Τα beauty spots του Κολωνακίου

8 στάσεις για περιποίηση, ψώνια και ομορφιά

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Mr. Wood, by Aris & Eleni
Wood style, is an attitude!

Mr. Wood, by Aris & Eleni

Mr. Wood, by Aris & Eleni

Mr. Wood, by Aris & Eleni

Αν παραφράσουµε παιχνιδιάρικα το «χτύπα ξύλο» σε «φόρα ξύλο», τότε, ναι, είµαστε στο Mr. Wood, είµαστε στο Κολωνάκι κι όλα δίπλα µας είναι αισθητική, τέχνη, υψηλό ντιζάιν, µόδα, διακόσµηση, χρόνος, αντικείµενα και λεπτοµέρειες φτιαγµένα από ξύλο! Wood style is an attitude! Γιατί αυτή ήταν η ιδέα και το όνειρο, που έγιναν σχέδιο και πράξη από τους Aris & Eleni: καταµεσής της κρίσης, να κινητοποιήσουν τη φαντασία τους και να της δώσουν σχήµα και µορφή.

Καινοτοµία και επιχειρηµατικότητα. Αυτό τόλµησαν, ονειρεύτηκαν, σχεδίασαν, υλοποίησαν και τα κατάφεραν. Mr. Wood, by Aris & Eleni. Μαζί δηµιούργησαν µια art gallery, όπου µε πρώτη ύλη και µέσο το ξύλο, το ξύλο που είναι σώµα αλλά και ψυχή, το ξύλο που είναι εύπλαστο και ανθεκτικό, κατάφεραν να µεγαλουργήσουν. Χειροποίητα, µοναδικά, customized και unique. Σχήµατα, χρώµατα, µορφές από ξύλο. Παπιγιόν και καπέλα από ξύλο. Κοσµήµατα από ξύλο. Ρολόγια από ξύλο, πίνακες - έργα τέχνης από ξύλο, η κυρία και ο Mr. Wood κυριολεκτικά µεγαλουργούν.

«Αυτό το καπέλο Panama», λέει ο Άρης Τρέσας, «είναι το αγαπηµένο του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Κι αυτό το ρολόι, που κυκλοφορεί µόνο σε 500 συλλεκτικά και υπογεγραµµένα µοντέλα, είναι σχεδιασµένο εξ ολοκλήρου από τον στριτ άρτιστ Γιώργο Μαυρίδη».

Η ώρα είναι Mr. Wood! Ο ήλιος του καλοκαιριού είναι καπέλο Mr. Wood. Τα τεστάρω: στιλάτα, εργονοµικά, ανεξίτηλη τέχνη, αυθεντική τέχνη που εκφράζει συναισθήµατα αλλά και τάσεις µόδας. «Αν η διαφορά µεταξύ καλού και τέλειου είναι στη λεπτοµέρεια», συνεχίζει ο Aris, «τότε, ναι, εδώ στο Mr. Wood αυτήν τη λεπτοµέρεια είναι που αγαπάµε να την πλάθουµε σε άπειρες εκδοχές στιλ». Συνεχώς οι νέες ιδέες τους µεταλλάσσονται σε νέες δηµιουργίες.

Πρόβλεψη: το ρολόι by Γιώργος Μαυρίδης θα γίνει ανάρπαστο. Όπως ανάρπαστο είναι κάθε τι, εδώ στα Mr. Wood του Κολωνακίου, µια art gallery που τη συζητάει, την κοιτάει και… τη φοράει όλη η Αθήνα!

Ακαδηµίας 18 Κολωνάκι, 210364 8128 / Ηρακλείτου 1, Κολωνάκι , 210364 8128 / Ευστρατίου Αργέντη 2, Χίος, 2271102509 / Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ 130, Λεµεσός, +357 25 256734 / Λ. Συγγρού 364, The Gift Shop, Κέντρο Πολιτισµού Σταύρος Νιάρχος / www.mrwood.gr, fb: mrwood, Instagram: @mr.wood_gr


Georgios Doudessis
Η απόλυτη περιποίηση για τη σταρ που κρύβεις μέσα σου

Georgios Doudessis

Georgios Doudessis

Georgios Doudessis

Το πρώτο εναλλακτικό κοµµωτήριο της πόλης άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Από τότε ο Γιώργος ∆ουδέσης έχει κουρέψει και χτενίσει όλη την ελληνική σόουµπιζ, έχει εργαστεί για το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηµατογράφο και όλα τα περιοδικά µόδας. Η underground αισθητική του χώρου, η ανεβαστική µουσική και οι καινούργιες υπέροχες τεχνοτροπίες για τα µαλλιά σου εγγυώνται ότι σε αυτό το κοµµωτήριο θα φτιάξεις και µαλλί και διάθεση! Το νέο σου καλοκαιρινό look επιβάλλει να δοκιµάσεις τις θεραπείες malibu, που προσγειώθηκαν εδώ κατευθείαν από την Καλιφόρνια. Είναι 100% vegan και υπόσχονται να κάνουν τα µαλλιά σου αγνώριστα. Αφαιρούν άλατα, ρύπους και κατάλοιπα του σκληρού νερού, ενώ προλαµβάνουν το ξεθώριασµα και τον αποχρωµατισµό. Αν πάλι θέλεις ολική µεταµόρφωση πρέπει να δοκιµάσεις οπωσδήποτε τη θεραπεία λείανσης µε κερατίνη, που ο Γιώργος περηφανεύεται ότι είναι πραγµατικά καταπληκτική. 100% antifriz και λείανσης, η κερατίνη που διαστέλλεται και εγκλωβίζεται µέσα στα λέπια της τρίχας σε απαλλάσσει από το φριζάρισµα για 6 ολόκληρους µήνες µε σωστή φροντίδα από τα χέρια σας. Εδώ θα βρεις επίσης προϊόντα Kérastase, Redken, Sebastian και Kevin Murphy, ενώ µπορείς να κάνεις µανικιούρ-πεντικιούρ µε χρώµατα essie και φρύδια. Κάθε Πέµπτη ο Γιώργος βρίσκεται στο Golden Hall.

Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 2103629960, Λεωφ. Κηφισίας 37A, Golden Hall, Μαρούσι, 2106855650, 2106837753 www.doudesis.com, fb: Georgios Doudessis Hair


Oπτικά Καρακάσης
Επώνυμοι οίκοι και ιδιαίτερα μοντέλα γυαλιών με ιστορία 90 χρόνων

Oπτικά Καρακάσης

Oπτικά Καρακάσης

Η ιστορία ξεκινάει από παλιά, το 1928 συγκεκριµένα, όταν ο Κωνσταντίνος Καρακάσης εγκαινιάζει το πρώτο κατάστηµα µιας επιχείρησης που έµελλε να έχει µακριά ιστορία στον χώρο των οπτικών στην Ελλάδα. Από τότε µέχρι σήµερα στα Οπτικά Καρακάσης ξέρεις ότι θα συναντήσεις µοναδική εξυπηρέτηση, σε ένα φιλικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Στα ράφια υπάρχει πάντα ποικιλία, επώνυµοι οίκοι (Celine, Mykita, LINDBERG, Andy Wolf, Face a Face, Persol, Italia Independent) και ιδιαίτερα σχέδια για κάθε ανάγκη, µε βάση τις τελευταίες τάσεις στη µόδα, αλλά και τις εξελίξεις της επιστήµης των οπτικών. Το κατάστηµα στο Κολωνάκι που καθιερώθηκε για τις εισαγωγές µοναδικών και ποιοτικών µοντέλων οπτικών, διατηρεί το πνεύµα µε το οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση, πιστό στην πρωτοπορία και την υψηλή ποιότητα, µε τεχνολογικά εξελιγµένο εξοπλισµό και ολοκληρωµένες συλλογές από τους µεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.

