Σταμάτησαν να βάφουν τα μαλλιά τους και δείχνουν τόσο όμορφες που θα θες να το κάνεις κι εσύ

Απενοχοποίηση των λευκών και γκρι μαλλιών ΤΩΡΑ!

Μια από τις μεγαλύτερες αδικίες αντιμετώπισης των δύο φύλων είναι και το χρώμα των μαλλιών. Για τους άνδρες το γκρίζο και λευκό σημαίνει γοητεία και σοφία (βλ. Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Έρικ Ντέιν), ενώ για τις γυναίκες απλά ότι γέρασαν. Το αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους βάφοντας τα μαλλιά τους και να τρέχουν στο κομμωτήριο για ρίζα κάθε φορά που ξεμυτίζουν «τα λευκά».

Ποτέ όμως δεν είναι αργά να αναθεωρήσουμε, κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο λογαριασμός grombre στο Instagram. Η 26χρονη Μάρτα Τράσλοου Σμιθ αποφάσισε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο λογαριασμό για να στηρίξει τις γυναίκες που αποφασίζουν να αγκαλιάσουν τον εαυτό τους, τα μαλλιά τους και τις... ρίζες τους!

«Ο βασικός λόγος που δημιούργησα το Grombre ήταν για να ξεκινήσω ένα διαφορετικό διάλογο γύρω από τα γκρίζα μαλλιά στις γυναίκες και να βρω την απάντηση σε κάποια σοβαρά ερωτήματα που με απασχολούσαν, όπως "είναι αλήθεια ότι τα γκρίζα μαλλιά μου είναι άσχημα, με κάνουν να φαίνομαι μεγάλη και σημαίνουν ότι δεν είμαι πια καλή;"», δήλωσε η Μάρτα στο boredpanda.gr.

Στο Grombre λοιπόν θα δείτε τις φωτογραφίες και τις ιστορίες πολλών γυναικών που απαρνήθηκαν τις βαφές μαλλιών και αποφάσισαν να δείξουν ότι η ομορφιά δεν μειώνεται όταν έχεις γκρίζες τρίχες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice