8 πρωτότυπα tips για να ξαναβρείς τη φόρμα σου μετά τις γιορτές

Εύκολα και γρήγορα!

Υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να έκανες κλικ σε αυτό το κείμενο μετά τα αρνιά, τα κοκορέτσια ή έστω τη vegan μαγειρίτσα που εισέπνευσες τις ημέρες του Πάσχα και ακόμα χορεύουν συρτάκι στον πάτο του στομαχιού σου χωρίς καμία διάθεση να χωνευτούν. Ή ίσως αισθάνεσαι πως δεν έχεις άλλα ψυχικά αποθέματα για να αντιμετωπίσεις τους μήνες μέχρι το καλοκαίρι με ενέργεια και αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος μαγικός ζωμός για να σε βοηθήσει.

Παρόλο που κανείς εδώ δεν είναι ο Πανοραμίξ, έχουμε κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει! Ιδού 8 συμβουλές για να ξαναπάρεις τα πάνω σου μετά ένα διάστημα με μπόλικο φαγητό και ξάπλες:

1. Κάνε το νερό σου πιο νόστιμο

forma1.jpg


Ίσως το πιο σημαντικό βήμα για να φροντίσεις τον εαυτό σου, ανεξαρτήτως εποχής, είναι να πίνεις περισσότερο νερό. Όχι μόνο θα κρατήσει τον οργανισμό σου ενυδατωμένο αλλά θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα πρηξίματα και την κατακράτηση υγρών, δύο βασικοί και ενοχλητικοί παράγοντες που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο βαρύ το σώμα σου. Προσπάθησε να προσθέσεις κομματάκια ενός από τα αγαπημένα σου φρούτα στο μπουκάλι με το νερό, λίγο φυσικό χυμό ή ακόμα και κάποια βιταμίνη σε σκόνη. Εξαιρετικά βοηθητικό είναι και το νερό με λεμόνι κάθε πρωί, εξαιτίας των θρεπτικών στοιχείων του φρούτου και της ιδιότητάς του να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

2. Πιάσε φιλίες με τα καρύδια

forma2.jpg


Φάε για πρωινό μαζί με γιαούρτι και μέλι, τρίψε τα ή άλεσέ τα, βάλ' τα στη σαλάτα ή απόλαυσέ τα σκέτα. Τα καρύδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα του αμινοξέως αργινίνη, που βοηθά το συκώτι να αποτοξινωθεί από την αμμωνία. Συμβάλλουν επίσης στη φυσική αποτοξίνωση του ήπατος και έχουν από τα «καλά» λιπαρά που βοηθούν τον οργανισμό. Είναι και νόστιμα!

3. Μη φοβάσαι να ιδρώσεις

forma3.jpg


Ναι, δεν είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα, αλλά ο ιδρώτας είναι φοβερά ευεργετικός για εσένα και το σώμα σου. Καταρχάς σπρώχνει το περιττό λάδι και τις βρομιές μακριά από τους πόρους σου και τους βοηθάει να αναπνεύσουν. Επιπλέον λειτουργεί σαν αντισηπτικό υγρό για τον οργανισμό και σε προστατεύει από τις αρρώστιες. Mε άλλα λόγια, ξεκίνα γυμναστήριο.

4. Πες ένα μεγάλο ΝΑΙ στα χειροποίητα smoothies

forma4.jpg


Το ήξερες πως υπάρχει ένα smoothie για την κάθε σου ανάγκη, όπως την αποτοξίνωση και την λιποδιάλυση, και είναι όλα γευστικότατα; Κι όμως! Δες εδώ και ετοίμασε το μπλέντερ!

5. Πρόσθεσε τουλάχιστον δύο ώρες ύπνου

forma5.jpg


Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστήμιο του Κολοράντο, η έλλειψη ύπνου είναι πιθανόν να οδηγήσει στην κατανάλωση μέχρι και 550 επιπλέον θερμίδων (και μάλιστα από φαγητά γεμάτα σε ζάχαρη και υδατάνθρακα) την επόμενη ημέρα, τις οποίες θα μπορούσες να έχεις αποφύγει αν είχες κοιμηθεί για εφτά με οχτώ ώρες. Επομένως σήμερα από νωρίς στο κρεβάτι! Δεν χρειάζεται να δεις ολόκληρο το επεισόδιο Survivor, πάλι θα τρέχουν όλη την ώρα και μετά θα φάνε.

6. Δοκίμασε να κόψεις τα σνακ

forma6.png


Α, το αθάνατο τσίμπημα! Συμβαίνει περισσότερο γιατί βαριόμαστε παρά γιατί πεινάμε στα αλήθεια, αλλά πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα το πρήξιμο και μία γενικότερη ανακατωσούρα στο στομάχι και δεν βοηθάει σε τίποτα. Κάνε ένα πείραμα για τις επόμενες μέρες και προσπάθησε να τρως τρία βασικά (και πλούσια) γεύματα χωρίς ενδιάμεσα σνακ.

7. Πιες καινούρια ροφήματα

forma7.jpg


Ναι, κυρίες και κύριοι, υπάρχει ζωή και μετά από το πράσινο τσάι. Ροφήματα και αφεψήματα, όπως η σημύδα, η λουίζα και το βαλσαμόχορτο, είναι άκρως ευεργετικά για τον οργανισμό επομένως δώσε και σε εκείνα μία ευκαιρία.

8. Κάνε απολέπιση

forma8.jpg


Στο πρόσωπο και στο σώμα! Η απολέπιση απομακρύνει, χάρη στο απαλό μασάζ, τα νεκρά κύτταρα, απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους, ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία, αναζωογονεί την επιδερμίδα και διευκολύνει στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών του όποιου ενυδατικού προϊόντος χρησιμοποιείς μετά το μπάνιο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice