Πώς διατηρούσε την λεπτή σιλουέτα της η Όντρεϊ Χέπμπορν;
Έτρωγε σοκολάτα και έπινε ουίσκι μετά από κάθε δείπνο
Ο γιος της Όντρεϊ Χέπμπορν μιλάει στο περιοδικό People για την διατροφή που ακολουθούσε η μητέρα του με τον σύντροφο της Ρόμπερτ Γουόλντερς
Η Audrey Hepburn είναι μία από τις γυναίκες πρότυπα που έχουν περάσει από τον κινηματογράφο και από τα φώτα της διασημότητας γενικότερα, όχι μόνο για την εμφάνισή της, το απαράμιλλο στυλ και το υποκριτικό ταλέντο της, αλλά και για την ίδια την ευγένεια που έφερε ως άνθρωπος και τις φιλανθρωπικές δράσεις της. Αν υπήρχε κάποιο μελανό σημείο στο προφίλ της, τότε αυτό ήταν οι φήμες που κυκλοφορούσαν ανά διαστήματα για διατροφικές διαταραχές.
Ωστόσο, η πραγματικότητα απείχε αρκετά από αυτές. Η μόνη περίοδος στη ζωή της οσκαρικής ηθοποιού που λιμοκτόνησε ήταν εκείνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού σύμφωνα με τον γιο της, Luca Dotti, η διατροφή της ήταν καταπληκτικά υγιεινή, ενώ αν ήθελε να φάει κάτι δεν περιόριζε ποτέ τον εαυτό της. Συγκεκριμένα, αναφέρει στο People ότι σχεδόν πάντα μετά το βραδινό φαγητό έτρωγε σοκολάτα και έπινε ουίσκι, ενώ η μεγάλη της αδυναμία ήταν τα ζυμαρικά και δεν πέρναγε βδομάδα χωρίς να φτιάξει σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα.
Πώς δικαιολογείται, λοιπόν, η τόσο λεπτή και κομψή σιλουέτα της; Πέραν του πολύ καλού μεταβολισμού της, περπατούσε καθημερινά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τεράστια αδυναμία της στον χορό και συγκεκριμένα στο μπαλέτο (θα είχε γίνει χορεύτρια αν δεν είχε μεσολαβήσει ο πόλεμος). Επιπλέον, πέραν των προαναφερθεισών ατασθαλιών, ακολουθούσε ένα λίγο-πολύ σταθερό πρόγραμμα διατροφής μαζί με τον τελευταίο της σύντροφο και ηθοποιό Robert Wolders, το οποίο περιλάμβανε αρκετά σιτηρά, λίγο κρέας και λίγο από όλες τις τροφές και είχε την εξής δομή:
Πρωινό: Ψωμί ολικής άλεσης με μαρμελάδα
Μεσημεριανό: Άπαχο κρέας ή ζυμαρικά με λαχανικά από τον κήπο της
Δείπνο: Κοτόσουπα με λαχανικά