Τι κρύβεται κάτω από το δέρμα μας;

Με ψυχραιμία σκέψου το φετινό καλοκαίρι

Ναι, φυσικά όλοι περιμένουμε το καλοκαίρι για να αποκτήσουμε μπρούντζινο ηλιοκαμένο δέρμα, και ενώ είναι τόσοι οι κίνδυνοι από τις ηλιακές ακτίνες και οι γιατροί συνεχώς προειδοποιούν να χρησιμοποιούμε αντηλιακό, εμείς συνεχίζουμε να θέλουμε να κυκλοφορούμε …καρβουνάκια.

Μία έκθεση φωτογραφίας όμως πιστεύουμε πως θα σας αλλάξει γνώμη , αφού οι φωτογραφίες της Cara Phillips προκαλούν πραγματικό σοκ. Η φωτογράφος, πρώην μοντέλο, χρησιμοποίησε υπεριώδες φως για να δείξει αυτό που, όταν κοιτάζεις στον καθρέφτη, μοιάζει με «τα χρόνια που περνάνε» και γράφονται στο πρόσωπο αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από στίγματα που καλύπτονται κάτω από ένα -επιφανειακά- υγιές μαύρισμα.

Εκτός από τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, το δέρμα των οποίων έχει υποστεί έτσι κι αλλιώς φθορά, οι εικόνες είναι σχεδόν απογοητευτικές ακόμα και στα πρόσωπα ανθρώπων κάτω των 30. Οι κηλίδες και οι φακίδες, που οφείλουν την ύπαρξή τους στον ήλιο, ποικίλλουν σε μέγεθος και εμφανίζονται, συνήθως, σε περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο. Αυτό είδαν όταν άνοιξαν τα μάτια τους τα «μοντέλα» της Phillips, άνθρωποι σαν εμάς, καθημερινοί που τους μάζεψε από τους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Ο στόχος της είναι να αφυπνίσει και να σώσει…ό,τι μπορεί!

n

image

n

n

n

image

image

image

image

n

image

image

image

image

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice