5 λάθη που κάνεις όταν λούζεσαι

Μην μπεις ακόμα στην μπανιέρα! Περίμενε!

Υπάρχουν κάποιες λάθος τεχνικές που ακολουθείς όταν λούζεις τα μαλλιά σου. Ιδού οι πέντε πιο συχνές.

Είναι γνωστό πως αν τα μαλλιά μας είχαν φωνή, τότε θα μας έβριζαν και θα μετακόμιζαν σε άλλο κεφάλι από τα βασανιστήρια που υπομένουν κάθε καλοκαίρι. Το θαλασσινό νερό, το συνεχές πιστολάκι, η υγρασία της εποχής, ο νησιώτικος αέρας ο ελληνικός και τα πολλά ντουζ τα ταλαιπωρούν περισσότερο από ότι τον χειμώνα και όλες μα όλες χρειαζόμαστε επιπλέον περιποίηση με το που τελειώσουν οι διακοπές.

Κάνε ένα damage control φέτος, μαθαίνοντας πέντε βασικές τελείως λάθος τεχνικές λουσίματος που μάλλον ακολουθείς κι εσύ, γιατί κανένας δεν σου είπε ότι δεν κάνει.

1. Λούζεσαι συχνά

 


Το ήξερες πως τα μαλλιά σου παράγουν περισσότερο λάδι όσο πιο συχνά τα λούζεις; Κι όμως! Είναι λογικό να μην σου αρέσει η αίσθηση του αλατιού στο κεφάλι σου, αλλά για αυτό υπάρχουν τα κοκαλάκια! Πιάσε τα κότσο και απέφυγε τα καθημερινά μακροβούτια, έτσι ώστε να καταλήξεις να λούζεσαι μάξιμουμ τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

2. Μπερδεύεις τα μαλλιά σου όσο πλένεσαι

 


Σίγουρα έχεις δει παρόμοιες σκηνές σε πάρα πολλές ταινίες, όπου η γοητευτική πρωταγωνίστρια είναι στην μπανιέρα και έχει μετατρέψει τα μαλλιά της σε ένα βουναλάκι. Ο σωστός τρόπος όμως είναι αρκετά διαφορετικός. Προσπάθησε να αποφύγεις τα μεγάλα μπερδέματα που δημιουργούν κόμπους και ψαλίδα, βάζοντας το σαμπουάν στα δάχτυλά σου και κάνοντας μασάζ μόνο στην κορυφή του κεφαλιού (χωρίς μεγάλη πίεση). Στην συνέχεια άφησε τα δάχτυλά σου να περάσουν ανάμεσα στις τούφες, χωρίς όμως να τις τρίβεις.

3. Χρησιμοποιείς καυτό νερό

 


Το ζεστό νερό του ντουζ είναι μία άκρως απολαυστική αίσθηση, όμως όταν εκθέτεις τα μαλλιά σου σε υψηλές θερμοκρασίες το μόνο που καταφέρνεις είναι να κλείνεις τους πόρους και να μην τα αφήνεις να αναπνεύσουν. Αν και δεν υπάρχει ακριβής θερμοκρασία που να έχει αποδειχθεί ως η ιδανική για λούσιμο, έχε στο μυαλό σου κάτι χλιαρό προς κρύο.

4. Είσαι ανυπόμονη με το conditioner

 

 

Aκόμα πιο σημαντικό από το σαμπουάν είναι το conditioner που έχουμε διαλέξει, το οποίο πρέπει να απλωθεί στις άκρες των μαλλιών (ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ) και να παραμείνει εκεί για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά. Αν το αφήσεις για λιγότερη ώρα όχι μόνο δεν θα δράσει, αλλά θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται λαδωμένα.

 

5. Δεν επιλέγεις σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά

 


Αν χρησιμοποιείς βαφές, τότε χρειάζεται να περιποιείσαι τα μαλλιά σου ακόμα περισσότερο εφόσον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πιο ξηρά και ευαίσθητα από τα φυσικά. Έτσι μία καλή ιδέα είναι να επενδύσεις σε σαμπουάν και conditioner ειδικά κατασκευασμένο για το δικό σου χρώμα μαλλιών.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice