Γυναικεία χέρια με βαμμένα νύχια
©Unsplash/ Element5

Πώς θα αφαιρέσεις ημιμόνιμο και gel από τα νύχια σου στο σπίτι

Η τεχνήτρια νυχιών, Ελένη Νίκα, μας δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες
  • A-
  • A+
Κορωνοϊός: Η πανδημία έκλεισε τα «νυχάδικα». Δες πώς μπορείς να αφαιρέσεις μόνη σου στο σπίτι τα τεχνητά νύχια ή το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Η πανδημία ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωσή της. Έτσι, πρώτα έκλεισαν σχολεία και πανεπιστήμια, μετά εμπορικά κέντρα και χώροι εστίασης και τελικά όλα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για σένα που είσαι γυναίκα και έχεις μια ρουτίνα ομορφιάς να ακολουθήσεις; Δυσκολίες. Κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του όμως. Αν είχες προλάβει να φτιάξεις τα νύχια σου πριν κλείσουν τα nail salons, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις ξεμείνει με το ημιμόνιμο, τα τεχνητά, το gel, το ακρυλικό ή το acrygel στα νύχια σου και να μην ξέρεις τι να κάνεις.

Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε να μείνεις με μισοχαλασμένα νύχια μέχρι να επιστρέψει η καθημερινότητά μας και οι φίλες μας οι μανικιουρίστες. Υπάρχει τρόπος να τα αφαιρέσεις στο σπίτι, μόνη σου και θα χρειαστείς μερικά απλά υλικά που πιθανότατα ήδη έχεις. Αν όχι μπορείς πάντα να τα προμηθευτείς από το σουπερμάρκετ ή τα eshop των καταστημάτων καλλυντικών. Μιλήσαμε με την τεχνήτρια νυχιών, Ελένη Νίκα, και μας έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες. 

Τι θα χρειαστείς

1 λίμα (με τραχιά και απαλή πλευρά)

Λίμα νυχιών
Θα βρεις λίμα νυχιών στην essence

1 μπάφερ (μοιάζει με σφουγγαράκι αλλά έχει πιο άγρια υφή)

buffer νυχιών
Θα βρεις στο eshop του The Body Shop

1 ασετόν χωρίς χρώμα και λάδι

Ασετόν νυχιών
Αυτό της Mavala θα το βρεις στο eshop του Hondos Center

1 σκληρυντικό/γυαλιστικό νυχιών

Σκληρυντικό, διάφανο βερνίκι νυχιών
Θα το βρεις στα προϊόντα essence

Λίγο βαμβάκι και λίγο αλουμινόχαρτο (θα τα βρεις στα σουπερμάρκετ)

Πώς αφαιρείς ημιμόνιμο μανικιούρ

1. Παίρνεις τη λίμα και με την τραχιά πλευρά, αρχίζεις να λιμάρεις πρώτα για να κοντύνεις ή να διορθώσεις το σχήμα των νυχιών σου. Αφού φτάσεις στο επιθυμητό μήκος, αρχίζεις να λιμάρεις το πάνω μέρος του νυχιού, ασκώντας ελαφριά πίεση, μέχρι να φύγει η γυαλάδα.

2. Κόβεις 10 κομμάτια από το βαμβάκι σε μέγεθος δίευρου. Τα ποτίζεις καλά με το ασετόν.

3. Κόβεις 10 κομμάτια αλουμινόχαρτο σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

4. Τοποθετείς ένα κομμάτι βαμβάκι πάνω στο νύχι σου και τυλίγεις την άκρη του δαχτύλου (μαζί με το νύχι και το βαμβάκι) με  ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Κάνεις το ίδιο για όλα τα νύχια.

5. Αφήνεις τα χέρια σου έτσι για 15 λεπτά τουλάχιστον. Το υλικό θα πρέπει να έχει αρχίσει να ζαρώνει.

6. Λιμάρεις με την μαλακή πλευρά της λίμας το πάνω μέρος του νυχιού μέχρι να φύγει όλο το χρώμα.

7. Τα περνάς με το μπάφερ για να φύγουν όλα τα κατάλοιπα.

8. Τα βάφεις με το διάφανο σκληρυντικό βερνίκι νυχιών. 

Πώς αφαιρείς τεχνητά νύχια (tips) με gel, ακρυλικό ή acrygel

Η διαδικασία και εδώ είναι σχεδόν ίδια με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν βγάζεις ποτέ το υλικό με τα χέρια ή τα δόντια γιατί καταστρέφεις τις επιστρώσεις του φυσικού νυχιού κάνοντάς το πιο ευαίσθητο και πιο εύκολο να σπάσει.

1. Παίρνεις τη λίμα και με την τραχιά πλευρά, αρχίζεις να λιμάρεις πρώτα για να κοντύνεις ή να διορθώσεις το σχήμα των νυχιών σου. Αφού φτάσεις στο επιθυμητό μήκος, αρχίζεις να λιμάρεις το πάνω μέρος του νυχιού, ασκώντας ελαφριά πίεση, μέχρι να φύγει το χρώμα.

2. Κόβεις 10 κομμάτια από το βαμβάκι σε μέγεθος δίευρου. Τα ποτίζεις καλά με το ασετόν.

3. Κόβεις 10 κομμάτια αλουμινόχαρτο σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

4. Τοποθετείς ένα κομμάτι βαμβάκι πάνω στο νύχι σου και τυλίγεις την άκρη του δαχτύλου (μαζί με το νύχι και το βαμβάκι) με  ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Κάνεις το ίδιο για όλα τα νύχια.

5. Αφήνεις τα χέρια σου έτσι για 15 λεπτά τουλάχιστον. Το υλικό θα πρέπει να έχει αρχίσει να ζαρώνει (ισχύει μόνο για το ακρυλικό και το acrygel -το gel μαλακώνει αλλά δεν ζαρώνει).

6. Λιμάρεις με την μαλακή πλευρά της λίμας μέχρι να μείνει μια μικρή επίστρωση του υλικού -για να μην υπάρξει μεγαλύτερη φθορά του φυσικού νυχιού.

7. Τα περνάς με το μπάφερ για να λειάνεις την επιφάνεια.

8. Τα βάφεις με το διάφανο σκληρυντικό βερνίκι νυχιών.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γυναίκα κρατάει καθρεφτάκι και κόκκινο κραγιόν
5 προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ της καραντίνας
Back to top