Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για απώλεια βάρους

Χάσε κιλά digitally

Αν προσπαθείς να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και δεν το πετυχαίνεις, είτε επειδή δεν γνωρίζεις από που ακριβώς να ξεκινήσεις είτε επειδή πάσχεις από τεμπελιά και έλλειψη θέλησης, η τεχνολογία του κινητού σου μπορεί να φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Υπάρχουν δεκάδες applications στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου που σε βοηθούν να κρατάς λογαριασμό του πόσες θερμίδες καταναλώνεις και πόσες καις, να ελέγχεις τον μεταβολισμό σου, τα ποσοστά των υγιεινών συστατικών στο φαγητό και πολλά ακόμα μαγικά πράγματα που ίσως μπορέσουν να σε συνοδέψουν στο ταξίδι απώλειας βάρους και καλύτερης ζωής που επιθυμείς να κάνεις. Σήμερα θα δούμε τις 5 καλύτερες.

1. Lose It

loseit.jpg


Εύχρηστη και φιλική προς τον χρήστη, η συγκεκριμένη εφαρμογή βασίζεται στο μέτρημα των θερμίδων που καταναλώνεις καθημερινά σε συνδυασμό με τον έλεγχο του βάρους σου και της καθημερινής άσκησης. Ανάλογα με τα κιλά, την ηλικία και τους στόχους σου, το Lose It υπολογίζει πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά και σου παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δίαιτας που ταιριάζει με τις προσωπικές σου ανάγκες. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταγράψεις τι τρως μέσα στην ημέρα και πόσο κινείσαι.

2. SparkPeople

spark.jpg


Όπως και με το Lose It, εδώ θα βρεις εργαλεία που υπολογίζουν τα γεύματά σου, την καθημερινή κίνηση και το βάρος σου. Επιπλέον θα έχεις πρόσβαση σε προγράμματα και τεχνικές γυμναστικής που μπορείς να ακολουθήσεις και θα λαμβάνεις «βραβεία» κάθε φορά που πετυχαίνεις έναν στόχο σου. Το μόνο ελάττωμα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι πως σε «φορτώνει» με πάρα πολλές πληροφορίες και μερικές φορές είναι δύσκολο να τις συγκρατήσεις.

3. MyFitnessPal

myfitnesspal-steps-752x472.jpg


Εκτός του ότι μετράει θερμίδες, το MyFitnessPal σου αναλύει τα θρεπτικά συστατικά του κάθε γεύματος που κατανάλωσες, έτσι ώστε οι τροφές σου να είναι πάντα υγιεινές. Σου προσφέρει επίσης ιδέες για συνταγές και περιέχει ένα φόρουμ όπου μπορείς να μιλήσεις με άλλους χρήστες και να ανταλλάξετε συμβουλές.

4. Weight Watchers

watchers.jpg


Το σύστημα του Weight Watchers έχει σκοπό να χαμηλώσει την κατανάλωση θερμίδων με την μέθοδο των πόντων. Όσες περισσότερες θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη έχει ένα φαγητό, τόσο περισσότερους πόντους έχει. Ανάλογα με τους στόχους σου, σου επιτρέπεται ένας συγκεκριμένος αριθμός πόντων κάθε ημέρα. 

5. FatSecret

fatsecret-810x426.jpg


Το βασικό θετικό στοιχείο εδώ είναι η στήριξη στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις. Μπορείς να συζητήσεις με άλλους χρήστες αλλά και να γίνεις μέλος ομάδων με ίδιους ή παρόμοιους στόχους με εσένα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice