Συμβουλές για την εφαρμογή αντηλιακού
Για να απολαύσεις τον ήλιο χωρίς να κινδυνεύσει η επιδερμίδα σου © Drew Dau

Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας

Τι αντηλιακό θα επιλέξεις, πότε και πόσο θα εφαρμόσεις και ποιες περιοχές πρέπει να προσέξεις
  • A-
  • A+
Εφάρμοσε σωστά το αντηλιακό σου, ώστε να προστατεύσεις πράγματι την επιδερμίδα σου αυτό το καλοκαίρι

Έχουμε πια καταλάβει ότι το αντηλιακό είναι ο καλύτερος φίλος για την επιδερμίδα μας. Δεν έχει σημασία αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, ούτε αν είμαστε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Είναι απαραίτητο έτσι ώστε να μην εμφανίσουμε εγκαύματα και σημάδια από τον ήλιο, αλλά (κυρίως) για να μην παρουσιάσουμε μακροπρόθεσμα πιο σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος του δέρματος. Ακόμα, όμως, κι αν βάζουμε καθημερινά αντηλιακό είναι πιθανό να πηγαίνει χαμένο, αν δεν ξέρουμε τον σωστό τρόπο εφαρμογής του. 

Τα βήματα για να εφαρμόσεις σωστά το αντηλιακό  

Τι αντηλιακό πρέπει να επιλέξω; 
Αν η επιδερμίδα σου είναι τουλάχιστον σοκολατί, τότε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 σε καλύπτει. Οτιδήποτε πιο ανοιχτόχρωμο, θέλει δείχτη το λιγότερο 30. Αν ανήκεις σε αυτούς που μαυρίζουν από σπάνια έως ποτέ και συνήθως καίγονται, επίλεξε ένα με δείχτη 50. Ως επιλογή υπάρχει και το 100, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει ελάχιστη παραπάνω προστασία. Φρόντισε, επίσης, να αναγράφεται ότι το αντηλιακό έχει «ευρύ φάσμα προστασίας», ώστε να καλύπτει σίγουρα ακτινοβολία UVA και UVB. 

Πότε πρέπει να το εφαρμόσω; 
Αν έχεις επιλέξει ένα αντηλιακό με χημικά συστατικά, τότε χρειάζεται ένα μισάωρο πριν βγεις στον ήλιο, έτσι ώστε να έχουν ενεργοποιηθεί. Όσο πιο καλά το απλώσεις (μέχρι να γίνει εντελώς διαφανές), τόσο πιο γρήγορα θα μπουν σε «λειτουργία». Αντίθετα, αν έχει φυσικά συστατικά, μπορείς να το βάλεις ακριβώς πριν βγεις.  

Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις ξανά μετά από δύο ώρες. Σε περίπτωση που κολυμπήσεις ή ιδρώσεις πολύ, άπλωσε αμέσως ξανά αντηλιακό. 

Πόσο πρέπει να βάλω; 
Αυτό είναι το σημείο που οι περισσότεροι κάνουμε το λάθος. Για να έχει πράγματι αποτέλεσμα το αντηλιακό σου, πρέπει να απλώσεις στο σώμα σου ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε δύο κουταλιές της σούπας και στο πρόσωπο ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός δίευρου. 

Ποια σημεία να προσέξω; 
Τα πιο ευαίσθητα σημεία μας είναι και εκείνα που φαίνεται ότι συχνότερα ξεχνάμε να τους εφαρμόσουμε αντηλιακό. Ποια είναι αυτά; Οι λοβοί των αυτιών μας, ο σβέρκος μας, η περιοχή γύρω από τα μάτια και οι άκρες των χεριών και των ποδιών μας.  

Πρέπει να προστατέψω τα χείλη και το κρανίο μου; 
Όσον αφορά τα χείλη μας, είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές. Όχι μόνο είναι από τα συχνότερα σημεία που μπορεί να εμφανίσουν δερματικές ασθένειες, αλλά είναι εκτεθειμένα στον ήλιο συνεχόμενα. Φρόντισε, λοιπόν, πάντα να βάζεις ένα lip balm ή ένα αντηλιακό χειλιών με τουλάχιστον 15 δείκτη προστασίας.  

Το κρανίο μας προστατεύεται εν μέρει από τα μαλλιά. Ωστόσο, ειδικά αν έχεις λεπτή τρίχα, αυτό δεν αρκεί. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να φοράς καπέλο, ενώ καλό θα ήταν να αγοράσεις και ένα αντηλιακό για την περιοχή.   

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κεκάτος και Φωνιαδάκης εμπνέονται από τα νέα αρώματα της Korres
Α.Φωνιαδάκης και Β.Κεκάτος δημιουργούν τη νέα καμπάνια του Korres
Back to top