Pedicure μόνη στο σπίτι
Pedicure σε 5 βασικά βήματα © tookapic
Beauty

Κάνε μόνη σου πεντικιούρ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Δεν χρειάζεται να έχεις κάπου να πας, για να περιποιηθείς τον εαυτό σου

Τα εργαλεία και τα βήματα, για να κάνεις μόνη σου επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι

Ίσως κάποιος αναρωτηθεί: Τι να το κάνω το πεντικιούρ στην καραντίνα, αφού δεν πρόκειται κανείς να με δει κάποια στιγμή σύντομα με πέδιλο; Η απάντηση είναι για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Στην τελική, γενικά δεν πρέπει να φτιαχνόμαστε για να μάς βλέπουν οι άλλοι, αλλά για να αισθανόμαστε εμείς καλά. Επίσης, μία τέτοια περιποίηση, όσο ανώφελη κι αν φαντάζει, μπορεί να μάς χαρίσει μια αίσθηση κανονικότητας και ελέγχου, τονώνοντας την πιθανώς πεσμένη ψυχολογίας μας.  

Τι θα χρειαστείς για να κάνεις πεντικιούρ μόνη στο σπίτι; Πετσέτα, μία λεκανίτσα, μία κουταλιά της σούπας άλατα μπάνιου, δύο με τρεις σταγόνες αιθέρια έλαια, ελαφρόπετρα, scrub σώματος, λάδι για τις παρανυχίδες, νυχοκόπτη, πενσάκι και pusher για πετσάκια και παρανυχιδες, λίμα, διαχωριστικό δαχτύλων, ασετόν, βαμβάκι και βερνίκι βάσης, top coat και ένα στο χρώμα της επιλογής σου.  

Πώς θα κάνεις επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι σου;  

Προετοίμασε τα πόδια σου 
Γέμισε το λεκανάκι σου με ζεστό (όχι καυτό!) νερό και ρίξε τα άλατα και τα έλαια. Βούτηξε τα πόδια σου για 3 με 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τυχόν κάλοι. Αν έχεις πόνους, καλύτερα να επιλέξεις έλαιο ευκάλυπτου, καθώς είναι καταπραϋντικό, ή χαμομήλι που λειτουργεί ως αντιφλεγμονόδες.  

Διώξε το σκληρό δέρμα από τις φτέρνες σου 
Το scrub σώματος, σε συνδυασμό με την τριβή της ελαφρόπετρας, είναι καλύτερος τρόπος να διώξεις το νεκρό δέρμα, καθώς συγχρόνως θα ενυδατώσει την περιοχή και θα λειάνει το δέρμα. Δώσε βάση στα σημεία του ποδιού σου που επηρεάζονται περισσότερο από τους κραδασμούς και την τριβή με το έδαφος. Μην ξεχάσεις να περάσεις το scrub και ανάμεσα από τα δάχτυλά σου και φρόντισε να πλύνεις την ελαφρόπετρα αφότου τη χρησιμοποιήσεις.  

Κόψε και δώσε σχήμα στα νύχια σου 
Κόψε τα νύχια σε μία ευθεία και στη συνέχεια λείανε τις άκρες τους με τη λίμα, ώστε να αποφευχθεί εμφάνιση είσφρυσης (η εισχώρηση μία «άγριας» γωνίας του νυχιού στο δέρμα). Χρησιμοποίησε το πενσάκι και το pusher για να απομακρύνεις κάθε πετσάκι και παρανυχίδα και, όταν τελειώσεις, εφάρμοσε λίγο λάδι για παρανυχίδες πάνω και γύρω από τα νύχια σου.  

Προετοιμάσου για το βερνίκι 
Αφότου αφήσεις το λάδι για λίγο να δράσει, βρέξε βαμβάκι με ασετόν και πέρνα το από τα δάχτυλα και τα νύχια σου, μέχρι να φύγει και το τελευταίο υπόλειμμα από το λάδι. Επόμενο βήμα του πεντικιούρ σου είναι να βάλεις τα διαχωριστικά των δαχτύλων, ή εναλλακτικά, αν δεν έχεις, ρόλαρε χαρτί κουζίνας και πέρνα το ανάμεσα από τα δάχτυλά σου.  

Βάλε σωστά το βερνίκι 
Ξεκίνα περνώντας μία βάση από τα νύχια σου, ώστε να διασφαλίσεις ότι το χρώμα θα έχει διάρκεια. Όταν ξεκινήσεις να βάζεις το χρώμα, φρόντισε να το κάνεις με λεπτές στρώσεις (2 με 3 αρκούν), τις οποίες θα περάσεις με απόσταση ενός λεπτού. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα δημιουργηθούν ραβδώσεις στην επιφάνεια των νυχιών σου, ενώ θα στεγνώσει πιο γρήγορα. Ολοκλήρωσε με διαφανές top coat για επιπλέον λάμψη και, όταν τα νύχια σου έχουν στεγνώσει εντελώς, εφάρμοσε ξανά λάδι για παρανυχίδες. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice