Πώς να μυρίζεις ωραία ακόμα και αν είσαι ιδρωμένη

Υπάρχει τρόπος!

6 συμβουλές για μυρίζεις πάντα ωραία.

Σου έχει τύχει ποτέ να ιδρώνεις τόσο πολύ μετά από μία ώρα προπόνηση στο γυμναστήριο που να θέλεις να τρέξεις αμέσως στην ασφάλεια της μπανιέρας σου γιατί αισθάνεσαι πως μπορούν να σε μυρίσουν μέχρι τα επόμενα τρία τετράγωνα; Ή να γυρνάς στους δρόμους της πόλης ολόκληρη την ημέρα και να έχεις την εντύπωση πως το αποσμητικό σου δεν κάνει την δουλειά του όπως θα έπρεπε; Υπάρχουν μερικοί καθημερινοί τρόποι για να αποφύγεις τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις και να εξασφαλίσεις μία όμορφη και φρέσκια μυρωδιά σε όλο σου το σώμα ακόμα και όταν είσαι ιδρωμένη.

1. Διάλεξε κάποιο φρουτώδες άρωμα

Για μέρες που ξέρεις ότι θα ιδρώσεις, προτίμησε το λεμόνι και τα εσπεριδοειδή ή τα φλοράλ αρώματα, τα οποία είναι αρκετά δυνατά για να καλύψουν άλλες οσμές και ταυτόχρονα σου δίνουν μία αύρα φρεσκάδας για όση ώρα διαρκούν.

2. Φόρεσε αποσμητικό όσο κοιμάσαι

Αν βάζεις αποσμητικό μόνο μετά το πρωινό ντουζ, ο ιδρώτας που παράγεις μέσα στη μέρα θα το διώξει και θα είσαι απροστάτευτος ενάντια στις άσχημες μυρωδιές. Χρησιμοποίησε ένα ισχυρό αντιιδρωτικό προϊόν και άπλωσέ το στην περιοχή της μασχάλης λίγο πριν τον ύπνο, τότε που το σώμα σου είναι στεγνό και μπορεί να το απορροφήσει. 

3. Ψέκασε με άρωμα τις άκρες των μαλλιών σου

Εκτός από τον λαιμό και τους καρπούς σου, μπορείς να βάλεις το φρουτώδες άρωμα που ήδη αναφέραμε στις άκρες των μαλλιών σου και μάλλον εκεί θα παραμείνει για περισσότερη ώρα εξαιτίας των φυσικών ελαίων που παράγουν οι τρίχες και εγκλωβίζουν την ευχάριστη μυρωδιά.

4. Ποτέ μη βάζεις παπούτσια χωρίς κάλτσες

Κάθε φορά που φοράς κλειστά παπούτσια χωρίς κάλτσες, θα βρεθείς σε δύσκολη θέση όταν πρέπει να τα βγάλεις. Ακόμα και αν χρειαστεί να φορέσεις γόβες ή flats και θέλεις το πόδι σου να φαίνεται γυμνό, προτίμησε τις κάλτσες που φτάνουν μόνο μέχρι κάτω από τον αστράγαλο και κανένας δεν θα καταλάβει τίποτα.

5. Πρόσεχε την δίαιτά σου

Μερικές φορές τα φαγητά με πολλά λιπαρά, λάδια ή ισχυρή μυρωδιά όπως το κάρυ, τα κρεμμύδια και το σκόρδο έχουν και αυτά μερίδιο της ευθύνης για την κακοσμία του ιδρώτα επομένως ίσως θα πρέπει να τα ελλατώσεις αν τα καταναλώνεις σε μεγάλες ποσότητες.

6. Έχε πάντα μαζί σου ένα kit για ώρες ανάγκης

Ένα αποσμητικό ταξιδιωτικού μεγέθους και ένα πακέτο μωρομάντηλα μπορούν να χωρέσουν σε οποιαδήποτε τσάντα ή σακίδιο και θα σε γλιτώσουν από στιγμές αμηχανίας όταν νιώθεις ανασφάλεια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice