Μάντεψε πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο

Μάντεψε πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο

Είναι περισσότερες από ό,τι νομίζεις
  • A-
  • A+

Όταν σκέφτεσαι πως πρέπει να κάψεις ορισμένες θερμίδες μέσα στην ημέρα, γιατί έφαγες μεγάλο πρωινό και σκοπεύεις να «δοκιμάσεις» από το πιάτο του φίλου σου όταν βγείτε έξω (δηλαδή να φας το μισό) και στη συνέχεια να τσακίσεις και ένα cheesecake, τι σου έρχεται στο μυαλό; Μάλλον όργανα στο γυμναστήριο, τα πετάλια του στατικού ποδηλάτου, ένα τρέξιμο στο πιο κοντινό πάρκο ή ένα στρώμα για κοιλιακούς. Αν παρ' όλα αυτά αισθάνεσαι μία δυσφορία και μία βαρεμάρα διαβάζοντας την τελευταία πρόταση, ίσως υπάρχει κι άλλος τρόπος να αφαιρέσεις μερικές θερμιδούλες πριν ή μετά το cheesecake και είναι πολύ πιο απολαυστικός (όχι δεν εννοούμε αυτό που νομίζεις).

(Αν και αυτό καίει πολλές θερμίδες).

(Θα γράψουμε άλλο άρθρο σχετικά).

 

Mπορείς απλώς να γεμίσεις την μπανιέρα σου με καυτό νερό, να αρπάξεις ένα βιβλίο, ή μία χαλαρωτική playlist, ή πλαστικά παπάκια, και να κάτσεις εκεί για μία ώρα. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως ισχύει.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από το πανεπιστήμιο Loughborough, ένα καυτό μπάνιο μίας ώρας σε νερό θερμοκρασίας 40 βαθμών είναι πιο αποτελεσματικό στο κάψιμο θερμίδων και στο να χαμηλώνει το σάκχαρο του αίματος από ό,τι ένα γρήγορο περπάτημα.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των φοιτητών του πανεπιστημίου, η όλη μαγεία βρίσκεται στο θερμικό σοκ που υφίσταται ο οργανισμός όταν η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει απότομα και αντίστοιχα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν.

 

Έτσι το ζεστό μπάνιο μίας ώρας μπορεί να κάψει μέχρι 130 θερμίδες, δηλαδή όσο θα έκαιγε ένα άτομο με φυσιολογικές αναλογίες βάρους και ύψους περπατώντας με ταχύ ρυθμό για 20-30 λεπτά.

Φυσικά κανείς δεν λέει πως πρέπει να αντικαταστήσεις τη γυμναστική με την μπανιέρα. Αν όμως υπάρξει μία μέρα που ο έξω κόσμος φαίνεται ιδιαίτερα αντιπαθητικός και εσύ δεν έχεις όρεξη να κουνηθείς από το σπίτι, ίσως ένα ζεστό μπάνιο βοηθήσει σημαντικά τη διάθεσή σου.

 

 

Η μόνη ερώτηση που απομένει να ρωτήσουμε είναι αν αντέχεις μία ώρα μέσα σε καυτό νερό. Εμείς δεν είμαστε σίγουροι για τους εαυτούς μας αλλά αξίζει μία προσπάθεια.

 

Μπλουμ!

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λέω φέτος την άνοιξη να μην κάνουμε δίαιτα
Back to top