9 beauty tips: Τι πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς

...αν θες να ξυπνήσεις λαμπερή και ανανεωμένη

Πώς να ενισχύσεις την ευεργετική επίδραση του ύπνου στον οργανισμό και την ομορφιά σου.

Το «εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει» το έχεις ακουστά σωστά; Για την ακρίβεια, όταν κοιμάσαι ο οργανισμός σου ασχολείται με όλων των ειδών τις επιδιορθώσεις, ανανεώσεις και αναζωογονήσεις που χρειάζεται. Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσεις ή ακόμα και να ενισχύσεις αυτή τη διαδικασία;

1. Ρυτίδες

Ναι, κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείς ήδη κάποια κρέμα ή σέρουμ νυχτός, όμως αυτή που κάνει πραγματικά θαύματα είναι μια μάσκα νυχτός. Προτίμησε μια μάσκα με εκχύλισμα κράνμπερι και υαλουρονικό οξύ για να ενισχύσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου και να το διατηρήσεις ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

2. Σκληρύνσεις ποδιών

Αν έχεις ξερές φτέρνες που ξεφλουδίζουν ή σκληρύνσεις στα δάχτυλα και τις πατούσες των ποδιών σου υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο για να απαλλαγείς. Πριν πέσεις για ύπνο, άπλωσε βαζελίνη ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Οι βαμβακερές κάλτσες εξασφαλίζουν ότι η κρέμα θα παραμείνει και θα απορροφηθεί από το δέρμα σου και τα αποτελέσματα που θα έχεις σε λίγες μόλις μέρες θα σε κάνουν κάτι παραπάνω από χαρούμενη.

3. Μαλλιά

Ξέρεις αυτή την κατάρα των μακριών μαλλιών που φοβάσαι μη τα καταστρέψεις ενώ κοιμάσαι; Αν δεν ξέρεις τι εννοώ, ετοιμάσου να φρίξεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι το στριφογύρισμα στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλεί τριβή που με τη σειρά της οδηγεί σε φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τις βαμαβακερές σου μαξιλαροθήκες με σατινένιες, οι οποίες επιτρέπουν στα μαλλιά να γλιστράνε πιο εύκολα προκαλώντας του πολύ μικρότερη ζημιά. Αν τα πιάσεις μια χαλαρή πλεξούδα επίσης, θα έχεις να αντιμετωπίσεις πολύ λιγότερους κόμπους το πρωί.

4. Χείλη

Πραγματικά δεν είναι επιστήμη το να έχεις τρυφερά χείλη έτοιμα για φίλημα. Μια μικρή στρώση αμυγδαλέλαιο είναι το μόνο που χρειάζεσαι! Άπλωσέ το στα χείλη σου πριν κοιμηθείς και το πρωί θα φαίνονται πραγματικά ζουμερά.

5. Πετσάκια νυχιών

Τα πετσάκια στα δάχτυλα των χεριών δεν είναι ευχάριστο θέαμα. Τα φτιαγμένα νύχια που περικυκλώνονται από πετσάκια είναι ακόμα πιο τραγικό. Καιρός να απαλλαγείς απλώνοντας λίγο λάδι καρύδας πριν τον ύπνο. Και θα ενυδατώσει-μαλακώσει τα πετσάκια σου και θα δυναμώσει τα νύχια σου.

6. Βλεφαρίδες

Βάφοντας τις βλεφαρίδες σου τις ταλαιπωρείς πολύ περισσότερο απ' όσο μπορείς να φανταστείς. Σήμερα ευτυχώς κυκλοφορούν στην αγορά πολλά σέρουμ για θρέψη βλεφαρίδων, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι έχουν αποτέλεσμα και οι τιμές τους είναι κάπως τσουχτερές. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις το παραδοσιακό και γνωστό σε όλους μας καστορέλαιο. Χρησιμοποιώντας μια καθαρή μπατονέτα ταμπονάρισε λίγο καστορέλαιο στη βάση των βλεφαρίδων σου. Επανέλαβε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Σε περίπου 8 εβδομάδες θα έχεις μακρύτερες και πυκνότερες βλεφαρίδες. Δοκίμασέ το!

7. Χέρια

Εκτός από τα πόδια, πολλές φορές και τα χέρια μας χρειάζονται μια έξτρα δόση ενυδάωσης, ειδικά αφού είναι τα σημεία που ταλαιπωρούνται περισσότερο καθημερινά. Ξεκίνα απολεπίζοντας τα χέρια σου με ένα σπιτικό προϊόν απολέπισης από μαύρη ζάχαρη και λάδι. Έπειτα άλειψέ τα με βιταμίνη Ε ή την κλασική κρέμα χεριών σου κάνοντάς τους ελαφρύ μασάζ. Φόρεσε ένα ζευγάρι γάντια και πήγαινε για ύπνο. Το πρωί τα χέρια σου θα είναι πλήρως ενυδατωμένα και ανανεωμένα.

8. Δέρμα

Το να ξυπνάς και να λάμπει το δέρμα σου δεν είναι καθόλου άπιαστο όνειρο, αν πειθαρχήσεις σε μια ειδική ρουτίνα. Χρησιμοποίησε έλαιο βιταμίνης Ε, πριν εφαρμόσεις την κρέμα νυχτός σου. Εναλλακτικά, αν δεν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγο ελαιόλαδο κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Επανέλαβε καθημερινά πριν το βραδινό ύπνο.

9. Σπυράκια

Πώς γίνεται ως διά μαγείας να εμφανίζεται πάντα στο πρόσωπό σου ένα απαίσιο σπυράκι πριν από κάθε σημαντικό event; Χμ, αρχικά δεν είναι διά μαγείας, οφείλεται στην αύξηση του στρες που σου προκαλεί η προσμονή του συγκεκριμένου event. Υπάρχει όμως και για αυτό λύση, οπότε μην τρελαίνεσαι! Ταμπονάρισε λίγη οδοντόπαστα πάνω στο σπυράκι πριν πέσεις για ύπνο, Άστο όλο το βράδυ και ξέπλυνέ το το πρωί -θα κάνει την παρουσία του λιγότερο αισθητή. Σιγουρέψου ωστόσο ότι χρησιμοποιείς οδοντόπαστα και όχι τζελ.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι βέβαια το να κοιμάσαι! Πολύ και καλά! Ο βραδινός ύπνος είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου. Καιρός να τον αξιοποίησεις καταλλήλως! 


Facebook LOOKmag, Instagram LOOKmag, elenioui

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice