Βρες το κόκκινο κραγιόν που ταιριάζει στο δέρμα σου
© OLHA ZAIKA

Βρες το κόκκινο κραγιόν που ταιριάζει στο δέρμα σου

Πώς να επιλέξεις την σωστή απόχρωση του πιο θηλυκού χρώματος
  • A-
  • A+

Μία στρώση κόκκινου κραγιόν στα χείλη μας μπορεί αυτόματα να δώσει μία πολύ σαγηνευτική αίσθηση στην εμφάνισή μας, αλλά και να μας τονώσει την αυτοπεποίθηση, αφού πιθανώς μιλάμε για το πιο θηλυκό χρώμα που υπάρχει στις παλέτες των καλλυντικών. Ωστόσο, το λάθος κόκκινο κραγιόν μπορεί πολύ εύκολα να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και να μας κάνει να δείχνουμε από χλωμές, έως και κλόουν.

Στην καθεμιά  μας ταιριάζουν καλύτερα συγκεκριμένα πράγματα, ή – καλύτερα – συγκεκριμένες εκδοχές ενός πράγματος και το κόκκινο κραγιόν δεν ξεφεύγει του κανόνα. Η επιλογή του είναι αρκετά πιο περίπλοκη από όσο φαντάζεστε. Γιατί δεν πρέπει να υπολογίσουμε μόνο τον τόνο του δέρματος μας (λευκό – πολύ ανοιχτό, μεσαίο – σταρένιο, σκούρο), αλλά και τον υποτόνο μας συνδυαστικά με τον πρώτο.

Τι είναι, όμως, αυτός ο υποτόνος; Κατά κάποιον τρόπο, είναι η δεύτερη στρώση του δέρματος  που μπορεί να είναι θερμή ή ψυχρή. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τον δικό σου υποτόνο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού υπάρχουν μερικά πολύ απλά και γρήγορα τεστ, για να τον ανακαλύψεις. 

Το πρώτο τεστ είναι αυτό των κοσμημάτων και βάσει αυτού αν το δέρμα σου δείχνει καλύτερο με ασημένια κοσμήματα, τότε ο υποτόνος σου είναι ψυχρός, ενώ αν δείχνει καλύτερο με χρυσά είναι θερμός. Στο τεστ των ρούχων, αν σου πηγαίνουν καλύτερα τα μπλε, τα πράσινα και τα μπλε-κόκκινα χρώματα, τότε είναι ψυχρός, ενώ είναι θερμός, αν σου πηγαίνουν τα κίτρινα και τα πορτοκαλί-κόκκινα. 

Αν οι φλέβες σου φαίνονται πράσινες, ο υποτόνος σου είναι θερμός, αν φαίνονται μπλε, είναι ψυχρός. Τέλος, αν όταν κάθεσαι στον ήλιο μαυρίζεις εύκολα, είναι θερμός, ενώ αντίθετα αν καίγεσαι εύκολα είναι ψυχρός.

Τώρα, λοιπόν, που λύσαμε το θέμα του υποτόνου, ας δούμε ποιο απόχρωση κόκκινου κραγιόν ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου δέρμα.

Αν το δέρμα σου είναι πολύ ανοιχτό και ψυχρό
Επίλεξε ένα κόκκινο κραγιόν, το οποίο έχει ως βάση του το μπλε και που κατά προτίμηση θα είναι ματ. Το ιδανικότερο χρώμα, που μπορείς να βάλεις στα χείλια σου, είναι το βυσσινί.

instagram.com/maccosmetics

Αν το δέρμα σου είναι πολύ ανοιχτό και θερμό
Θα πρέπει να κατευθυνθείς στα πιο πορτοκαλοκόκκινα κραγιόν. Προσοχή, όμως! Δεν θες κάποιο πολύ έντονο πορτοκαλί φωτεινό κραγιόν, αλλά ένα κόκκινο, με μια υποψία μόνο από το πορτοκαλί.

instagram.com/joon_jarn

Αν το δέρμα σου είναι σταρένιο και ψυχρό
Πάνω σου θα δείχνει υπέροχα ένα κόκκινο με βάση το μπλε, το οποίο θα είναι και αρκετά βαθύ. Ουσιαστικά μιλάμε για το χρώμα, που συναντάμε συνήθως σε ένα καλό κόκκινο κρασί.

instagram.com/chanel.beauty

Αν το δέρμα σου είναι σταρένιο και θερμό
Θες ένα κόκκινο τόσο ζεστό, όσο και η επιδερμίδα σου. Με άλλα λόγια, θες ένα μπορντό-κεραμιδί, το οποίο θα σε κολακεύει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, όταν θα είσαι μαυρισμένη.

instagram.com/maxfactor

Αν το δέρμα σου είναι σκούρο και ψυχρό
Πήγαινε στα πιο σκούρα χρώματα της παλέτας, σε εκείνα που θυμίζουν λίγο πολύ βαμπίρ. Ένα κοκκινωπό καφέ ή μία πιο σκούρα εκδοχή του κόκκινου του κρασιού είναι η καλύτερη απόχρωση, που μπορείς να επιλέξεις.

instagram.com/ebonylunsford

Αν το δέρμα σου είναι σκούρο και θερμό
Διάλεξε εκείνο το κόκκινο, που είναι το πιο φωτεινό και το πιο κοντά στο πορτοκαλί από όλα, εκείνο που συνήθως μας έρχεται στο μυαλό, με το που ακούμε την λέξη «κόκκινο». Θα δημιουργήσει μία εντυπωσιακή αντίθεση με το δέρμα σου και θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. 

instagram.com/sammijefcoate

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

3 make up artists μεταμορφώνουν ένα μοντέλο σε φλαμίνγκο
Back to top