lemonmain.jpg
instagram: @abbey_lossing
Beauty

5 σημάδια ότι η δίαιτα που κάνεις είναι τελείως λάθος

Κετονικά νεύρα

Αυτά είναι πέντε σημάδια που δείχνουν ότι η δίαιτα που κάνεις δεν είναι καθόλου σωστή.

Σίγουρα είναι κάτι που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν γρήγορα μονοπάτια και κόψιμο δρόμου αν επιθυμείς να χάσεις βάρος και να το κρατήσεις μακριά για πάντα (τα καλά νέα; Είσαι πανέμορφη ανεξαρτήτως κιλών και νουμέρων). Η μέθοδος είναι απλή. Για να αδυνατίσεις με τρόπο υγιή πρέπει να προσέξεις τις μερίδες σου, να περιορίσεις όσο μπορείς το junk food και να εντάξεις τη γυμναστική στη ρουτίνα σου. Παρόλα αυτά, πολλές από τις δίαιτες που υπάρχουν εκεί έξω δεν σε ενθαρρύνουν να κάνεις ανάλογες επιλογές, γιατί πολύ απλά είναι εξαιρετικά δύσκολες και δεν μπορούν να εφαρμοστούν παρά μόνο για λίγους μήνες. Έτσι έχεις μεγάλες πιθανότητες να ξαναπάρεις όσα κιλά έχασες και να μη μάθεις τίποτα ωφέλιμο για το σώμα σου στην πορεία. Χάλια; Χάλια!

Αν είσαι λοιπόν σε διαδικασία να διαλέξεις ένα σύστημα απώλειας βάρους, πρόσεξε μερικά από τα απαγορευτικά σημάδια μίας κακής δίαιτας:

1. Απέχει πλήρως από τις διατροφικές σου συνήθειες

 


Αν δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς κρέας, μην αποφασίσεις να ακολουθήσεις μία δίαιτα που βασίζεται στα λαχανικά. Αν βαριέσαι να μαγειρεύεις ή δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις στην κουζίνα, σε καμία περίπτωση μην προτιμήσεις ένα πλάνο διατροφής που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Εφόσον δεν ταιριάζει έστω και σε έναν μικρό βαθμό με τον τρόπο ζωής σου, οι πιθανότητες να την παρατήσεις είναι μηδαμινές.

2. Αποκλείει ολόκληρες ομάδες φαγητών

 


Οι περισσότεροι ειδικοί θα σε επιβεβαιώσουν πως δεν υπάρχει ούτε ένα φαγητό που θεωρείται «απαγορευμένο», αν και μερικά καλό θα ήταν να μπαίνουν στο πιάτο σου όχι τόσο συχνά (αλλιώς θα τρώγαμε πίτσα κάθε μέρα για όλα τα γεύματα). Οι δίαιτες που σου επιβάλλουν να κόψεις τελείως θρεπτικά συστατικά όπως οι υδατάνθρακες είναι ασταθείς και δεν σου προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό καθώς, αν τις εφαρμόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσεις να παίρνεις πάλι βάρος αμέσως μόλις δαγκώσεις οτιδήποτε ψωμένιο. Και τι είναι η ζωή χωρίς ένα κουλουράκι Θεσσαλονίκης για δεκατιανό;

3. Όλα σου τα γεύματα είναι μέσα σε κουτιά

 


Κάποιοι μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις σωστές μερίδες φαγητού μέσω τέτοιων διατροφών (που προσφέρονται κυρίως από κέντρα αδυνατίσματος), ενώ κάποιοι άλλοι ενοχλούνται τόσο πολύ με τον απόλυτο περιορισμό που παραιτούνται μέσα στις πρώτες μέρες. Από τη στιγμή που θα λοξοδρομήσεις, είναι δύσκολο να βρεις το κουράγιο για να ξεκινήσεις πάλι από το μηδέν. Επίσης, τέτοιες δίαιτες δεν σου επιτρέπουν να ασχοληθείς με τις καθημερινές ενέργειες που συνοδεύουν το φαγητό, όπως το κόψιμο σαλάτας, το στρώσιμο του τραπεζιού, τα ψώνια φρέσκων υλικών και πολλές ακόμα συνήθειες που σε κάνουν να αγαπήσεις τη διαδικασία και να γνωρίζεις τι ακριβώς τρως.

4. Δεν σε ωθεί προς την άσκηση

 


Η γυμναστική σού προσφέρει αμέτρητα πλεονεκτήματα. Καταπολεμά την αϋπνία, βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων, δυναμώνει τα κόκαλα, σε προφυλάσσει από καρδιακά νοσήματα, επιδιορθώνει αναπνευστικά προβλήματα και πολλά, πολλά άλλα. Έτσι, όποια δίαιτα δεν σε γεμίζει ενέργεια και δεν σε κάνει να θέλεις να προσέξεις το σώμα σου, τότε απλά δεν είναι καλή δίαιτα! Αν το φαγητό που σου επιτρέπεται σε αφήνει αδύναμο και ο διαιτολόγος που συμβουλεύεσαι δεν επισημαίνει την αναγκαιότητα της άσκησης στη ζωή σου, άλλαξέ τον πάραυτα. Άμα πια.

5. Είσαι συνέχεια πεινασμένος και νευριασμένος

 


Προφανώς δεν καταναλώνεις αρκετές σωστές θερμίδες που να σου δίνουν την αίσθηση του κορεσμού και νιώθεις συνέχεια σαν να σε έχουν βάλει τιμωρία. Ναι, η απώλεια βάρους είναι δύσκολη υπόθεση αλλά δεν πρέπει να μοιάζει με βασανιστήριο.

> Διάβασε ακόμη Tελικά καίμε περισσότερο λίπος όταν ιδρώνουμε;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice