Όμορφη στο ρεβεγιόν

Η αισθητική ιατρική δίνει λύσεις για να είστε όπως πρέπει το βράδυ του ρεβεγιόν, και μάλιστα με μη επεμβατικούς τρόπους

32014-72458.jpg
A.V. Guest |

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΑΪΤΑΝΗ(www.agaitanis.gr)

Για λάμψη & ανανέωση στο πρόσωπο η μέθοδος ecopeel, που πραγματοποιεί δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους στο πρόσωπο, επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και βοηθάει το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή. Το ecopeel είναι πολύ αποτελεσματικό σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη των ουλών ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα. Επίσης, επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος.

Αν επιθυμούμε βελτίωση της υφής του δέρματός μας, τη μείωση των ρυτίδων και εξάλειψη των καφέ κηλίδων που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο, το Erbium Pixel, μια πρωτοποριακή εφαρμογή της θεραπείας του “Harmony Laser” αποτελεί ιδανική λύση, αφού προσφέρει ολική ανανέωση στο πρόσωπο. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος.

Αν υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου, της περιοχής του ντεκολτέ και των χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Προσφέρει ανάπλαση και ανανέωση στο πρόσωπο με τη χρήση των δικών μας κυττάρων. Οι αυξητικοί παράγοντες που διοχετεύονται στην πάσχουσα περιοχή ενεργοποιούν τα ενήλικα βλαστοκύτταρα, που με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ώριμα κύτταρα με σκοπό την ταχύτερη ανάπλαση του ιστού.

Για να γεμίσουμε επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσουμε όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα, εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ. Το ενέσιμο αυτό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ενισχύοντας την επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης «γεμίζοντάς τις». Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως υποχωρούν στη συνέχεια.

Αν επιθυμούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το μεσόφρυο και το μέτωπο, τότε εφαρμόζουμε το botox. Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία που χρειάζεται και ακινητοποιεί  τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. 

* Ο Απόστολος Γαϊτάνης είναι  Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς  Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr

Εικονογράφηση: Βenoit Pare

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice