Αυτά τα χρώματα προτείνει η Chanel για το ανοιξιάτικο μακιγιάζ

Από το μωβ στα χρώματα της ερήμου

Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 με λάδι μαλλιών και αρώματα Chance, κραγιόν Rouge Allure Camelia και τη συλλογή Desert Dream από την Chanel και τη Lucia Pica

«Αναζητούσα κάτι ποιητικό, σαν μία ανάμνηση – ένα φυσικό φίλτρο που κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο ονειρεμένα». Με αυτή τη φράση η Lucia Pica, Global Creative Makeup & Colour Designer της Chanel, περιέγραψε συνοπτικά την Desert Dream, τη συλλογή μακιγιάζ του οίκου για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. Με μία ματιά, όμως, στο σύνολο των σχεδίων του γι’ αυτή τη σεζόν, γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι η φράση της Pica τα αντιπροσωπεύει όλα.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα αρώματα του οίκου, το Chance, έρχεται να μπει ακόμα πιο έντονα στις ζωές μας σε δύο νέες μορφές. Το Chance Eau Tendre, με τη διακριτική λουλουδάτη και φρουτώδη μυρωδιά του, γίνεται λάδι που δίνει μία μεταξένια αίσθηση στα μαλλιά μας, ενώ τα αρωματίζει ελαφριά.

Μαζί με τις υπόλοιπες τρεις εκδοχές του Chance, μεταμορφώνονται σε στιλό –που δυστυχώς δεν θα βρούμε στην ελληνική αγορά-, με το καθένα να έρχεται να εκφράσει διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητάς μας. Το Chance μάς χαρίζει αισιοδοξία, το Chance Eau Fraîche φρεσκάδα και ενέργεια, το Chance Eau Tendre τρυφερότητα και το Chance Eau Vive μία αίσθηση ζωντάνιας. Όλα, βέβαια, έχουν βασικό σκοπό να μάς φέρουν τύχη, όπως υπόσχεται και το όνομά τους.

Η νέα σεζόν φέρνει στο προσκήνιο και ένα σύμβολο του οίκου, την καμέλια. Το αγαπημένο λουλούδι της Gabrielle Chanel έρχεται να ενωθεί με τα εμβληματικά κραγιόν του οίκου, Rouge Allure και Rouge Allure Velvet. Με την Rouge Allure Camelia, ενσωματώνεται στο χρυσό καπάκι των κραγιόν, που έρχονται σε 8 διαφορετικές αποχρώσεις, από το λευκό μέχρι το μωβ, και συνδυάζονται με το αντίστοιχο μολύβι χειλιών της σειράς Le Crayon Lèvres.

Για τη συλλογή Desert Dream, η Pica πραγματοποίησε ένα ολόκληρο ταξίδι. Πηγαίνοντας στην έρημο πίστευε ότι θα βρει έντονα χρώματα που θα την εμπνεύσουν, αλλά τα πράγματα τελικά δεν ήταν έτσι. «Η έρημος είχε μία υπερβολή – ήταν σχεδόν σαν ένα ολόκληρο σύμπαν ενός μοναδικού κυρίαρχου χρώματος. Με ανάγκασε να ανακαλύψω ένα νέο είδος υποχρώματος – μία λιγότερο ανοιχτή παλέτα, σχεδόν μονόχρωμη, που πραγματικά ήρθε στη ζωή με τη βοήθεια μίας συγκεκριμένης φωτογραφικής διαδικασίας που χρησιμοποιούμε. Οπότε το ταξίδι μάς παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα δοκιμασία που είχε ως αποτέλεσα μία πραγματικά ήσυχη, ποιητική και θηλυκή συλλογή», σημείωσε η Pica.

Στο επίκεντρο αυτής της χρωματικής παλέτας βρίσκεται το μωβ, που φαίνεται να υπονοείται σε κάθε εικόνα της ερήμου. Είτε κοιτάμε τους αμμόλοφούς της, είτε τα τοπία που θυμίζουν σεληνιακό έδαφος, είτε τον τρόπο που ο ήλιος την «λούζει» μέσα σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας, το μωβ υπάρχει πάντα και κρύβεται μέσα σε ροδακινί ροζ τόνους, σε ψυχρές καφέ αποχρώσεις και στην λάμψη των «κρυφών της θησαυρών».

Πώς μεταφράστηκαν τα χρώματα της ερήμου στην Desert Dream; Οι αμμόλοφοι, με τις σκιές που ο ήλιος δημιουργεί πάνω τους, μετατράπηκαν σε δύο highlighters. Το Éclat du Désert, συνδυασμένο με την Golden Light απόχρωση του Baume Essentiel, χαρίζει στο πρόσωπο μία αίσθηση φυσικού μαυρίσματος.

Τα χείλη είχαν επίσης ως πηγή έμπνευσης τους αμμόλοφους. Tο πορτοκαλί τους χρώμα συναντάται στην απόχρωση Rouge Brûlant του Rouge Allure και στην Endless του Rouge Allure Velvet Extrême, στην μία περίπτωση σε κρεμώδη μορφή και στην άλλη σε ματ. Όπως αναφέρει η Pica, το λαμπερό αυτό πορτοκαλί «έφερε ζεστασιά, ένταση και χαρακτήρα στα κραγιόν».    

Από την άλλη, η Pica αποφάσισε να εκφράσει τους ημιπολύτιμους λίθους και τους διαφορετικούς τρόπους που τους βρίσκουμε στην έρημο μέσα από το μακιγιάζ των ματιών. Δύο μολύβια Ombre Et Contour, δύο παλέτες σκιών Les 4 Ombres και πέντε υγρές μεταλλικές σκιές Ombre Première Laque δίνουν την επιλογή σε όποιον τις αποκτήσει να μείνουν στους ήσυχους μωβ-καφέ τόνους της ερήμου ή να «παίξει» λίγο παραπάνω με τις στρώσεις, χαρίζοντας στο βλέμμα τη λάμψη που θα κάνει τη διαφορά.     

 

Δύο μανό έρχονται να δώσουν την τελευταία πινελιά της ερήμου στην εμφάνισή μας. Βασική πηγή έμπνευσης εδώ υπήρξε η υπερβολική μονοχρωμία της, με ένα μπεζ μωβ και ένα γαλακτερό μωβ, να ισορροπούν ένα κατά τ’ άλλα θερμό μακιγιάζ.

Δείτε πώς μπορείτε να βάλετε την Desert Dream εδώ: