Ο απόλυτος οδηγός για να κόψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι
Κορίτσι με καρέ κούρεμα

Ο απόλυτος οδηγός για να κόψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Εφόσον αποφάσισες να το κάνεις, κάντο τουλάχιστον σωστά
  • A-
  • A+
Μένουμε σπίτι και κόβουμε μόνες μας τα μαλλιά μας; Με προσοχή!

Θα ξεκινήσουμε με το αυτονόητο: το να κόψεις μόνη τα μαλλιά σου δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν το προτείνουμε με ελαφρά τη καρδία. Η τέχνη του κουρέματος απαιτεί τεχνική και εξάσκηση, ακόμα και αν τα βίντεο στο TikTok σε έχουν πείσει πως είναι κάτι εύκολο. Επομένως, η επίσημη συμβουλή μας είναι να περιμένεις όσο το δυνατόν περισσότερο πριν πάρεις την απόφαση, έτσι ώστε η καραντίνα να λήξει και να αναλάβει την κώμη σου κάποιος επαγγελματίας. Αν παρόλα αυτά οι αφέλειές σου φτάνουν σιγά-σιγά στο σαγόνι και η ψαλίδα σου σε απελπίζει, τότε μπορείς να πειραματιστείς με τις τρίχες της κεφαλής σου, προσεκτικά και αφού μελετήσεις όλα τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ιδού λοιπόν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να λάβεις υπόψη πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση, η οποία θα είναι εξολοκλήρου δική σου ευθύνη (δηλαδή δεν θέλουμε να μας στείλεις φωτογραφίες της στραβής σου φράντζας απαιτώντας να σε ανταμείψουμε για ψυχική οδύνη).

Κόβουμε τα μαλλιά μας όσο είναι στεγνά ή βρεγμένα;

Γυναίκα στον καθρέφτη, χτενίζεται

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, εφόσον αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός. Γενικά όμως, αν έχεις σκοπό να σου δώσεις ένα λείο και πολύ συγκεκριμένο κούρεμα, οι ειδικοί προτείνουν τα βρεγμένα μαλλιά, έτσι ώστε να υπάρχει μία επιπλέον σαφήνεια στις γραμμές.
Αν όμως έχεις να κάνεις με μπούκλες, waves ή φιλαρισμα, τότε τα στεγνά μαλλιά είναι μία καλύτερη τακτική, εφόσον θα έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα του τελικού αποτελέσματος και του μήκους που επιθυμείς. Αν εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρη για το ποια μέθοδο θέλεις να ακολουθήσεις, θυμήσου τι κάνει ο κομμωτής που εμπιστεύεσαι πριν σε κουρέψει και κάνε το ίδιο. Κάτι θα ξέρει παραπάνω.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ψαλίδι έχουμε στο σπίτι;

Σκηνή από την ταινία Mulan

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΑΛΙΔΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΣΠΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΝΙΑ.
Υπάρχει λόγος που οι κομμωτές χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό. Οι κοφτερές, ακριβείς λεπίδες των ειδικών ψαλιδιών για μαλλιά είναι εκείνες που εξασφαλίζουν ένα ίσιο, σωστό κόψιμο. Αν εσύ επιλέξεις το ψαλίδι που βρίσκεται στην μολυβοθήκη σου, οι πιθανότητες να καταλήξεις με άνισες άκρες είναι τεράστιες. Μπορείς λοιπόν να παραγγείλεις ένα επαγγελματικό ψαλίδι από το διαδίκτυο, μαζί με μία λεπτή χτένα και τσιμπιδάκια που δεν γλιστράνε, τα οποία θα σε βοηθήσουν να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τμήματα. Επίσης, το ισιωτικό είναι προαιρετικό αλλά καλό να υπάρχει στον χώρο.

Πώς να τριμάρεις τις φυσικές σου μπούκλες χωρίς να τις θερμάνεις

How I Trim My Curly Hair


Σε αυτό το βίντεο θα δεις αναλυτικά πώς μπορείς να κόψεις την ψαλίδα και να δώσεις σχήμα στα μαλλιά σου σε περίπτωση που έχεις παχιές μπούκλες. Εκτός από το επαγγελματικό ψαλίδι και τα τσιμπιδάκια, η κοπέλα χρησιμοποιεί χτένες τριών διαφορετικών ειδών. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι αρκετά απλά, αλλά χρειάζονται προσοχή.

Πώς να κουρευτείς καρέ

How to cut your own hair - Blunt bob


Βαριέσαι τόσο στην καραντίνα που θέλεις να κάνεις μία ριζική αλλαγή; Το παραπάνω βίντεο σου δίνει οδηγίες για ένα μακρύ καρέ, οι οποίες περιλαμβάνουν το ίσιωμα των μαλλιών πριν τα κουρέψεις. Ένα επιπλέον tip είναι ότι οι άκρες σου θα βγουν πολύ πιο συμμετρικές αν τις κόψεις προς τα πάνω.

Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου φιλαριστά

HOW I CUT & LAYER MY HAIR AT HOME » diy long layers haircut


Σε περίπτωση που θέλεις να πειραματιστείς χωρίς να χάσεις μήκος, ένα φιλάρισμα είναι μάλλον καλή ιδέα. Αυτό είναι το πιο κατατοπιστικό βίντεο που εντοπίσαμε, και η YouTuber Pick Up Limes εξηγεί αρκετά απλά την τεχνική που θα δώσει επιπλέον όγκο στα μαλλιά σου.

Πώς να κόψεις την ψαλίδα

How I Trim My Curly Hair Straightened - NO More Split Ends! | jasmeannnn


Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλες μας όσο μένουμε στο σπίτι. Η ψαλίδα αφήνει τα μαλλιά μας να φαίνονται ταλαιπωρημένα και ξεχασμένα από τον χρόνο και την ψυχολογία μας ένα χάλι μαύρο. Η υπέροχη Jasmine Brown μας καθοδηγεί στην πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τις σπασμένες άκρες και υπογραμμίζει πως εκείνη προτιμάει τα μαλλιά της να είναι στεγνά. Στην συνέχεια μας συμβουλεύει πως καλό είναι να χρησιμοποιούμε κάποιο serum, έτσι ώστα τα μαλλιά μας να φαίνονται πάντα φρέσκα.

Πώς να τριμάρεις ίσιες αφέλειες

How To Trim Your Own Bangs


Aφέλειες, αυτή η μάστιγα! Μπήκες στην καραντίνα και ήταν φυσιολογικές και τώρα σε εμποδίζουν από το να βλέπεις την οθόνη του υπολογιστή σου. Το παραπάνω tutorial αφορά τα ίσια μαλλιά και είναι ένα πολύ καλό σημείο για να ξεκινήσεις να κόβεις μόνη σου τις αφέλειές σου.

Πώς να τριμάρεις σγουρές αφέλειες

How to cut & style curly bangs | Vivi König


Καταρχάς συγχαρητήρια για το θάρρος που έδειξες όταν αποφάσισες να κάνεις αφέλειες ενώ έχεις μπούκλες. Τώρα που θέλεις να τις περιορίσεις, άκου τις συμβουλές της Vivi König, η οποία επιμένει πως πριν ξεκινήσεις να κουρεύεις είναι καλό να έχεις στεγνώσει και χτενίσει τα μαλλιά σου.

Πώς να τα ξυρίσεις τελείως και να κάνεις pixie cut

How To Give Yourself A Good Pixie Cut At Home | Kaye Wright


Κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου: είσαι ΣΙΓΟΥΡΗ; Απολύτως σίγουρη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κορίτσι κάνει τσιχλόφουσκα
Η κρέμα σώματος που σου φτιάχνει τη διάθεση!
Back to top