Σόλωνος 50 & Οµήρου, Κολωνάκι, www.karakassis.gr, Fb: Karakassis Optics, Instagram: karakassis_optics


Δήµητρα Δανίκα Hair Design Saloon
Image is all about making stories

Δήµητρα Δανίκα Hair Design Saloon

Δήµητρα Δανίκα Hair Design Saloon

Δήµητρα Δανίκα Hair Design Saloon

Δήµητρα Δανίκα Hair Design Saloon

Ιδιαίτερης αισθητικής και φιλοσοφίας, το Hair Design Saloon της ∆ήµητρας ∆ανίκα πλαισιώνει το χώρο της εικόνας εδώ και 17 χρόνια και όχι τυχαία. Η µεγάλη πορεία που έχει διαγράψει η ίδια (συνεργασία µε επώνυµα καταστήµατα στην Ελλάδα, διαρκής εκπαίδευση στην Ακαδηµία Vidal Sassoon στο Λονδίνο και κοντά σε καταξιωµένους επαγγελµατίες διεθνώς, πιστοποιηµένη εκπαιδεύτρια της εταιρείας Wella, σπουδές σε σχέδιο µόδας και συνεργασία µε δύο boutique στη Μελβούρνη) της επιτρέπει να προσεγγίζει σφαιρικά το styling, µε µότο «image is all about making stories». Με την έµπειρη οµάδα της υπόσχονται σε όσους επισκεφτούν τον ριζικά ανακαινισµένο χώρο τους, ένα παιχνίδι µεταµόρφωσης. Κι επειδή η µόδα είναι ελευθερία έκφρασης, στο πρώτο ραντεβού πριν από κάθε υπηρεσία µπορεί να γίνει η «διάγνωση», προκειµένου µε βάση την προσωπικότητα κάθε γυναίκας ή άνδρα να δηµιουργηθεί µια ολοκληρωµένη εικόνα. Εδώ οι επιθυµίες και οι ανάγκες συναντούν εξατοµικευµένες προτάσεις ειδικών για να βλέπεις καθηµερινά στον καθρέφτη ένα αποτέλεσµα που σου ταιριάζει. Προσφέρονται, επίσης, εξειδικευµένες υπηρεσίες, ολοκληρώνοντας έτσι τη συνολική σας εικόνα.  Μέχρι τον Ιούνιο φιλοξενείται στον εσωτερικό χώρο η έκθεση της Μαρίνας Βελησιώτη «Suddenly there’s a valley», σε επιµέλεια της Ξένιας Καλπατσόγλου, στη συνέχεια και ανά τρίµηνο θα πραγµατοποιούνται εκθέσεις µε νέους καλλιτέχνες, ενώ όλο το χρόνο θα βρεις εκεί και τη νέα συλλογή ρούχων LENGO, που σχεδιάζει η ∆ήµητρα ∆ανίκα.

Σπευσίππου 46, 2107210622, 6947985547, dimitradanika.gr, Fb: Dimitra Danika, Instagram: danikadimitra


Flatmates Hairdressing
Για εντυπωσιακές αλλαγές στα μαλλιά σου

Flatmates Hairdressing

Flatmates Hairdressing

Flatmates Hairdressing

Τι συµβαίνει όταν οι γνώσεις, η εµπειρία και η φαντασία δύο κοµµωτών συναντιούνται σε ένα εγκαταλελειµµένο διαµέρισµα στην καρδιά της Αθήνας; ∆ηµιουργείται το Flatmates Hairdressing, ένας µοναδικός χώρος µίνιµαλ αισθητικής µε έντονο το στοιχείο του ξύλου και πολύ καλή ενέργεια. Ο Μάνος (master colorist), ο Χρήστος (creative cutter) και η έµπειρη οµάδα τους δεν είναι απλά επαγγελµατίες, είναι παθιασµένοι µε τη δουλειά τους και γι' αυτό κάθε «κεφάλι» που περνάει από τα χέρια τους µεταµορφώνεται µαγικά. Λατρεύουν τα vegan και βιολογικά προϊόντα που δεν καταστρέφουν τη δοµή της τρίχας και ακολουθούν όλες τις νέες τάσεις, παρακολουθώντας διαρκώς σεµινάρια. Όµορφα, υγιή µαλλιά που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά και το στιλ σου είναι το προσωπικό τους στοίχηµα και δεν συνηθίζουν να χάνουν. Μπορείς να δεις κι εσύ δείγµατα της δουλειάς τους στη σελίδα τους στο Fb.

Βουκουρεστίου & Αναγνωστοπούλου 41, 210364 8327, Fb: Flatmates hairdressing


ΤΑΚΟΥΝΙ Star
Τα πάντα για το παπούτσι

ΤΑΚΟΥΝΙ Star

ΤΑΚΟΥΝΙ Star

ΤΑΚΟΥΝΙ Star

Όλοι έχουµε στην ντουλάπα µας ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν το φοράµε, είτε γιατί µας στενεύει, είτε γιατί µας χτυπάει. Ε, λοιπόν, υπάρχει ένα µέρος στο Κολωνάκι που µεταµορφώνει τα παλιά ή «τραυµατισµένα» σου παπούτσια σε χρόνο dt. ∆εν χρειάζεται µαγικό ραβδί, παρά µόνο να έµπειρα χέρια των τσαγκάρηδων του Τακούνι Star. Με εµπειρία και γνώση 25 χρόνων, ο Λεωνίδας Παγουνάς και η οµάδα του επιδιορθώνει ή µεταποιεί οτιδήποτε δερµάτινο, από παπούτσια µέχρι τσάντες και µπουφάν, ενώ µπορείς ακόµη και να αλλάξεις το χρώµα ή το σχήµα του παπουτσιού. Αν πάλι σου αρέσει το σχήµα αλλά θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που το χρησιµοποιείς, πάλι στο σωστό µέρος είσαι. Το Vibram Athens Academy, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, αντικαθιστά τη σόλα σε κάθε τύπο παπουτσιού µε µία που να καλύπτει τις νέες σου ανάγκες. Αναρρίχηση, τρέξιµο, πάγο, προπόνηση, ό,τι κι αν χρειάζεσαι θα το φτιάξουν χρησιµοποιώντας τις οµώνυµες σόλες, µε γνώµονα πάντα την άνεση των ποδιών σου. Εδώ θα βρεις και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, συντήρησης και αδιαβροχοποίησης δερµάτινων ειδών της εταιρείας Saphir.

Tακούνι Star / Vibram Athens Academy, Σκουφά 10, 2103640436, Fb: Takouni-Star Kolonaki, Fb: Vibram Athens Academy


Μαριάννα Πετρίδη
Σαν γκαλερί, ένα οικείο κοσμηματοπωλείο με ιδιαίτερες δημιουργίες

Μαριάννα Πετρίδη

Μαριάννα Πετρίδη

Μαριάννα Πετρίδη

Περπατώντας στην ιστορική οδό Χάρητος, τα ιδιαίτερα µαγαζιά και η φοβερή ενέργεια του κοσµηµατοπωλείου της Μαριάννας Πετρίδη γίνονται αιτία να κάνεις αυτό το µικρό δροµάκι του Κολωνακίου µόνιµο πέρασµα. Θα βρεις κυρίως Έλληνες σχεδιαστές και µάλιστα πάρα πολλούς, µάλλον τους περισσότερους από κάθε άλλο κοσµηµατοπωλείο στην Ελλάδα. Η Μαριάννα και η ∆άφνη, µαµά και κόρη, παρουσιάζουν επίσης δικές τους συλλογές και επιλέγουν πάντα ξεχωριστά κοµµάτια που τους κάνουν κλικ από σχεδιαστές ιδιαίτερης φιλοσοφίας στο design. Στο µεγάλο, αλλά πολύ ζεστό και οικείο µαγαζί τους θα βρεις µεγάλη γκάµα κοσµηµάτων για όλες τις ανάγκες, δηλαδή ακριβώς ό,τι χρειάζεται κανείς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Από βέρες γάµου και κοµµάτια κλασικά, που συντροφεύουν ξεχωριστές στιγµές, µέχρι εκείνα τα πιο φρέσκα, fun κι ανάλαφρα κοσµήµατα που φτιάχνουν καθηµερινά τη διάθεση, αλλάζουν το στιλ και την εικόνα µας. Σε mix and match διάθεση και χώρο που θυµίζει προσιτή, cosy γκαλερί, βρίσκεις ωραία δώρα για αγαπηµένα πρόσωπα, µεγάλο εύρος σχεδίων και τιµών. Για χάζι και χαλαρές συναντήσεις, ένα µαγαζί ζωντανό, που φτιάχνει τη διάθεση σε κάθε πέρασµα.

Χάρητος 34, 2107217789, mariannapetridi.com, Instagram: mariannapetridi, daphnep_jewelry


Nektarios Saitis & Νηρηίδες Nails
Ομοφιά και περιποίηση για μαλλιά & σώμα

Nektarios Saitis & Νηρηίδες Nails

Nektarios Saitis & Νηρηίδες Nails

Ξεκινώντας από την Αθήνα το 1990 µε σηµαντικές και µεγάλες συνεργασίες, ο Νεκτάριος Σαΐτης άνοιξε το πρώτο του κατάστηµα το 1999. Στη συνέχεια γεννήθηκε η ανάγκη για τη δηµιουργία µιας µεγαλύτερης οµάδας στο Ηράκλειο Κρήτης και την Αθήνα (Κολωνάκι και Κηφισιά). 

Το δηµιουργικό τους team προσφέρει εξατοµικευµένες προτάσεις στον κάθε πελάτη, αναδεικνύοντας το στιλ και την προσωπικότητά του, µε βάση την αρχιτεκτονική του προσώπου του, το χρώµα των µατιών και του δέρµατός του. Προτεραιότητά τους ωστόσο παραµένει η υγεία του τριχωτού και της τρίχας. 

Εδώ, στο Κολωνάκι, ένωσαν τις δυνάµεις τους µε το Νηρηίδες Nail Spa, που προσφέρουν εξειδικευµένες υπηρεσίες αποτρίχωσης, σχηµατισµού φρυδιών, µανικιούρ και πεντικιούρ για απόλυτη ανανέωση και χαλάρωση. Φιλοσοφία τους είναι η συνεχής εκπαίδευση µε σεµινάρια σ’ όλο τον κόσµο, η αφοσιωµένη εργασία και η οµαδικότητα. Ανταµοιβή τους, το χαµόγελο των πελατών! 

Ηρακλείτου 1, Κολωνάκι, Saitis Nektarios, 2103416061/ Νηρηίδες Nail Spa: 2107221506 / Κασσαβέτη 12, Kηφισιά, Saitis Nektarios, 2108082650 / fb: Saitis.Nektarios


Studio ALMA PILATES
Ψυχή και σώμα σε αρμονία

Studio ALMA PILATES

Studio ALMA PILATES

Studio ALMA PILATES

Studio ALMA PILATES

Studio ALMA PILATES
Η Ροθίο και η Πόλυ

Δύο γυναίκες με όραμα άνοιξαν το 2009 το  Alma Studio Pilates  για να ασχοληθούν αληθινά με όσα ο περίφημος Τζόζεφ Πιλάτες άφησε στην ιστορία του κόσμου ως παρακαταθήκη για το ανθρώπινο σώμα.

Η Rocio Carrasco-Fonseca εγκατέλειψε τη γενέτειρά της Γρανάδα για να ζήσει στην Ελλάδα και να πείσει, χωρίς μεγάλη δυσκολία, την Πόλυ Φωκά να δημιουργήσουν μαζί έναν χώρο όπου η μέθοδος  PILATES θα ανταποκρινόταν άριστα στις αρχές του εμπνευστή της. Και έτσι έγινε: το στούντιο ALMA, με τη διττή έννοια καθώς στα ισπανικά σημαίνει ψυχή, ενώ «άλμα» στα ελληνικά σημαίνει και γρήγορη και σημαντική πρόοδο, είναι αφοσιωμένο με την ψυχή του στην υπηρεσία της αρτιότερης μεθόδου εκγύμνασης στον κόσμο.

Τo studio Alma σε προϊδεάζει από την πρώτη στιγμή που θα το επισκεφθείς: φωτεινό και καθαρό περιβάλλον, υψηλή αισθητική με διακριτικότητα στις λεπτομέρειες, αποδυτήρια με douche και μουσική να σε συνοδεύει ανάλογα με τη διάθεση – αν ζητήσεις κλασική την έχεις, αν θέλεις πιο ποπ, και αυτό γίνεται. Η ουσία όμως έρχεται μετά από την πρώτη συζήτηση και μετά φυσικά από το πρώτο, δοκιμαστικό, μάθημα. Η Πόλυ και η Ροθίο σε αναλαμβάνουν προσωπικά ρωτώντας και μαθαίνοντας τα πάντα για το σώμα σου: τι σε ενοχλεί, ποια είναι η δική σου μυϊκή «προίκα» που σε ταλαιπωρεί (με πιο συνήθη φυσικά μέση και αυχένα) και τι θέλεις ακριβώς να επιτύχεις με τη γυμναστική. Ούτως ή άλλως η μέθοδος Πιλάτες επιτυγχάνει τα πάντα: βοηθά σε όλα σχεδόν τα ορθοπεδικά προβλήματα αλλά ταυτόχρονα δυναμώνει, σφίγγει και σμιλεύει το σώμα χωρίς πίεση και χωρίς να το συνειδητοποιήσεις.

Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες του καθενός, τις επιθυμίες του και φυσικά, με τις οικονομικές του δυνατότητες επιλέγεται το ιδανικό πρόγραμμα, ατομικό ή ομαδικό και ματ,  tower ή reformer (με ή και χωρίς όργανα) για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Η δυνατότητα εξατομικευμένης εκγύμνασης προσφέρει προφανώς το μέγιστο όφελος, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος πως, ακόμη και στα ομαδικά μαθήματα δεν υπάρχει στιγμή κατά την οποία οι δασκάλες να μην παρακολουθούν την ακριβή στάση του «μαθητή» και να μην σπεύδουν να διορθώσουν αν χρειαστεί. Σαν να έχουν μάτια παντού...

Η Rocίo Carrasco-Fonseca και η Πόλυ Φωκά, ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Σωματείου Πιλάτες, εκπαιδεύτηκαν στην Αθήνα από το studio Corpus Ray, άμεσα συνεργαζόμενο με το Power Pilates της Nέας Υόρκης. Η εκπαίδευσή τους βασίστηκε στις αρχές της κλασικής (με πρότυπο τον ίδιο τον Πιλάτες), συστηματικής (με συγκεκριμένη σειρά και δομή ασκήσεων), και ολοκληρωμένης (με χρήση όλων των οργάνων) μεθόδου Πιλάτες. Παρακολουθούν σταθερά τις εξελίξεις και τις διάφορες σχολές του πιλάτες, συμμετέχοντας ενεργά σε σεμινάρια ανά τον κόσμο τόσο για το Power Pilates όσο και για άλλες σχολές, όπως οι Peak, Basi και Stott Pilates.

Καρνεάδου 12, Κολωνάκι, 2107240296, www.almapilates.gr, fb: AlmaPilates.gr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice