10 πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πρόσωπό σου

Ας αφήσουμε τις αλχημείες για τους ειδικούς.

10 πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ στο πρόσωπο.

Εκτός από τις συμβουλές της γιαγιάς κυκλοφορούν ελεύθερα χιλιάδες άλλες. Από ειδικούς και μη. Άσε τις φίλες και τους συγγενείς.

Πολλές φαίνονται τόσο αληθοφανείς που αναρωτιόμαστε πως δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα.

Καλά κάναμε.

Ας αφήσουμε τις αλχημείες για τους ειδικούς.

1 Λακ.

Η παγίδα με τον αριθμό 1. Κυκλοφορούν φήμες ότι η λακ σταθεροποιεί το μακιγιάζ.

Λάθος.

Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αφυδατώσουμε την επιδερμίδα μας, αν είμαστε από τις τυχερές, ή να την ερεθίσουμε σοβαρά.

2 Serum μαλλιών.

Η λέξη serum (ορός) δεν αρκεί. Πρέπει να είναι προσώπου. Έχει διαφορά.

3 Σαμπουάν μαλλιών.

Αν δεν θέλουμε να ξεφλουδίζουμε σαν πορτοκάλι καλό είναι να μην μπούμε σε πειρασμό.

4 Αποσμητικό.

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Αφού ελέγχει την εφίδρωση μήπως βοηθήσει και με το μακιγιάζ, να μην λιώνει; Kαλή σκέψη αλλά όχι έξυπνη. Εκτός αν έχεις και στο πρόσωπο τόσες τρίχες όσες και στη μασχάλη (αλλά ούτε εκεί έχεις, το ξέρω).

5 Λοσιόν σώματος.

Πολλές φορές σιχτιρίζουμε. Άλλη κρέμα στις φτέρνες, άλλη στο σώμα, άλλη στα χέρια, άλλη στο πρόσωπο, άλλη στα μαλλιά. Γονατίσαμε στο τρίψιμο. Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα μέλη αλλά όσον αφορά το πρόσωπο δεν θέλει πολλά αρωματικά. Μια και αποτελεί την βασική βιτρίνα μας ας μην προκαλούμε την τύχη μας.

6 Μαγιονέζα.

Στο ψωμί, στο hot dog, στα μακαρόνια αν θες αλλά όχι στο πρόσωπο. Μπορεί κάποιες μάσκες μαλλιών χειροποίητες που λένε να θεωρούν πως κάνει καλό, τους δίνει λέει λάμψη αλλά στο πρόσωπο δεν κάνει. Είναι πολύ όξινη και κλείνει τους πόρους, άρα φράζει άρα δεν αναπνέει άρα δεν μας κάνει.

7 Βαφή μαλλιών.

Αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου έστω και μια φορά καταλαβαίνεις αυτόματα το γιατί. Αν όχι τότε μάθε το. Απαγορεύεται. Ακόμα και οι φυτικές. Αν θέλεις να αλλάξεις το χρώμα των φρυδιών σου υπάρχουν ειδικά καλλυντικά όπως μάσκαρα, μολύβια, βαφή φρυδιών.

8 Βερνίκι νυχιών.

Το πινελάκι του nail art είναι πολύ προκλητικό; Το χρώμα επίσης; Αν θέλεις να ζωγραφίσεις και να διαπρέψεις έχεις 10 ολόκληρα δάχτυλα πάνω και 10 κάτω. Δημιούργησε άφοβα.

9 Ξύδι.

Προσωπική μαρτυρία σου καταθέτω. Ρώτησα την παιδίατρο της κόρης μου αν μπορώ να βάζω ξίδι για τα τσιμπήματα και στον υψηλό πυρετό (συμβουλή της θείας, άστο ασχολίαστο) και μου απάντησε ξερά μονολεκτικά περιφρονητικά. Στην σαλάτα. Ευτυχώς την ερώτηση την έκανα διά τηλεφώνου.

10 Κρέμα ποδιών.

Ότι λέει η λέξη. Καμία απορία, καμία φαντασία. Το ένα κοιτάει το άλλο πατάει. Το ένα πάνω το άλλο κάτω. Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετική σύσταση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice