Όταν το μακιγιάζ χειλιών μετατρέπεται σε τέχνη
instagram.com/vladamua

Όταν το μακιγιάζ χειλιών μετατρέπεται σε τέχνη

Η μακιγιέρ-καλλιτέχνης έχει βρεθεί σε δικαστικές διαμάχες με την Kylie Jenner και την Guess
  • A-
  • A+
Η Vlada Haggerty δημιουργεί έργα τέχνης πάνω σε χείλια με πούλιες, γκλίτερ, πετράδια και κοσμήματα

Αν δεν θεωρείς το μακιγιάζ ένα είδος τέχνης, τότε ξεκάθαρα δεν έχεις επισκεφτεί τον λογαριασμό της Vlada Haggerty στο Instagram. Η Ουκρανή ξεκίνησε την καριέρα της ως μακιγιέρ το 2011 στο Κίεβο, ενώ το 2013 έφτασε στις ΗΠΑ για χάρη του έρωτα, όπου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έβρισκε κάποια δουλειά που να γεμίζει την τάση της για δημιουργικότητα.

Αυτό άλλαξε μόλις πήρε την απόφαση να γίνει η ίδια το αφεντικό της, αλλά και φωτογράφος της, και να καταπιαστεί με την τέχνη των χειλιών. Αυτή τη βοήθησε, όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της, να ξεφεύγει από την πραγματικότητα και να επανασυνδεθεί με τη δημιουργικότητά της, ενώ μόλις ξεκίνησε να ανεβάζει τις δημιουργίες της στο Instagram άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερους ακολούθους και να δέχεται όλο και πιο θετικά σχόλια.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί δεν είναι μόνο κραγιόν και lip gloss διαφορετικών υφών και χρωμάτων, αλλά και πούλιες, γκλίτερ, πετράδια, ακόμα και κοσμήματα. Το πιο γνωστό, μάλιστα, «έργο» της είναι «Η μέλισσα στο φύλλο», τα πράσινα-χρυσά χείλια, με το χρυσό να μοιάζει να λιώνει και ένα κόσμημα-μέλισσα να στέκεται στη μία πλευρά των χειλιών της. Γι' αυτό έχει φτάσει μέχρι και σε δικαστικές διαμάχες, πρώτα με την Kylie Jenner, η οποία φαίνεται να τοποθέτησε πανομοιότυπες φωτογραφίες με αυτές της «Μέλισσας στο φύλλο» σε συσκευασίες των προϊόντων ομορφιάς της, και η δεύτερη με την εταιρεία Guess, την οποία κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε τη φωτογραφία των πράσινων-χρυσών χειλιών ως στάμπα σε t-shirt της.

Σήμερα, η Vlada έχει σχεδόν 770 χιλιάδες ακολούθους, ενώ από το 2016 είναι υπεύθυνη των προϊόντων για τα χείλη στην εταιρεία Smashbox, με την οποία το 2017 κυκλοφόρησε και τη δική της σειρά καλλυντικών προϊόντων.

 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για τη Chanel είναι ήδη Χριστούγεννα
Back to top