5 tips για να βρεις το ιδανικό άρωμα
Όλα όσα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πριν αγοράσεις το νέο σου άρωμα
5 συμβουλές για να επιλέξεις το τέλειο άρωμα που δεν θα αποχωρίζεσαι ποτέ
Όσο προσεγμένα κι αν ντυθείς, όσο ωραία κι αν βαφτείς και γενικά ό,τι κι αν κάνεις για την εμφάνισή σου, δεν έχει καμία απολύτως αξία αν δεν συνοδεύεται από μία αντίστοιχα ωραία μυρωδιά. Το κατάλληλο άρωμα – ή η έλλειψή του – μπορεί εύκολα να σε κάνει τόσο αντικείμενο πόθου, όσο και το άτομο που όλοι μέσα στο δωμάτιο αποφεύγουν.
Οπότε καλό θα ήταν να ψάξεις πολύ προσεκτικά αυτό που αισθάνεσαι ότι είναι το κατάλληλο για εσένα συνδυαστικά με την επιδερμίδα σου, βάσει των γούστων σου, αλλά και σύμφωνα με την προσωπικότητά σου. Το αν θα καταλήξεις σε κάτι λουλουδάτο, κάτι πιο βαρύ, κάτι που θυμίζει σαπούνι κ.ο.κ. είναι προφανώς δικό σου θέμα, αλλά πώς θα είσαι σίγουρη ότι το άρωμα που θα επιλέξεις είναι πράγματι αυτό που ήθελες; Τα παρακάτω tips είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα και αν τα ακολουθήσεις όχι μόνο δεν θα μετανιώσεις για την αγορά σου, αλλά πιθανότατα θα ανακαλύψεις και το άρωμα που δεν θα αλλάζεις με κανένα άλλο.
1. Μάθε τα βασικά
Τα βασικά σε αυτή την περίπτωση είναι οι τόνοι του αρώματος, οι οποίοι διακρίνονται σε ψηλούς, μεσαίους και χαμηλούς. Ο ψηλός είναι το πρώτο που θα μυρίσεις σε ένα άρωμα και που θα έχει χαθεί μέσα στα επόμενα 15 λεπτά, ο μεσαίος-καρδιά θεωρείται το σώμα του αρώματος και διαρκεί για μερικές ώρες, ενώ ο χαμηλός είναι αυτός που θα διαρκέσει όλη την ημέρα. Με άλλα λόγια, αν λατρεύεις την μυρωδιά του τριαντάφυλλου και μισείς της κανέλας, είναι καλύτερο να αγοράσεις ένα άρωμα με ψηλό τόνο την κανέλα και μεσαίο και χαμηλό το τριαντάφυλλο, παρά το ανάποδο.
2. Μην το μυρίσεις μέσα στο κατάστημα
Θες να δεις την μυρωδιά του κάθε αρώματος ξεχωριστά, οπότε το να προσπαθήσεις να το κάνεις ενώ είσαι σε ένα κατάστημα όπου ψεκάζονται συνεχώς δεκάδες διαφορετικά αρώματα δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Ψέκασε αυτό που σε ενδιαφέρει σε ένα χαρτάκι και απομακρύνσου από τον χώρο, έτσι ώστε να πάρεις την «καθαρή» μυρωδιά του.
3. Δώσ’ του μερικές ώρες
Όπως είπαμε, αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι μεσαίοι και οι χαμηλοί τόνοι και αυτοί είναι οι τελευταίοι που έρχονται. Ψέκασε και σε αυτή την περίπτωση ένα χαρτάκι με το άρωμα που σκέφτεσαι να επιλέξεις, βάλ’ το στην τσέπη σου και συνέχισε με ό,τι έχεις να κάνεις, έτσι ώστε να διαπιστώσεις ακριβώς τι μυρωδιά θα καταλήξεις να κουβαλάς σε όλη τη διάρκεια της μέρας σου.
4. Μην δοκιμάσεις πολλά αρώματα μαζί
Αν δεν είσαι σίγουρη για το ποιο άρωμα θέλεις να αγοράσεις και έχεις για παράδειγμα τρία διαφορετικά στο μυαλό σου, είναι καλύτερο να ξοδέψεις παραπάνω χρόνο δοκιμάζοντας, παρά να ψεκαστείς και με τα τρία συγχρόνως. Στην πραγματικότητα, το ιδανικό είναι να αφήσεις το καθένα ξεχωριστά στο δέρμα σου για τουλάχιστον 24 ώρες.
5. Αν μπορείς να το μυρίσεις, βρες κάποιο άλλο
Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά στην περίπτωση που συνεχίζεις να μυρίζεις το άρωμα μετά από 15 λεπτά (μετά τον ψηλό του τόνο), τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι και σημαίνει ότι η μυρωδιά του εξατμίζεται πολύ γρήγορα, είτε λόγω του συνδυασμού του με το δέρμα σου, είτε λόγω κακής ποιότητας, ενώ είναι πιθανό η μυρωδιά του να αρχίσει να σου προκαλεί πονοκέφαλο. Αν θες να είσαι σίγουρη ότι η μυρωδιά δεν έχει εξατμιστεί πλήρως όταν εσύ σταματήσεις να την εντοπίζεις, ρώτα απλά κάποιον άλλον που είναι κοντά σου αν μπορεί να το μυρίσει.