Τι συνέβαινε στο Τι συνέβαινε στο μακιγιάζ τη δεκαετία του 20
© instagram.com/iwantbeenot/ instagram.com/1attimofa/
Beauty

Όλα για το maquillage των 20's

Κάν το όπως ο Γκάτσμπι

Μάθε ό,τι χρειάζεσαι για το μακιγιάζ της δεκαετίας του 20. Ήταν η δεκαετία που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το smokey eyes.

Μήπως είσαι diva (silent κατά προτίμηση) και δεν το ξέρεις; Πάντα ζήλευες το μακιγιάζ της δεκαετίας του 20 και δεν ήξερες πώς να το κάνεις και συ; Μάθε ό,τι χρειάζεσαι για τα 20's και μεταμορφώσου.

Τι συνέβαινε στο μακιγιάζ τη δεκαετία του 20;

Οι γυναίκες ήταν περισσότερο απελευθερωμένες σε σχέση με τις επόμενες δεκαετίες ως προς τον ρόλο τους και τη σεξουαλικότητά τους. Μιλώντας για το μακιγιάζ, έχουμε την πρώτη εμφάνιση στην ιστορία των smokey eyes.

Φρύδι
Είναι πολύ λεπτό και καθοδικό, πολύ συχνά ξυρισμένο και ζωγραφισμένο.

Μάτια
Είναι βαμμένα σκούρα- smokey eyes αλλά με έναν πολύ καθοδικό τρόπο που έδινε στην εμφάνιση αυτή την πολύ χαρακτηριστική λυπημένη έκφραση. Εδώ βλέπουμε την αντίθεση με αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 40 χρόνια που το μακιγιάζ των ματιών είναι σαφώς ανοδικό για να πετύχει γατίσιο βλέμμα.

Χείλια
Είναι βαμμένα πάρα πολύ σκούρα και στην ακραία έκφρασή τους, μαύρα. Είναι στενά και μικρά και συχνά με το χαρακτηριστικό σχήμα καρδούλας. Η βασική αιτία για τα σκούρα χείλη ήταν φυσικά το γεγονός ότι ο κινηματογράφος και η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρα και το σκούρο χρώμα έγραφε καλύτερα στον φακό.

Μάγουλα
Έχουμε ελάχιστο ή καθόλου ρουζ.


Fashion εκδοχή και Pat McGrath

Όσον αφορά στην fashion εκδοχή, αυτή είναι της διάσημης make-up artist Pat McGrath για τους οίκους Dior και Galliano.

n


Από τα 20's στο σήμερα

Απαλό smokey eyes σε αποχρώσεις του γκρι ή του σκούρου μωβ σβησμένο κυκλικά γύρω από το μάτι. Βάζουμε πολλή μάσκαρα οπότε πετυχαίνουμε ένα δραματικό, μυστηριώδες, υπνωτιστικό βλέμμα. Να έχουμε πάντα στο νου μας πως το μακιγιάζ αυτό είναι λιγότερο σέξυ και περισσότερο μυστηριώδες.

Αφήνουμε το φρύδι όπως είναι, δηλαδή κάνουμε ό,τι κάνουμε και συνήθως για να αποφύγουμε το πολύ θεατρικό αποτέλεσμα.

Τα χείλη είναι κόκκινα. Βάζουμε σκούρο κραγιόν στο χρώμα του κρασιού ή του βατόμουρου. Διατηρούμε το σχήμα των χειλιών, ακολουθούμε τη φυσική γραμμή τους.

Θυμηθείτε ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι απλά μια μεταφορά στη δεκαετία του 20, μια αναφορά και όχι μια θεατρική απομίμηση.


Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το 2013.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice