυπάει ο ήλιος, όπως το μέτωπο, η μύτη και οι κλείδες, αναδημιουργώντας αυτή την ηλιόλουστη λάμψη.

7. Επισκεύασε το δέρμα σου τη νύχτα

image

Καθώς ο καιρός κρυώνει, θα χρειαστεί να προσθέσεις άλλο ένα καθήκον στην ρουτίνα σου για να αποφύγεις τη θαμπάδα. Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου, άπλωσε μια κρέμα ή ένα σέρουμ που περιέχει οξέα φρούτων και ρετινόλη -δύο συστατικά που βοηθούν στη διάλυση των νεκρών κυττάρων και προωθούν την αναγέννηση των κυτάρων. Η Dr. Engelman εξηγεί ότι «χρησιμοποιώντας μια κρέμα ή σέρουμ πριν τον ύπνο, που είσαι εκτεθειμένη σε λιγότερους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες, δίνεις στο δέρμα σου το σωστό χώρο και χρόνο να αποβάλλει την νωθρότητα και τα νεκρά κύτταρα, επιτρέποντας έτσι στο πιο λαμπερό δέρμα να ανέβει στην επιφάνεια.

8. Πρόσθεσε τροφές στη διατροφή σου που ενισχύουν την φυσική λάμψη του δέρματός σου

image

«Είμαστε ό,τι τρώμε» λέει ένα ρητό και δεν έχει άδικο. Δημοφιλή φθινοπωρινά τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά για το δέρμα, όπως οι βήτα καροτίνες, είναι τα καρότα, οι κολοκύθες και οι γλυκοπατάτες. Τα θρεπτικά συστατικά τους αναζωογονούν το δέρμα προσφέροντάς του μια φυσικά λάμψη, ενώ περιέχουν και υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών που βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις ζημιές από τις ακτίνες UV.