Πώς αντιμετωπίζονται οι κηλίδες στο πρόσωπο;

Πώς αντιμετωπίζονται οι κηλίδες στο πρόσωπο;

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι, σύμφωνα με τους ειδικούς
  • A-
  • A+
Αντιμετώπιση ρυτίδων, σημάδια γήρανσης, κηλίδες προσώπου και ποιες είναι οι λύσεις για προστασία του δέρματος.

Ας ξεκινήσουμε με μερικές αλήθειες: τα σημάδια γήρανσης, αν και απολύτως φυσιολογικά, δεν είναι ποτέ ευχάριστα. Κυρίως όταν εμφανίζονται στο πρόσωπό μας και κάνουν μόνιμη την παρουσία τους κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Η αντιμετώπιση ρυτίδων είναι από μόνη της μία πρόκληση αλλά ακόμα πιο τρομακτικές είναι οι ξαφνικές κηλίδες, οι οποίες εκτός από το πρόσωπο μπορούν να εμφανιστούν και στην ράχη των χεριών ενός ατόμου, χαλώντας την επιδερμίδα του. Σε τι όμως οφείλονται; Ποιος ο λόγος που αποφάσισαν να μας χαλάσουν την καθημερινότητα;

Οι κηλίδες προσώπου συνήθως προκύπτουν μετά την ηλικία των 50 και η βασική αιτία ύπαρξή τους είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.  Άλλες πηγές που προκαλούν το πρόβλημα μπορεί να είναι τα αντισυλληπτικά χάπια, η εγκυμοσύνη, ακόμα και η χρήση αρώματος όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Έτσι δημιουργούνται μικρές ή μεγάλες σκούρες κηλίδες στο μέτωπο και τα μάγουλα, οι οποίες ονομάζονται «μέλασμα».

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα; Καταρχάς χρειάζεται η απόλυτη προστασία του αυτού σου από την έκθεση στον ήλιο σε καθημερινή βάση. Ακόμα και όταν ο καιρός είναι κρύος, ο ήλιος εξακολουθεί να καίει κι έτσι μία αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη. Στην συνέχεια, μετά την συμβουλή του δερματολόγου σου, μπορείς να ακολουθήσεις διάφορες θεραπείες, με πιο απλή την εφαρμογή μίας  ειδικής κρέμας για κηλίδες προσώπου. Ή ακόμα και ένα προϊόν αποχρωματισμού.

Σε ένα επίπεδο παραπέρα βρίσκονται οι μέθοδοι της κρυοθεραπείας (αποτελεσματική για τις ακτινικές φακίδες σε χέρια και πρόσωπο), το Ισχυρό Παλμικό Φως (για γενικότερη αντιμετώπιση της μελαγχρωματικής επιδερμίδας) και τα λέιζερ χρωστικής.  Μετά την ολοκλήρωση της κρυοθεραπείας, στο πρόσωπο εμφανίζεται ένα μικρό σκούρο σημάδι, το οποίο φεύγει μετά από δύο εβδομάδες και αφήνει τα σημεία όπου έγινε η επέμβαση να φαίνονται πιο λευκά. Η εξαφάνιση των κηλίδων είναι πιο πιθανή και ταχύτερη με τα λέιζερ, όπου δεν υπάρχει κίνδυνος να παραμείνουν λευκά στίγματα.  Φυσικά όλα αυτά πρέπει να συμβούν μετά την έγκριση κάποιου ειδικού που έχει βεβαιωθεί ότι οποιαδήποτε δερματική βλάβη είναι καλοήθης!

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χαίτη είναι το trend του 2020 που κανένας μας δεν πρόβλεψε
Back to top