Τι πρέπει να προσέξεις στο μακιγιάζ σου αν φοράς γυαλιά
© Tyler Nix

Τι πρέπει να προσέξεις στο μακιγιάζ σου αν φοράς γυαλιά

Τι πρέπει να αποφύγεις για να μην δείχνουν τα μάτια σου κουρασμένα και τι να κάνεις για ένα πιο εντυπωσιακό βλέμμα
  • A-
  • A+
Συμβουλές για το μακιγιάζ ματιών για όσους φοράνε γυαλιά οράσεως

Σταδιακά όλοι μαθαίνουμε να προσαρμόζουμε το μακιγιάζ μας σε χαρακτηριστικά του προσώπου μας, όπως οι γωνίες, το σχήμα των ματιών μας και το μέγεθος των χειλιών μας. Κάποιοι, όμως, έχουν και έναν ακόμα εξωγενή – αλλά αρκετά μόνιμο – παράγοντα που πρέπει να συνυπολογίσουν: τα γυαλιά οράσεώς τους.

Ανεξάρτητα με το μέγεθός τους, επηρεάζουν την εμφάνιση του προσώπου σε τέτοιο βαθμό, ώστε ένα μακιγιάζ που μπορεί να ήταν τέλειο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου, να είναι καταστροφικό σε συνδυασμό με τα γυαλιά. Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένα tips μακιγιάζ που καλό θα ήταν να ακολουθήσεις, αν δεν θέλεις το πρόσωπό σου να καταλήξει να φαίνεται κουρασμένο, περίεργο, υπερβολικό ή όλα αυτά μαζί.

Λίγη ποσότητα δεν αρκεί
Το να βάλεις πολύ σκιά, μάσκαρα, eyeliner κ.ο.κ. μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό συνδυαστικά με τον σκελετό των γυαλιών σου, αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτό που πρέπει να κάνεις. Το πολύ ελαφρύ μακιγιάζ μπορεί εύκολα να επισκιαστεί από τα γυαλιά και να είναι σαν να μην υπάρχει.

Μείνε μακριά από χρωματιστές σκιές
Φωτεινές και έντονες χρωματικά σκιές τονίζουν τους μαύρους κύκλους, κάνοντας τα μάτια να δείχνουν κουρασμένα και πρησμένα, συνδυαστικά με τα γυαλιά. Μείνε σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μπεζ και το ιβουάρ, τοποθετώντας πρώτα στο βλέφαρό σου την πιο ανοιχτή τους εκδοχή και ανακατεύοντας την ελαφρώς με έναν πιο σκούρο τόνο, ώστε να δοθούν όρια και βάθος στο βλέμμα.

© Carlos Vaz

Επίλεξε το σωστό concealer
Ο σκελετός των γυαλιών σου δημιουργεί σκιές κάνοντας πιο έντονους τους μαύρους κύκλους που ίσως έχεις κάτω από τα μάτια σου. Επίλεξε ένα concealer με κίτρινη βάση ώστε να τους καμουφλάρεις, αλλά χωρίς να βάλεις υπερβολική ποσότητα που θα κάνει περισσότερο εμφανείς τυχόν ρυτιδούλες κάτω από τα μάτια σου.

Μην το παρακάνεις με τη λάμψη
Τα γυαλιά σου δημιουργούν αντανάκλαση, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζουν την ένταση της λάμψης. Καλύτερα να επιλέξεις μία ματ σκιά που θα απορροφήσει μέρος της τελευταίας και θα δώσει ισορροπία στο μακιγιάζ σου, ενώ αν οπωσδήποτε θες να λαμπυρίζεις λίγο περισσότερο, περιορίσου στο κόκαλο του φρυδιού σου ή στην εσωτερική γωνία των ματιών σου.

Χρησιμοποίησε σωστά το eyeliner  
Για να δημιουργηθεί ωραία αντίθεση με το βλέμμα σου, επίλεξε ένα πιο σκούρο από το χρώμα των ματιών σου eyeliner, ενώ αν ο σκελετός των γυαλιών σου είναι σκούρος προσπάθησε η απόχρωση του eyeliner να είναι έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτή. Σε κάθε περίπτωση, εδώ δεν ισχύει ο κανόνας των σκιών και μπορείς να πειραματιστείς όσο θες με τα χρώματα.

© Ramiz Dedakovic

Φρόντισε τις βλεφαρίδες σου
Θέλουμε οι βλεφαρίδες σου να είναι μεγάλες, αλλά όχι τόσο ώστε να ακουμπάνε τα γυαλιά σου, αφήνοντας τους σημάδια. Γύρισε τις βλεφαρίδες σου από τη βάση τους προς τα μέσα με το ειδικό ψαλίδι και βάλε περισσότερη μάσκαρα στα πάνω άκρα τους. Φυσικά με μία αδιάβροχη μάσκαρα θα γίνει ακόμα καλύτερη και πιο σίγουρη δουλειά.

© Chelse Daniel

Μην ξεχνάς τα φρύδια σου
Οι περισσότεροι σκελετοί γυαλιών ξεκινάνε ακριβώς κάτω από τα φρύδια, οπότε μεταφέρουν και αρκετή προσοχή σε αυτά. Προσπάθησε να τα έχεις πάντα περιποιημένα και ισιωμένα και όσον αφορά το μακιγιάζ απλά πέρνα μολύβι ή σκιά φρυδιών από πάνω τους, ακολουθώντας αποκλειστικά τη φορά τους. 

© Ali Marel

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοπέλα με πιασμένα μαλλιά και προστατευτική μάσκα προσώπου
Maskne: Βγάζεις σπυράκια στο σημείο που φοράς μάσκα;
Back to top