beach.jpg
Τι θα συμβεί αν σταματήσεις να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι;
Beauty

5 πράγματα που θα συμβούν αν κόψεις το πιστολάκι στα μαλλιά

Είναι σωστό να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά;

Τι θα συμβεί αν αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν χωρίς πιστολάκι;

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, η σχέση μας με τα μαλλιά μας συνήθως αλλάζει. Τα μπάνια στην θάλασσα, η έκθεση στον ήλιο και τα συχνά λουσίματα μπορεί να προκαλούν περισσότερη φθορά από αυτή που έχουμε συνηθίσει και συνήθως το στέγνωμα με πιστολάκι ξεκινάει να μας αφήνει αδιάφορες. Ποια έχει όρεξη για styling άλλωστε, όταν περνάει το περισσότερο της ημέρας της χαλαρώνοντας σε μία παραλία και κάνοντας βουτιές;
Υπάρχει επίσης μία γενικότερη αντίληψη πως όταν αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο, αυτό που πετυχαίνεις είναι να τα αναζωογονείς και να τα δυναμώνεις. Όμως δυστυχώς δεν είναι απόλυτα σωστή! Ιδού μερικές από τις συνέπειες (αρνητικές και θετικές) που θα έχεις αν ακολουθήσεις την μέθοδο του air drying από εδώ και πέρα:


1. Υπάρχει πιθανότητα να επιτρέπεις σε βακτήρια να αναπτύσσονται
Το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά είναι ό,τι πιο ευχάριστο και δροσερό όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, όμως μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα. Εξαιτίας της θέσης του κεφαλιού σου, δεν εισέρχεται αρκετός αέρας ανάμεσα στις τρίχες και έτσι μένουν βρεγμένες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό ίσως έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηρίων και λοιπών μικροβίων που προκαλούν περαιτέρω φθορά. Επομένως σκέψου το.

hair3_2.jpg

2. Μπορεί τα μαλλιά σου να γίνουν πιο απαλά

Όσο απέχεις από το να χρησιμοποιείς πιστολάκι, τόσο περισσότερο προστατεύεις τα μαλλιά σου από τις αρνητικές συνέπειες του καυτού αέρα. Έτσι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αποκτήσεις τρίχες με πιο λεία υφή και περισσότερη ενυδάτωση.



3. Ίσως καταλήξεις με σπασμένες άκρες
Η συχνή έκθεση στην υγρασία κάνει τις τρίχες των μαλλιών σου να φουσκώνουν, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φθορά στις μεμβράνες και να έχει ως αποτέλεσμα τις σπασμένες άκρες και την έλλειψη όγκου. Τα μαλλιά μας είναι στο πιο αδύναμο σημείο τους όταν τα βρέχουμε και έτσι υπάρχει επίσης πιθανότητα να χάσεις το αρχικό σχήμα του κουρέματός σου αν δεν τα χτενίζεις και δεν ασχολείσαι καθόλου με το styling σου. Χρήσιμο tip: άφησε τα μαλλιά να στεγνώσουν σχεδόν τελείως (αλλά όχι εντελώς) και τότε χρησιμοποίησε το πιστολάκι και την χτένα, για να αποφύγεις την παραπάνω συνέπεια.

hair1_2.jpg


4. Προστατεύεις το χρώμα σου
Το air drying έχει υπάρξει εξαιρετικά βοηθητικό σε περιπτώσεις που τα μαλλιά είναι βαμμένα σε διαφορετικό χρώμα από το φυσικό τους. Το πιστολάκι, ο καυτός αέρας και τα εργαλεία όπως το ισιωτικό και το σίδερο για μπούκλες συχνά οδηγούν σε θαμπάδες και ενοχλητικές διχρωμίες, ενώ το στέγνωμα του αέρα μπορεί να διατηρήσει την αρχική λάμψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5. Έχεις πιο έντονο φριζάρισμα
Και αυτό συμβαίνει κυρίως αν παίζεις με τα μαλλιά σου και στριφογυρίζεις τις τούφες με τα δάχτυλά σου. Καλύτερα να αποφύγεις τα πολλά αγγίγματα σε βρεγμένα μαλλιά, μαζί με το υπερβολικό χτένισμα. Επίσης θα σε συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσεις κάποιο λάδι ή λοσιόν για τις άκρες, έτσι ώστε να τις προστατέψεις από το φριζάρισμα όσο στεγνώνουν.

hair2_2.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice