Η φωτογράφος με λεύκη που δουλεύει με μοντέλα με την ίδια πάθηση
elisabethva

Η φωτογράφος με λεύκη που δουλεύει με μοντέλα με την ίδια πάθηση

Η Elisabeth Van Aalderen και η θηλυκή ομορφιά
  • A-
  • A+
H φωτογράφος Elisabeth Van Aalderen έχει λεύκη και φωτογραφίζει άλλες γυναίκες με την ίδια πάθηση

Η Elisabeth Van Aalderen είναι μία φωτογράφος με μεγάλες προοπτικές. Αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της φωτογραφίας του Fotovakschool στο Άμστερνταμ. Από τότε έχει εργαστεί σε διάφορα πόστα της fashion βιομηχανίας (από στιλίστας εώς και art director) μέχρι που αποφάσισε να παραιτηθεί από την δουλειά της και να ακολουθήσει το όνειρό της να γίνει φωτογράφος. Περίπου οχτώ χρόνια πριν, όταν η Elizabeth έκλεισε τα 25, ένα πρόβλημα υγείας προσπάθησε να δυσκολέψει τον δρόμο της. Ξεκίνησε να προσέχει τις πρώτες ενδείξεις της λεύκης, μίας δερματολογικής πάθησης που προκύπτει λόγω έλλειψης μελανίνης στον οργανισμό.

elisabethva

Σύμφωνα με την ίδια, αρχικά απέκτησε μικροσκοπικούς λευκούς «λεκέδες» στο αριστερό της χέρι και μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι λεκέδες μετατράπηκαν σε ένα τεράστιο σημάδι. Σταδιακά το 60% του δέρματός της καλύφθηκε από λεύκη.
«Όταν πήρα την διάγνωση, ξεκίνησα αμέσως δερματολογικές θεραπείες. Υιοθέτησα μία glutten free δίαιτα, μετά έγινα χορτοφάγος, δεν με έβλεπε ο ήλιος, μετά με έβλεπε πολύ ο ήλιος, έκανα γιόγκα...τίποτα δεν δούλεψε. Τελικά τα σταμάτησα όλα γιατί δεν ήθελα να ζω έτσι. Δεν μπορώ να αλλάξω το γεγονός ότι έχω λεύκη, επομένως ξεκίνησα να το αποδέχομαι.»
Πριν από μερικά χρόνια, μία κοπέλα την πλησίασε για να της πει ότι της αρέσει πολύ το δέρμα της και πως μοιάζει σαν να έχει το δικό της μοναδικό τατουάζ. Αυτή η όμορφη εμπειρία επηρέασε τόσο πολύ την Elizabeth που τελικά αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό ταξίδι με πρωταγωνιστές ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια πάθηση.

elisabethva

Ονόμασε το πρότζεκτ της Shades of Pale και στο κέντρο του φακού της έφερε υπέροχες, δυνατές γυναίκες επιθυμώντας να βοηθήσει τις ίδιες να αγαπήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο να μάθει περισσότερα για την λεύκη.
«Σκοπός μου είναι ο εορτασμός της ομορφιάς και ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι γυναίκες αποδέχονται και αγαπούν το δέρμα τους. Η λεύκη δεν είναι κάτι το ‘περίεργο’. Βασικά πιστεύω πως τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται ‘περίεργο’ όταν μιλάμε για την ομορφιά. Σαν έννοια σημαίνει οτιδήποτε θέλεις να σημαίνει.»

elisabethva

elisabethva

elisabethva

elisabethva

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χαίτη είναι το trend του 2020 που κανένας μας δεν πρόβλεψε
Back to top