Οι συνήθειες που σαμποτάρουν τα νύχια σου
Καθημερινά λάθη που καταστρέφουν τα νύχια σου © Karl Lagerfeld x L'Oreal Paris

5 συνήθειες που χαλάνε το μανικιούρ σου

Μπορεί το αντισηπτικό να είναι η απόλυτη «τάση» της περιόδου, αλλά χρησιμοποίησε το με μέτρο
  • A-
  • A+
Η περιποιημένη και υγιής εμφάνιση του μανικιούρ σου κινδυνεύει από λάθη της καθημερινότητάς σου

Το πραγματικό στιλ και η υγιεινή κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μία από τις σημαντικότερες είναι το μανικιούρ μας. Ναι, τα σχέδια και τα χρώματα που επιλέγουμε γι’ αυτό έχουν αρκετή σημασία, όταν θέλουμε να αναδείξουμε την κομψότητά μας και να είμαστε μέσα στις τάσεις. Τι έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία; Τα νύχια μας να είναι περιποιημένα και υγιή. Προφανή μεν, αλλά συχνά αυτά τα δύο στοιχεία σαμποτάρονται από κακές μας συνήθειες.

Ποια λάθη σαμποτάρουν το μανικιούρ σου;

Πλένεις τα χέρια σου υπερβολικά συχνά
Το συχνό τρίψιμο, σε συνδυασμό με τα χημικά των σαπουνιών, έχουν διττό αρνητικό αντίκτυπο στο μανικιούρ σου. Το χρώμα του θα αρχίσει σταδιακά να ξεθωριάζει όλο και περισσότερο, ενώ το δέρμα γύρω από τα νύχια σου θα χάσει την ενυδάτωσή του. Η καλύτερη λύση, αν αρνείσαι να μειώσεις τις φορές που επισκέπτεσαι τον νιπτήρα, είναι να ανταλλάξεις το συμβατικό σου σαπούνι με ένα λιγότερο χημικό.

Το συχνό τρίψιμο και τα χημικά των σαπουνιών καταστρέφουν το μανικιούρ
Προτίμησε ένα σαπούνι με λιγότερα χημικά © Curology

Επιλέγεις φτηνά βερνίκια
Φτηνά όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ποιοτικά. Όσο προσεχτική κι αν είσαι, ώστε να μην το χαλάσεις το μανικιούρ σου, θα δεις ότι γρήγορα και εύκολα θα αρχίσει να χαλάει και να ξεφλουδίζει. Αν δεν θες να επενδύσεις σε μία κάπως καλύτερη εταιρεία καλλυντικών, φρόντισε τουλάχιστον να βάζεις πάντα βάση πριν την εφαρμογή του βερνικιού, και top coat στο τέλος, ώστε να του δώσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά το αντισηπτικό  
Εντάξει, να αποτελεί την απόλυτη «τάση» αυτή την περίοδο, αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Τα αντισηπτικά περιλαμβάνουν αλκοόλη, με αποτέλεσμα τα πολλά περάσματά τους να οδηγούν σε διάβρωση του top coat και σε ξεφλούδισμά του, καθώς και σε ξηροδερμία.

Η αλκοόλη των αντισηπτικών κάνει κακό στο μανικιούρ σου
Είναι η «τάση» των ημερών, αλλά δεν κάνει καλό στο μανικιούρ σου © Gadini

Έχεις λάθος σχήμα νυχιών
Όχι, δεν μάς ενδιαφέρει αν είναι τετράγωνα, οβάλ ή αμυγδαλωτά. Σημασία έχουν τα πλαϊνά του νυχιού, αφού αυτά προσφέρουν όλη τη στήριξη και προστατεύουν από τα σπασίματα. Θα πρέπει να είναι έτσι σχηματισμένα, ώστε να είναι μεταξύ τους παράλληλα μέχρι και λίγο μετά την αρχή του ελεύθερου άκρου (το πάνω λευκό μέρος του νυχιού).

Το σωστό σχήμα μπορεί να προστατεύσει τα νύχια από σπασίματα
Τα πλαϊνά του νυχιού προσφέρουν στήριξη και προστασία από τα σπασίματα © StockSnap

Αντιμετωπίζεις τα νύχια σου σαν εργαλεία
Θες να ανοίξεις μία κονσέρβα; Χρησιμοποιείς τα νύχια σου. Θες να κόψεις την ταινία από ένα πακέτο; Χρησιμοποιείς τα νύχια σου. Θες να ξεσφηνώσεις κάτι; Ναι καλά μάντεψες, χρησιμοποιείς τα νύχια σου. Φυσικά αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τα σπάσεις, οπότε έφτασε η ώρα είτε όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς τις άκρες των δαχτύλων σου, είτε το αντίστοιχο εργαλείο, είτε να ζητάς από κάποιον να σε βοηθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

KORRES Γιαούρτι
Τα αντηλιακά KORRES με γιαούρτι είναι το νέο must του καλοκαιριού
Back to top