Εύκολα χτενίσματα για τις μέρες που βαριέσαι

Εύκολα χτενίσματα για τις μέρες που βαριέσαι

Ποια δε θέλει να κοιμηθεί λίγο παραπάνω το πρωί;
  • A-
  • A+
Μερικά εύκολα χτενίσματα για να μην ξυπνάς νωρίς το πρωί ή για να μην τρέχεις συνέχεια στο κομμωτήριο.

Ε ναι είναι βαρύ το πάπλωμα. Ή μόλισ θυμήθηκες μια υποχρέωση που είχες ή απλά βαριέσαι να φτιάχνεις πάλι το μαλλί. Αν δεν σε ενδιαφέρει μια γρήγορα επίσκεψη στο κομμωτήριο για να βγεις με καρέ και να ησυχάσεις κι εσύ κι αυτό, τότε παρακάτω θα βρεις μερικά χτενίσματα που χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά από το χρόνο σου. Άλλωστε έχεις ήδη πολλά πράγματα στο κεφάλι σου για να ανησυχείς και για το αχτένιστο μαλλί σου, σωστά;

Top knot

Υποθέτω ότι ονομάζεται έτσι επειδή στην ουσία κάνεις μια σβούρα στην κορυφή του κεφαλιού σου. Ξεχώρισε πρόχειρα με τα δάχτυλά σου τα μισά μαλλιά και τράβηξέ τα μέχρι το ύψος που θες τον κότσο. Είτε είναι στην κορυφή είτε πιο χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Πιάσε ένα λαστιχάκι και κάνε ένα μικρό κότσο. Πέρνα το λαστιχάκι τόσες φορές όσες να είναι ωραίος και σφιχτός ο κότσος. Αυτό το χτένισμα φοριέται πολύ εντός και εκτός Χόλιγουντ.

Ψηλή αλογοουρά

Σκύψε μπροστά και βούρτσισε τα μαλλιά σου προς τα κάτω πιάνοντάς τα στο ένα χέρι. Αφού τα βουρτσίσεις, πιάσε με το άλλο χέρι ένα λαστιχάκι, σήκωσε το κεφάλισου χωρίς να αφήσεις τα μαλλιά και πιάστα σε αλογοουρά. Αν θες να καλύψεις το λαστιχάκι,πιάσε μια μικρή τούφα από το κάτω μέρος της αλογοουράς και τύλιξέ την γύρω από το λαστιχάκι μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Στερέωσε με τσιμπιδάκια.

Χαλαρός ψηλός κότσος

Για αυτό το χτένισμα θα χρειαστείς ένα αξεσουάρ μαλλιών, αυτό που μοιάζει με λουκουμά. Αρχικά συγκεντρώνεις τα μαλλιά σου με τον ίδιο τρόπο που θα έφτιαχνες μια απλή αλογοουρά. Τη φέρνεις στο επιθυμητό ύψος και τη σταθεροποιείς με ένα λαστιχάκι μαλλιών. Παίρνεις το «λουκουμά» και περνάς από μέσα την αλογοουρά, έτσι ώστε να κάτσει στη βάση. Ρίχνεις τα μαλλιά γύρω από το λουκουμά, μέχρι να καλυφθεί εντελώς και στερώνεις με ένα δεύτερο λαστιχάκι μαλλιών. Τώρα πρέπει να περισσεύουν οι άκρες των μαλλιών σου. Ξεκινώντας από μπροστά, τις πιάνεις κι αρχίζεις να τις περιστρέφεις προς τα δεξιά (ή αριστερά αν σε βολεύει καλύτερα) κοντά στη βάση του κότσου και τις σταθεροποιείς με τσιμπιδάκια. Είναι πιο εύκολο από όσο ακούγεται και γίνεται πάρα πολύ γρήγορα. 

Extra tip: Αν θες ταμαλλιά σου να φαίνονται πιο χαλαρά, αφού έχεις τελειώσει με το μάζεμα των μαλλιών, πέρασε τα δάχτυλά σου στις ρίζες και τράβηξέ τις απαλά με φορά προς το πρόσωπό σου. 

Μισή αλογοουρά

Άρχισε να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, σιγουρέυοντας ότι είναι όλα πίσω από τους ώμους. Πάρε ένα λαστιχάκι μαλλιών και με το ελεύθερο χέρι, πιάσε ένα μικρό μέρος των μαλλιών (κατά προτίμηση τα μπροστινά) και στερέωσέ τα με το λαστιχάκι.

Extra tip: Αυτό το χτένισμα θα δείχνει ακόμα πιο ωραίο αν τα μαλλιά σου είναι ελαφρώς σπαστά όταν το κάνεις και όχι εντελώς ίσια.

Ακατάστατος κότσος

Για έναν τέλειο ακατάστατο κότσο ψηλά, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αρχίσεις σκύβοντας το κεφάλι σου μπροστά και πιάνοντας τον κότσο ενώ είσαι σκυμμένη ανάποδα. Στερέωσέ τα με ένα λαστιχάκι μαλλιών. Στο τέλος, τράβηξε ελαφρώς τα πλάγια προς τα έξω, ώστε να δείχνουν πιο χαλαρά και ατημέλητα.

Πλάγια αλογοουρά

Εντάξει, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες για το συγκεκριμένο. Το αν θα ειναι σφιχτή ή χαλαρή εξαρτάται από το πόσο θα τραβήξεις τα μαλλιά σου  με το βούρτσισμα. Αν σου φαίνεται πολύ σκέτο, μπορείς να προσθέσεις μια κορδέλα πάνω από το λαστιχάκι ή στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Για πιο γλυκό αποτέλεσμα άσε μερικά τουφάκια να πέφτουν ανέμελα από την αντίθετη πλευρά.

Πλάγιος κότσος

Με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνεις την πλάγια αλογοουρά, φτιάχνεις και τον κότσο. Απλά στην τελευταία στροφή που κάνεις με το λαστιχάκι, περνάς μόνο το μισό μήκος της αλογοουράς από μέσα. Αυτό που μένει το τυλίγεις γύρω από το λαστιχάκι και το στερεώνεις με τσιμπιδάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jin Xing
Η κινέζα τρανς Jin Xing το νέο πρόσωπο του Dior
Back to top