hair.jpg
5 ερωτήσεις για να κάνεις στον εαυτό σου πριν βάψεις τα μαλλιά σου
Beauty

Πριν βάψεις τα μαλλιά σου άλλο χρώμα, απάντησε σε 5 ερωτήσεις

Είσαι ΣΙΓΟΥΡΗ για αυτό που πας να κάνεις;

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν βάψεις τα μαλλιά σου

Αυτές τις ημέρες το ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο και από το πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας είναι το πότε θα επιστρέψουν τα κομμωτήρια σε εμάς. Για πολλές από τις γυναίκες που πέρασαν ενάμιση μήνα της ζωής τους στην καραντίνα, τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο: αφέλειες κοντεύουν να φτάσουν στο σαγόνι, η ρίζα δεν είναι πλέον ρίζα αλλά όμπρε και η ψαλίδα είναι περισσότερη από τα κανονικά μαλλιά. Αρκετές είναι μάλιστα οι περιπτώσεις που σημειώνονται τώρα τελευταία οι οποίες δηλώνουν πως είναι έτοιμες για ριζικές αλλαγές και διαφορετικά λουκ, έχοντας σκοπό να αλλάξουν τελείως το χρώμα των μαλλιών τους. Οι ξανθιές θέλουν να γίνουν κοκκινομάλλες, οι κοκκινομάλλες μελαχρινές και οι μελαχρινές λιγότερο μελαχρινές. Σε περίπτωση που και εσύ σκέφτεσαι να βγεις από το κομμωτήριο σαν κάποια άλλη, πάρε μερικές ψύχραιμες ανάσες. Σκέψου το καλά. Απάντησε στις παρακάτω πέντε ερωτήσεις. Και καλή επιτυχία.

hair24.jpg


1. Μπορώ να το υποστηρίξω οικονομικά;
Ανάλογα με το πόσο δραματική είναι η αλλαγή, τόσα περισσότερα χρήματα πρέπει να χαλάσεις στο να την συντηρήσεις. Αν για παράδειγμα τα μαλλιά σου είναι μαύρα και αποφασίσεις να τα κάνεις πλατινέ, τότε οι επισκέψεις σου στο κομμωτήριο θα πρέπει να γίνουν αρκετά συχνές (συγκεκριμένα κάθε δύο με τρεις εβδομάδες), έτσι ώστε να τελειοποιήσεις την μεταμόρφωση και να καλύπτεις τις σκούρες τρίχες όποτε χρειαστεί. Επίσης θα πρέπει να επενδύσεις σε νέα ειδικά σαμπουάν και conditioner. Αντέχει το πορτοφόλι σου; Ή μήπως να αρκεστείς σε μία πιο διακριτική αλλαγή, που θα σε αναζωογονήσει το ίδιο αλλά θα σεβαστεί και το budget σου;

2. Τα μαλλιά μου είναι αρκετά υγιή;
Πολύ, πολύ, σημαντικό. Με κάθε νέα βαφή, οι τρίχες των μαλλιών μας δέχονται χημικά προϊόντα τα οποία καλούνται να απορροφήσουν. Ειδικά σε περιπτώσεις που χρειάζεται ντεκαπάζ, όπου τα μαλλιά μας ουσιαστικά γίνονται λευκά πριν προστεθεί κάποιο ανοιχτό χρώμα πάνω τους, η διαδικασία μπορεί να είναι τόσο βλαβερή που να μας σημαδέψει για πάντα. Αν λοιπόν τα μαλλιά σου δεν είναι τόσο ανθεκτικά, άφησε κάποια άλλη να τα βάψει ροζ!

hair22.jpg


3. Το έχω αποδεχτεί ότι δεν θα μοιάζω με την Beyonce ακόμα και έχω την ίδια βαφή;
Όλες μας περνάμε χρόνο στο Pinterest κάνοντας έρευνα και κοιτάζοντας φωτογραφίες μοντέλων και διασήμων που κάποια στιγμή είχαν το hairstyle που ονειρευόμαστε. Αυτή η ασχολία όμως κρύβει και κάποιες παγίδες: κυρίως ότι κινδυνεύουμε να πιστέψουμε πως επειδή κάτι πηγαίνει στην Taylor Swift, η οποία έχει συγκεκριμένο δέρμα και σχήμα προσώπου, θα πηγαίνει το ίδιο και σε εμάς. Και όταν με φρίκη διαπιστώνουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, είναι πλέον αργά. Συμβουλή: προσπάθησε όντως να φανταστείς τον εαυτό σου με διαφορετικό μαλλί. Έχεις μία ξεκάθαρη εικόνα; Αν όχι, ίσως χρειάζεται να το ξανασκεφτείς.

hair25.jpg


4. Έχω συνεννοηθεί σωστά με τον κομμωτή μου;
Το μελί που έχεις εσύ στο μυαλό σου μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο που σκοπεύει να απλώσει στα μαλλιά σου ο κομμωτής. Εκεί, μία εικόνα όντως ισούται με χίλιες λέξεις. Δείξε όσες περισσότερες φωτογραφίες του χρώματος που επιθυμείς και άλλες τόσες των αποχρώσεων που δεν θέλεις ΚΑΘΟΛΟΥ. Να είσαι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη γίνεται. Όλες έχουμε υπάρξει θύματα κάποιου hairstylist με όραμα, που έκανε κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι ζητήσαμε και τελικά φύγαμε από το κομμωτήριο με δάκρυα στα μάτια.

hair.jpg


5. Είμαι έτοιμη για τη νέα δέσμευση;
Σύμφωνοι, δεν πρόκειται για πρόταση γάμου, αλλά η αλλαγή χρώματος εξακολουθεί να θέλει δέσμευση! Για παράδειγμα, αν γίνεις κοκκινομάλλα θα πρέπει να προστατεύεις το μαλλί σου από το νερό όσο περισσότερο γίνεται. Αν μεταμορφωθείς σε ξανθιά, πιθανότατα να χρειαστείς περισσότερες λοσιόν και conditioner για να διατηρήσεις την λάμψη της βαφής. . Είσαι έτοιμη για όλο αυτό;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice