Apivita Success Story

Θα ήθελα να με βρει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς «μέσα στο πενταώροφο κτίριο της Αpivita»

Aν με ρωτούσε κάποιος πού θα ήθελα φέτος να με βρει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη «μέσα στο πενταώροφο κτίριο της Αpivita». Κι αυτό για δύο πολύ σοβαρούς λόγους: Έναν ουσιαστικό, είναι ο ωραιότερος νέος χώρος της Αθήνας, και ένα συμβολικό, είναι το πρώτο αυθεντικά ελληνικό success story σε καιρούς κρίσης. Το επισκέφτηκα τρεις φορές και ένιωσα και τις τρεις να με δροσίζει εκείνο το γλυκό, και τόσο σπάνιο στους καιρούς μας, αεράκι αισιοδοξίας. Έλληνες επιχειρηματίες που ασχολούνται με ελληνικά προϊόντα συνεργάστηκαν με Έλληνες αρχιτέκτονες και Έλληνες καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν έναν από τους ωραιότερους χώρους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη πόλη.

35 χρόνια μετά την ίδρυση της Apivita, της πρώτης εταιρείας φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα από το ζεύγος φαρμακοποιών Νίκου και Νίκης Κουτσιανά, οι ιδρυτές της, άνθρωποι με φυσική κομψότητα και αντι-επιδεικτική συμπεριφορά, παίρνουν το γενναίο ρίσκο να κάνουν μια τεράστια επένδυση εν μέσω ύφεσης σε ένα άκρως τσαλακωμένο και εγκαταλελειμμένο δρόμο του κέντρου, την οδό Σόλωνος. Και το κάνουν χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ντόπια ταλέντα. Η καταπληκτική αρχιτεκτονική διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου έχει γίνει από μία νέα αρχιτέκτονα την Ειρήνη Μπούρλου, ο γλύπτης Νίκος Παπουτσίδης έχει επιμεληθεί τη βαριά σιδερένια πόρτα-κόσμημα καθώς και το χώρο των ταμείων, η τεράστια ελιά-γλυπτό που σε υποδέχεται στο κέντρο του ισογείου είναι έργο του γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή, ενώ τις λιτές και σε μαύρο χρώμα στολές του προσωπικού έχει σχεδιάσει ο Γιώργος Ελευθεριάδης.

Δεν θα σας περιγράψω το μαγαζί με λεπτομέρειες, αυτό μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας, θα πω μόνο τι συμπέρασμα έβγαλα απ’ όλη αυτή την ιστορία λο-γο-τε-χνι-κά: Αν αγαπάς τη δουλειά σου, οφείλεις να πέσεις χωρίς να ξέρεις κολύμπι στα άπατα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αν ξαναβγείς στην επιφάνεια αυτό ίσως να είναι ο μόνος αντικειμενικός κριτής, πιθανώς και ευοίωνος. Τους το εύχομαι από καρδιάς.

Ιnfo: ΤΗE APIVITA EXPERIENCE STORE Σόλωνος 6& Κανάρη, Κολωνάκι, 2103640560 Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 10.00-21.00, Σάβ. 10.00-18.00

n

n

n

n

image

n

n

n

n

n

n

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice